ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Γιατί απέτυχε η επιχείρηση...... «Ομογένεια» !!!

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με πλούσιους Ελληνοαμερικανούς στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη πολυδιαφημίστηκαν και παρουσιάστηκαν ως μία σημαντική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία υποτίθεται ότι κατάφερε έπειτα από χρόνια «απραξίας» της Ομογένειας να κινητοποιήσει το μεγάλο ελληνοαμερικανικό κεφάλαιο στον αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας.

'Οντως ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια και πρωτοβουλία, αφού η ελληνική πρεσβεία που είχε αναλάβει το δύσκολο έργο είχε καταφέρει να μαζέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα τους κορυφαίους Ελληνοαμερικανούς επιχει­ρη­ματίες. Το δείπνο στο Ritz Carlton έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό και τους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τα οράματά τους για τη γενέτειρα αλλά και να εκφράσουν τα παράπονά τους για τη συμπεριφορά προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα επιχειρηματία της Νέας Υόρκης που εκλήθη από Ελληνα πρωθυπουργό παρακαλώ για να επενδύσει, και πριν ακόμα ξεκινήσει η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων βρέθηκε να... «χρωστά» μίζες μερικών εκατομμυρίων. Πλήρωσε και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

Οι επαφές συνεχίστηκαν τον Ιούνιο στο εστιατόριο Milos στη Νέα Υόρκη, όπου από την αρχική ομάδα των επιχειρηματιών είχαν εξαφανιστεί οι περισσότεροι. Αρκετοί δεν προσκλήθηκαν, ενώ άλλοι κόπηκαν επειδή αυτοί που ορίστηκαν από τον πρωθυπουργό για να «τρέξουν την προσπάθεια», τους κατέταξαν σε κατάλογο ανεπιθύμητων. Ηταν φανερό τότε ότι η φιλόδοξη προσπάθεια τιναζόταν στον αέρα εκ των έσω.

Τον Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε πρόγευμα στο ξενοδοχείο Meridien με επτά (!) Ελληνοαμερικανούς: τέσσερις επιχειρηματίες, έναν δικηγόρο και δύο του καλλιτεχνικού χώρου! Μέσα σε έξι μήνες η προσπάθεια που ξεκίνησε η ελληνική πρεσβεία τον περασμένο Μάρτιο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του ίδιου του πρωθυπουργού.

Οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην έκκληση του κ. Παπανδρέου απογοητεύθηκαν από τη στάση των συνεργατών του. Ο πρωθυπουργός οφείλει και πρέπει να εξετάσει ποιοι και για ποιους λόγους κατέστρεψαν την πιο φιλόδοξη πρωτοβουλία που ανέλαβε ο ίδιος και όπως είπε στους ομογενείς τον Μάρτιο ήταν «κάτι» που σχεδίασε χρόνια πριν και το πίστευε πάρα πολύ...


Πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.