ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ομολογούν ότι προετοιμάζονται για χτύπημα στο Ιράν


Ισραηλινά ΜΜΕ λένε απροκάλυπτα ότι το ελληνικό ανάγλυφο του εδάφους είναι ιδανικό επειδή προσομοιώνει αυτό του Ιράν

Αποκαλυπτικά του βάθους της ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ισραήλ και στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είναι τα όσα... γίνονται γνωστά γύρω από την ελληνοϊσραηλινή άσκηση «έρευνας και διάσωσης μάχης» πληρωμάτων μαχητικών αεροσκαφών, που ξεκίνησε στις 11 Οκτώβρη, ολοκληρώθηκε προχθές και σήμερα αποχωρούν τα πληρώματα από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.



Είναι χαρακτηριστικό ότι, τόσο δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, όσο και η σχετική ενημέρωση από τους Ισραηλινούς αξιωματικούς που πήραν μέρος στην άσκηση αλλά και από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, επιβεβαιώνουν έμμεσα ή άμεσα πως πρόκειται για άσκηση πολεμικής προετοιμασίας για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν και των πυρηνικών του εγκαταστάσεων.


Υπενθυμίζεται πως η άσκηση αυτή ήταν συνέχεια της άσκησης «Μίνωας 2010» που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μάη στον ελληνικό εναέριο χώρο σε Αιγαίο και ηπειρωτική Ελλάδα, με τη συμμετοχή δεκάδων μαχητικών αεροσκαφών από Ισραήλ και Ελλάδα. Μια άσκηση καταδίωξης και προσβολής στόχων σε μεγάλο βάθος σε εχθρικό έδαφος, δηλαδή προσομοίωσης ενός αστραπιαίου χτυπήματος στο έδαφος του Ιράν.

Η παρούσα φάση της άσκησης εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της βόρειας, δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου, καθώς και στο Ιόνιο Πέλαγος. Αποσκοπούσε στην εκπαίδευση των Ισραηλινών για τη διάσωση πιλότων που έχουν πέσει στο εχθρικό έδαφος μετά την κατάρριψη των αεροσκαφών τους.

Την πολεμική προετοιμασία των Ισραηλινών συμπλήρωσε η άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών αεροσκαφών από αεροσκάφη - ιπτάμενα τάνκερ που έγινε ταυτόχρονα με την άσκηση στην Ανδραβίδα στον ελληνικό εναέριο χώρο και στο ελληνικό FIR. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΓΕΑ, «στην άσκηση εκτελέστηκαν αποστολές οι οποίες περιελάμβαναν πτήσεις εξοικείωσης και σενάρια CSAR (σ.σ. έρευνα και διάσωσης μάχης) με ή χωρίς εναέρια μάχη, καθώς και εικονικές προσβολές αεροπορικών βάσεων».


Ιδανικές συνθήκες για τον στρατό - φονιά

Με δεδομένη την εκφρασμένη βούληση του Ισραήλ να προσβάλει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, προκύπτει αβίαστα ότι η προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ επί του ελληνικού εδάφους εκεί παραπέμπει.

Ενδεικτικό των ισραηλινών προθέσεων, αλλά και των σχεδίων που υπηρετούν με αυτού του είδους τις ασκήσεις, είναι ότι στην ισραηλινή ιστοσελίδα «DEBKAfile» που φέρεται να έχει άμεση πληροφόρηση από τα στρατιωτικά επιτελεία του Ισραήλ και τη «Μοσάντ», περιγράφεται με λεπτομέρειες το σενάριο προσβολής του Ιράν και προσομοίωσης της Πελοποννήσου και της Κρήτης με αντίστοιχες περιοχές του Ιράν.

«Και οι δύο περιοχές (σ.σ. Κρήτη και Πελοπόννησος) χαρακτηρίζονται από μεγάλες παράκτιες ζώνες και υψηλές κορυφές βουνών που φθάνουν τα 2.400 μέτρα», αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα και σημειώνεται πως «κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τα ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν απευθείας από την αεροπορική βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης και ανεφοδιάστηκαν από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ κατά την πτήση, ως μέρος της άσκησης».

Το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές του Ισραήλ, επισημαίνει πως τα ελικόπτερα στη διάρκεια της άσκησης «πέταξαν μεγάλες αποστάσεις πάνω από τη θάλασσα και μέσα σε βαθιές χαράδρες». Το ελληνικό έδαφος, σημειώνει, «μοιάζει με τις περσικές ακτές του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της παραλιακής ζώνης στα στενά του Ορμούζ και της δυτικής και νότιας ακτής του Ιράν, όπου είναι συγκεντρωμένες πολλές βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης».


Ζεσταίνουν τα περί «τρομοκρατίας»

Στην ίδια ισραηλινή ιστοσελίδα, αναφέρεται, ότι η «στρατηγική συνεργασία μεταξύ των ισραηλινών και ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων, έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό ενισχύεται από το ρήγμα των τουρκο-ισραηλινών στρατιωτικών σχέσεων» και υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Ισραήλ το 2008, πραγματοποίησαν μιας μεγάλης κλίμακας αεροπορική άσκηση («Ενδοξος Σπαρτιάτης»), η οποία απέδειξε ότι «τα μαχητικά-βομβαρδιστικά του μπορούν να πετούν σε μεγάλες αποστάσεις όπως από και προς το Ιράν, αν αποφασιστεί να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Προς ενίσχυση των παραπάνω έρχεται η δήλωση του επικεφαλής της ισραηλινής αποστολής, του ταξίαρχου David Barki ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους:

«Η εκπαίδευσή μας στην Ελλάδα είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συνεργασίας της Ισραηλινής Αεροπορίας με πολλές χώρες. Η εκπαίδευση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να επιχειρούμε σε περιοχές που δεν έχουμε τη δυνατότητα στο Ισραήλ και φυσικά μας προετοιμάζει στην αποστολή μας. Σε αυτή την περίοδο όπου έχουμε την απειλή της παγκόσμιας τρομοκρατίας πρέπει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, να εκπαιδευτούμε μαζί και να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε την απειλή σε όλο τον ελεύθερο κόσμο».



Πηγή





 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.