ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

“Αν ήμουν Έλληνας θα διαδήλωνα” δήλωσε προκλητικά ο Στρος-Καν


Μιλώντας ενώπιον των βουλευτών μελών της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, μετά τα… μαθήματα ελληνικών που υποσχέθηκε να κάνει ο Στρος-Καν, είπε προκλητικότατα 




πως αν ήταν Έλληνας, σήμερα θα ήταν και εκείνος στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά του ΔΝΤ…! Και δεν αποχώρησε κανένας πλην του κ. Νικολόπουλου της ΝΔ.
Σε μια προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης, ο Στρος-Καν συνέστησε υπομονή από τον ελληνικό λαό για όσα είναι αναγκασμένος να υπομείνει, από τα δυσάρεστα όπως παραδέχτηκε μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση…

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ συμφώνησε, είπε ότι θα υπάρξει διευθέτηση ή διακανονισμός «χωρίς νέους όρους» και υποστήριξε ότι οι ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της Χώρας είναι διαχρονικές (!!!). Όμως, δεν αναφέρθηκε αν συμφωνούν με την επιμήκυνση και οι Ευρωπαίοι, δεδομένου ότι το ΔΝΤ έχει δώσει μόνο τα 30 από τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ…

Στην ερώτηση ότι οι νέοι αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, απάντησε κυνικλα: «αφήστε τους να φύγουν και δώστε τους κίνητρα αργότερα να επιστρέψουν και θα έχετε αποκομίσει οφέλη από τις επαγγελματικές τους εμπειρίες σε άλλες χώρες…»!

Χαρακτήρισε «ορόσημο» τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, υπεραμύνθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τόνισε πως πρέπει «να ευθυγραμμιστούν τα ημερομίσθια με την παραγωγικότητα».

«Εάν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλάξει, τότε θα αλλάξουν και τα δημοσιονομικά δεδομένα στην Ελλάδα. Το μέλλον θα δείξει αν είναι ορθό το ποσό των 110 δις ευρώ δάνειο» ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών Β. Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκη, Χρ. Σταικούρα και Μ. Βορίδη.

Καταλήγοντας παραδέχτηκε ότι η «επίσκεψη» του ΔΝΤ στην Ελλάδα θα αφήσει άσχημα κατάλοιπα και δυσάρεστες αναμνήσεις, όπως και σε άλλα κράτη… όπως είπε, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αν ληφθούν τα προτεινόμενα μέτρα, η Ελλάδα θα αποφύγει τα χειρότερα…!
Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτής Αχαίας:

Απεχώρησα από την αίθουσα της Γερουσίας όταν ο διευθυντής του Διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρος Κααν είπε «αν ήμουν έλληνας και εγώ θα ήμουν στους δρόμους. Η σημερινή τοποθέτηση του υπό την μορφή του ερωτήματος της κ Βάσω Παπανδρέου και του κ. Μίμη Ανδορυλάκη δικαιώνει πλήρως την κριτική την στάση και την πρόταση εξόδου από την κρίση, της ΝΔ.»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.