ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Το ξεχασμένο ΠΑΣΟΚ!


Ενα κομμάτι του «παλιού», «ιστορικού» και «λαϊκού» ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να αφυπνίζεται, να αμφισβητεί τα όρια της υποταγής της χώρας στους ξένους και να στέλνει τελεσίγραφο στο «νέο», «ανιστόρητο» και «αντιλαϊκό» ΠΑΣΟΚ, το οποίο ασκεί πολιτική ερήμην ακόμη και των στελεχών του και αντίθετη από τις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματος.

Επικεφαλής αυτού του αφυπνιζόμενου «παλιού», «ιστορικού» και «λαϊκού» ΠΑΣΟΚ, για την ώρα, μπαίνει η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ -η περιώνυμη από παλιά ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ- ο πρόεδρος της οποίας κ. Ν. Φωτόπουλος, προειδοποίησε σύμπασα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος – έναν προς ένα βουλευτή:

«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο, άκουγα τότε στις γιορτές της Νεολαίας… ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την Αγροτιά που έλεγε «καημένη Αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες»…

»Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά, να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής της ενέργειας), επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε, ούτε ενέργεια στους αεριτζήδες σε τιμές κόστους.

Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας. Είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε.

»Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας…».

Το «μήνυμα» αυτό εστάλη και στους 157 βουλευτές του Κινήματος και στους βουλευτές των Αριστερών κομμάτων και στους Ανεξάρτητους. Είναι, άρα, απολύτως σαφές ότι τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ τις γνωρίζουν άριστα όλοι:

* Σύμπασα η κυβέρνηση,

* Σύμπασα η ελάσσων Αντιπολίτευση και οι Ανεξάρτητοι βουλευτές,

* Σύμπασα η Κ.Ο. του Κινήματος.

* Σύμπαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

* Ολοι οι διαγωνιζόμενοι για το «μοίρασμα των ιματίων της ΔΕΗ». Και, φυσικά,

* Ολες οι «δυνάμεις κατοχής της χώρας» και οι χαρτογιακάδες πληρεξούσιοί τους.

Ο αγώνας προβλέπεται εξαιρετικά δυσχερής και τραχύς και, ήδη, πολλοί αναλυτές αναρωτιούνται αν το σημερινό ΠΑΣΟΚ διαθέτει την επικοινωνιακή οξύνοια του παλιού, ώστε να εξεύρει «λύση», η οποία επιφανειακά να ικανοποιεί τους συνδικαλιστές και ουσιαστικά να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.

Χλωμό φαντάζει. Διότι, η τρόικα αξιώνει πώληση του 40% της ΔΕΗ!


Χ. ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ-Α.Τ.







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.