ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Βλέπει... Επανάσταση!



Ο Φλαμανδός κ. Σερβάς Ντερούζ, επικεφαλής των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα (για την επιτήρηση της Ελλάδας), σε συνέντευξή του στο χθεσινό «Βήμα», μεταξύ άλλων δήλωσε και το εξής:

- Η Ελλάδα αλλάζει. Μια επανάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν θα διαφωνήσουμε, βεβαίως, με τον εντιμότατο κύριο ελεγκτή. Φυσικά «η Ελλάδα αλλάζει». Για να κρίνουμε, όμως, αν πρόκειται για Επανάσταση (όπως έσπευσε να συμπεράνει ο κ. Σ. Ντερούζ) ή για Αντεπανάσταση (όπως πιστεύουν οι περισσότεροι Ελληνες) θα πρέπει να εξετάσουμε νηφάλια:

1. Ποιοι επιδιώκουν και πραγματοποιούν τις αλλαγές;

2. Πώς πραγματοποιούνται οι αλλαγές; Και,

3. Ποια κατεύθυνση έχουν οι αλλαγές;

Στο πρώτο ερώτημα, η απάντηση είναι και γνωστή σε όλους και αυτονόητη: Τις αλλαγές τις αξιώνουν και τις πραγματοποιούν οι Δανειστές του Ελληνικού Δημοσίου, κινητοποιώντας το δικό τους ΔΝΤ, τη δική τους Ε.Ε. και τη δική τους ΕΚΤ – με τη σύμφωνη γνώμη και τη σύμπραξη της ελληνικής άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με μοναδικό στόχο, όχι την απαλλαγή του ελληνικού λαού από τα υπέρμετρα χρέη, αλλά τη διασφάλιση των δανειστών.

Αλλά, ποτέ και σε καμιά χώρα η άρχουσα τάξη και οι επικυρίαρχοι σύμμαχοί της δεν έκαναν Επανάσταση. Μόνο πραξικοπήματα έκαναν – δηλαδή Αντεπανάσταση!

Στο δεύτερο ερώτημα η απάντηση είναι επίσης και γνωστή και οφθαλμοφανής: Οι αλλαγές πραγματοποιούνται, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση (άλλα έλεγαν στο λαό), με μια περιστασιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με αντίθετα χιλιάδες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και μέσω του κρατικού εξαναγκασμού, διότι -για παράδειγμα- πώς να πολεμήσει το κράτος ο συνταξιούχος που του κόβουν τη σύνταξη ή ο δημόσιος υπάλληλος που του αφαιρούν εισοδήματα ή ο απλός πολίτης που τον φορτώνουν φόρους;

Αρα, όλες οι αλλαγές είναι πολιτικά, συνταγματικά και ηθικά πραξικοπηματικές και όχι επαναστατικές! Μυρίζουν, αντιθέτως, αντεπανάσταση…

Στο τρίτο ερώτημα έχουν απαντήσει, ήδη, κόμματα, συνδικάτα, ΜΜΕ και πολιτικοί και οικονομικοί Αναλυτές: Η κατεύθυνση όλων των αλλαγών είναι αντιλαϊκή και αντιεπαναστατική.

*Διότι, μεταφέρει βιαίως εισοδήματα από τους πολλούς στους λίγους…

* Διότι, καταδικάζει σε καχεξία μια χώρα -για μια τουλάχιστον γενιά- προκειμένου να μη χάσουν τα υπερκέρδη τους οι ξένοι τοκογλύφοι...

* Διότι, καταστρέφει συνειδητά τη Μεσαία τάξη, η οποία έχει τη δυνατότητα να αντιστέκεται…

* Διότι, υποβαθμίζει το πολίτευμα σε καρικατούρα δημοκρατίας… Και,

* Διότι, μεταβάλλει το πολιτικό και κοινωνικό έδαφος της χώρας, σε πολιτικό και κοινωνικό υπέδαφος!


Χ.ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ-Α.Τ.





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.