ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Νομοσχέδια - φωτιά έρχονται το 2011


«Αγριεμένο» έρχεται το 2011 με πολλές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει έτοιμα τα νομοσχέδια που υπαγορεύτηκαν σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας. Εάν δεν ψηφιστούν και δεν τεθούν σε εφαρμογή τότε δεν θα δοθεί το πράσινο φως για να λάβει η χώρα μας την 4η δόση του δανείου....
Τα νομοσχέδια αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και να κατεβάσουν στο δρόμο εργαζομένους, που με τις απεργίες τους θα παραλύσουν τη λειτουργία του κράτους. Η κοινωνική έκρηξη αναμένεται να κορυφωθεί το Φεβρουάριο που θα υπάρξει και η εξειδίκευση των μέτρων ώστε η κυβέρνηση να εξοικονομήσει άλλα 14 δισ. ευρώ.

Τα νομοσχέδια

Πρώτο στον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ και των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, που αναμένεται να μειώσει το έλλειμμα 800 εκ ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι περικοπές μισθών στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, κάτι που έχει ήδη προαναγγελθεί.

Ακολουθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα οποία ανέρχονται σε 150 και αναμένεται να επιφέρουν κέρδη για τα Ταμεία γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μέσα στον Ιανουάριο εκτιμάται πως θα κατατεθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο. Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θα αρχίσουν σταδιακά να προχωρούν και οι πωλήσεις κρατικών εταιρειών, οι οποίες υπολογίζεται πως θα φέρουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2013. Βέβαια δεν είναι γνωστό ποιες θα είναι αυτές, αν θα υπάρξει ενδιαφέρον και αν θα θίγονται μακροπρόθεσμα κρατικά συμφέροντα.

Επίσης η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει και σε κλείσιμο νέων δημόσιων οργανισμών, όπως ορίζει η Τρόικα, που θα έχει ως αποτέλεσμα νέα σειρά μετατάξεων δημοσίων υπαλλήλων.

Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για σπασμωδικό ξεπούλημα του κράτους χωρίς στρατηγική, γεγονός που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Νομοσχέδια που ουσιαστικά δεν θα δώσουν προώθηση στην ανάπτυξη και δεν θα βοηθήσουν τη χώρα μας.


Α.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.