ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Το κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη πότε θα ανοίξει;



Κάθισα στις 23:45 μπροστά στην τηλεόραση για να δω την πολύ καλή κωμική σειρά “30 ROCK”, στο ALTER. Τα λεπτά περνούσαν, η σειρά άφαντη. Μπήκα στο σάιτ τού σταθμού για να δω το πρόγραμμα, και έλεγε “ελληνική τηλεταινία”. Όντως, αυτή τη στιγμή δείχνει ένα φέσι με τον Παπαμιχαήλ στον ρόλο τού Αλή Πασά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Ένα κανάλι αγοράζει μια πετυχημένη ξένη σειρά, προβάλλει 5-10 επεισόδια, και μετά την κόβει χωρίς εξήγηση, παρά το ότι η σειρά κάνει καλά νούμερα τηλεθέασης. Τι στο καλό, δεν την αγοράζει όλη τη σειρά; Δεν το ενδιαφέρει να αποσβέσει το κόστος της, δείχνοντάς την κανονικά; Ή μήπως δείχνει το demo στο τζάμπα;

Κάνα-δυο χρόνια μετά, την προβάλλει ξανά, για να την ξανακόψει, πάλι στην ψύχρα. Έτσι, κανάλια σαν το ALPHA δείχνουν προϊστορικά επεισόδια τής σειράς “Η νταντά”, που χρονολογούνται από το 1993! Ο δε ΑΝΤ1 έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ως προς τον κύκλο των “Νοικοκυρών σε απόγνωση” που δείχνει.

Και αναρωτήθηκα… κάθε μέρα, από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια τού ΔΝΤ και τής κυβέρνησης ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ στα κανάλια για τα καλά τής απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Το κλειστό επάγγελμα τού καναλάρχη πότε θα ανοίξει στην Ελλάδα; Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα το HBO, το Showtime, το Fox Series, το Fox Movies, για δούμε κι εμείς επιτέλους καμιά σειρά ή ταινία τής προκοπής αντί για τον Στάθη Ψάλτη και τις ελληνικές σειρές με τις ατάλαντες ηθοποιούς που τσιροκοπάνε υστερικά;

Να ανοίξει και η διαφημιστική πίτα, να πέσουν οι τιμές τής διαφήμισης, να μικρύνουν τα εικοσάλεπτα διαλείμματα για διαφημίσεις (κανάλια σαν το STAR και το ALTER είναι ικανά να δείχνουν διαφημίσεις επί 40 ολόκληρα λεπτά, με ένα ενδιάμεσο πεντάλεπτο διάλειμμα ταινίας για ξεκάρφωμα).

Και κυρίως, για να πέσει η υποχρεωτική τηλεθέαση των ελληνικών καναλιών και των ειδησεογραφικών (ο Θεός να τις κάνει) εκπομπών τους. Γιατί αν το ένα κανάλι έχει Καψή και το άλλο Πορτοσάλτε και το άλλο Χατζηνικολάου, τι θα κάνει ο τηλεθεατής; Αναγκαστικά κάποιον από αυτούς θα δει. Ενώ αν έχει από δίπλα το κανάλι που θα δείχνει μόνο ταινίες, τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τής AGB.

Να πέσει και το κασέ των τηλε-αστέρων.

Στέργιος


Πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.