ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς «καπετάνιο» το Λιμενικό ενώ η…φουρτούνα για το Σώμα συνεχίζεται


«Ακέφαλο» για δεύτερη φορά σε μέσα σε διάστημα μόλις 10μηνών, αφήνει η Κυβέρνηση το Λιμενικού εξαιτίας των αλλεπάλληλων πειραματισμών της με το Σώμα των 7000 ένστολων που επί 90χρόνια υπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας. Κατά πληροφορίες μάλιστα ο Αρχηγός επικαλείται και θέμα προάσπισης εθνικών συμφερόντων της χώρας, ο χειρισμός των οποίων τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι στο ΥΠΡΟΠΟ υπάγονται οι νευραλγικές υπηρεσίες και ο ίδιος ο αρχηγός αναφέρεται στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων....
 Ο Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος ήδη από την αρχή της εβδομάδας είχε δηλώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί, εφόσον προχωρούσαν τα σχέδία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή για ίδρυση Αρχηγείου Ακτοφυλακής και όχι ΛΣ.

Όλες αυτές τις μέρες οι…παρασκηνιακές εξελίξεις ήταν διαρκείς και οι πιέσεις εκατέρωθεν ασφυκτικές με αποκορύφωμα τα γραπτά μηνύματα κατ’ εντολή της ηγεσίας της Κατεχάκη που προδίκαζαν την διάλυση του ΛΣ.

Ο Αρχηγός του ΛΣ όμως αν και περίμενε μια επίσημη τοποθέτηση για το ποιο τελικά θα είναι το μέλλον του Σώματος που διοικεί- και τονίζεται ότι υπάγεται βάση του τελευταίου ΠΔ στο Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και όχι στο ΥΠΡΟΠΟ – αυτή μάλλον δεν ήρθε. Ωστόσο όλες οι τελευταίες κινήσεις ή και η μη ανάληψη πρωτοβουλιών οδήγησαν τον Αντιναύαρχο σε παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό, Γιάννη Διαμαντίδη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πριν από περίπου δέκα μήνες είχε επίσης παραιτηθεί από το αξίωμα του Αρχηγού ΛΣ και Ναύαρχος εα πια σήμερα, Θεόδωρος Ρετζεπέρης αντιδρώντας όπως και ο Α.Μπούσιος στην διχοτόμηση του ΛΣ μετά την κατάργηση του ΥΕΝ και την τάση που είχε δημιουργηθεί για περιορισμό του Σώματος σε «χωροφύλακα» των θαλασσών όπως είχαν αποκαλέσει τότε πολλοί τους σχεδιασμούς που είχαν σκαριά για το ΛΣ.


Α.Τ.





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.