ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠOYTIN..."Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΒΙΑ"--"ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"


Η καλλιέργεια του πατριωτισμού, στην ταραγμένη ρωσική κοινωνία του σήμερα, θα βοηθήσει στην αναχαίτιση κρουσμάτων βίας, μεταξύ των εθνοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, ενεργοποίησε -απροσδόκητα- στην ημερήσια διάταξη τα ζητήματα της μητρότητας για την αντιμετώπιση της αύξησης της ξενοφοβίας.
Ο Πούτιν τόνισε ότι δεν υπήρχαν πολιτισμικές συγκρούσεις μίσους στη Σοβιετική Ένωση.

«Οι σοβιετικές αρχές ήταν σε θέση να δημιουργήσουν μια έννοια που ήταν πάνω από εθνότητες και θρησκευτικές σχέσεις. Δυστυχώς, βασίστηκε στην ιδεολογία», δήλωσε ο Πούτιν.

"Αυτό ήταν κάτι σοσιαλιστικό και μάλιστα κατέληξε σε μια νέα κοινωνία ανθρώπων", πρόσθεσε.

"Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε τίποτα σαν αυτό. Μιλάμε για Ρώσους και ρωσικό έθνος, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε καλό δρόμο", συνέχισε ο Πούτιν.

"Πιστεύω ότι η λύση δεν είναι μακριά. Απλά δεν τις χρησιμοποιούμε, δεν αναπτύσσεται η ιδέα αυτή και κατά καιρούς ντρεπόμαστε γι' αυτό".

"Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα, για να ντρεπόμαστε. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό, όλοι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, που η χώρα κατανοεί ότι η επιτυχία του ατόμου εξαρτάται από την επιτυχία της χώρας και αντιστρόφως", συνόψισε ο Πούτιν.


"ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"

Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει αυστηρότερες διατάξεις διαμονής, για τους μετανάστες, οι οποίοι παραβιάζουν τα τοπικά έθιμα και τους κανονισμούς, όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει αυστηρότερες διατάξεις διαμονής εγγραφής για τους μετανάστες οι οποίοι παραβιάζουν τα τοπικά έθιμα και τους κανονισμούς, ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα.

"Το σύστημα καταχάρισης μεταναστών, σε μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα, θα πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω".

Η ευθύνη για την παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα, είπε.

"Αν δεν συμπεριφέρονται μεταξύ τους με σεβασμό, τι θα κάνουμε; Θα πρέπει, για να το θέσω επιεικώς, να βελτιωθούν οι κανόνες διαμονής τους, ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη", είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν, σε συνάντηση με οπαδούς στη Μόσχα.

 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.