ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

WTF: Η CIA συστήνει νέα υπηρεσία για τις διαρροές στο WikiLeaks


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν μια νέα ομάδα με βασική αποστολή της την διακρίβωση των συνθηκών που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας από τα χιλιάδες κρίσιμα έγγραφα που διέρρευσαν στο γνωστό ιστοτοπο του WikiLeaks. Και το όνομα της ομάδος αυτής είναι...
WTF.

Προφανώς και δεν είναι αυτό που αρκετοί συνειρμικά μπορεί να φέρουν στο μυαλό τους, αλλά το αρχικά από τις λέξεις WikiLeak Task Force, ή σε ελεύθερη απόδοση ειδική ομάδα WikiLeak. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει τη σφραγίδα της CIA και βασική της αποστολή θα είναι το πως τα χιλιάδες αυτά έγγραφα πρόκειται να επηρεάσουν και σε τι βαθμό τις μελλοντικές της επιχειρήσεις.

Με άλλα λόγια οι δεκάδες άνδρες και γυναίκες της ομάδας WTF θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τη ζημιά στο μέγιστο δυνατό βαθμό που έχει που έχει προκληθεί από τις διαρροές. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας Jennifer Youngblood δήλωσε για τις διαρροές πως η «CIA είχε πάντα σε ισχύ μέτρα ώστε να προστατεύει απόρρητες πληροφορίες».

Η CIA πάντως προστάτεψε τις εσωτερικές επικοινωνίες και έτσι αυτές δεν έγιναν αντικείμενο των διαρροών του WikiLeak καθώς είχε αντισταθεί στη γενικότερη γραμμή διάχυσης πληροφοριών μετά την 11η Σεπτεμβρίου μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και του αμερικανικού Πενταγώνου σε ένα εσωτερικής φύσης δίκτυο γνωστό ως SIPRNet.

Η τακτική αυτή είχε ως σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ εμπλεκομένων με σκοπό την καλύτερη συνολική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. «Καμία υπηρεσία ή τμήμα δεν έχει «ανοσία» στην πιθανότητα πιθανών διαρροών, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: πως η CIA έχει ένα από τα καλύτερα επίπεδα ασφαλείας σε ότι αφορά απόρρητα έγγραφα» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.