ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Στήριξη της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία

Ο κοινοπολιτειακός υπουργός Παιδείας, Σάϊμον Κριν, επανέλαβε τη δέσμευσή του να στηρίξει την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.

Στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της λέσχης του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου, Bentleigh Greens (Παγκύπριος), ο κ. Κριν επαναδιαβεβαίωσε τον Ελληνισμό, ότι εμμένει στη θέση που διατύπωσε με την επιστολή του προς την προκάτοχό του και νυν πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ.
 «Όπως γνωρίζετε, είμαι από τα πρώτα μέλη της Κοινοπολιτειακής Κυβέρνησης, που στήριξαν εγγράφως την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών, που διαμορφώνει η ειδική επιτροπή ACARA εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε όλοι οι πολιτικοί, κοινοπολιτειακοί και πολιτειακοί τη διδασκαλία της σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ξέροντας, ότι η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι οι βάσεις του δυτικού πολιτισμού, του πολιτισμού μας, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τη διατήρησή τους στην Αυστραλία και τη μετάδοσή τους στις νέες γενιές ελληνουαστραλών και του υπόλοιπου πληθυσμού μας», τόνισε ο φιλέλληνας υπουργός.

Ο κ. Κριν έχει σαφείς θέσεις και για τις εθνικές μας υποθέσεις, «Κυπριακό και Μακεδονικό», αφού ήταν ένα από τα στελέχη του Εργατικού Κόμματος που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του κόμματός του για τις δύο υποθέσεις μας. Οι σχέσεις του κ. Κριν με τον ελληνισμό των νοτιοανατολικών προαστίων της Μελβούρνης είναι πολύχρονη, πολυεδρική και σταθερή.

Ένθερμος υποστηρικτής όλων των δραστηριοτήτων της ομογένειας έχει παίξει επανειλημμένα το ρόλο του «μεσολαβητή» για την εξασφάλιση οικονομικής βοήθειας από την Κοινοπολιτειακή και την Πολιτειακή κυβέρνηση. Είναι γνωστή η δυναμική μεσολάβησή του για την οικονομική ενίσχυση του Κολεγίου «Άγιοι Ανάργυροι» της Κοινότητας Oakleigh, άλλων κοινοτήτων και φορέων του Ελληνισμού της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΑ-5
POB





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.