ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Η απογραφή που δεν έγινε!



Μετά το πέρας των εσωκομματικών διευθετήσεων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, αύριο στο Ζάππειο, θα επιχειρήσει μια δημόσια παρέμβαση πάνω στα πιο καυτά προβλήματα της χώρας και, κυρίως, θα καταθέσει μια «στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο» - όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, ποια θα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα συγκροτούν πειστικά τη «στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο». Οπως δεν γνωρίζουμε και τι είδους άλλες δεσμεύσεις απέναντι του ελληνικού λαού θα αναλάβει ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου η εμφάνισή του στο Ζάππειο να ξεπερνά τις επικοινωνιακές ανάγκες και να μπαίνει στην ουσία του καθεστώτος κατοχής που βιώνει η χώρα...
Εκείνο που γνωρίζουμε είναι τούτο: Οποιαδήποτε διαδικασία -στρατηγική ή τακτική- για απαλλαγή από το Μνημόνιο είναι καταδικασμένη, αν δεν προηγηθεί αυτό που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα: Δηλαδή μια πραγματική απογραφή από την 1.1.1981 μέχρι τις μέρες μας.

Διότι, οι «απογραφές» που έγιναν ώς τώρα ήταν προϊόντα κομματικών χαλκευτηρίων και χυτηρίων, μέσα από τα οποία, αντί για μεγέθη και αριθμούς, έβγαιναν συνθήματα - ο ένας για «καμένη γη», ο άλλος για «κρυφά ελλείμματα», ο τρίτος για «πλαστά στοιχεία» και πάει λέγοντας.

Η απογραφή που δεν έγινε ποτέ και που οφείλει να γίνει -ως μοναδικό όπλο στα χέρια οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης- θα πρέπει να καταγράφει με κάθε ενάργεια:

1. Ποιο ήταν το ελληνικό δημόσιο χρέος (εσωτερικό και εξωτερικό) στις 31.12.1980.

2. Ποια ήταν η σχέση των ελληνικών εξαγωγών και εισαγωγών την ίδια ημερομηνία και χρονολογία.

3. Πόσοι ήταν οι άδηλοι πόροι και ποιο ποσοστό του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κάλυπταν.

4. Ποιο είναι το σύνολο των εξαγωγών μας προς τις εκάστοτε χώρες της ΕΟΚ/ΕΕ από την ένταξή μας μέχρι σήμερα.

5. Ποιο είναι το σύνολο των εισαγωγών μας από τις εκάστοτε χώρες της ΕΟΚ/ΕΕ την ίδια περίοδο.

6. Ποιες προμήθειες του ελληνικού δημοσίου (όπλα, φάρμακα, τηλεπικοινωνιακό υλικό, προϊόντα τεχνολογίας, νέα υλικά κ.λπ.) υπερτιμολογήθηκαν -και πόσο- με τη σύμπραξη εγχώριων πολιτικών και κρατικών λειτουργών.

7. Ποιο ποσοστό του δημοσίου χρέους αποτελεί κεφάλαιο και ποιο ποσοστό του διαμορφώθηκε από τόκους.

8. Πόσα έχουμε καταβάλλει μέχρι σήμερα για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους -τόκους και κεφάλαιο- όλα αυτά τα χρόνια κ.λπ. κ.λπ.

Τα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν. Και όσα δεν υπάρχουν εδώ, μπορεί να αναζητηθούν και να βρεθούν στο εξωτερικό. (Σημ.: Οταν ο κ. Γ. Αρσένης, ως υπουργός Οικονομίας, διενεργούσε έρευνα για την ΑΓΕΤ και τους Τσάτσους, συνέλεξε και από τις πέντε ηπείρους ένα τόμο στοιχείων, από τα οποία φαινόταν το όργιο υπερτιμολογήσεων και υποτιμολογήσεων)

Και όταν ολοκληρωθεί η απογραφή αυτή και γίνουν οι αναγκαίες προσθαφαιρέσεις, τότε θα δούμε τι ακριβώς χρωστάμε στους δανειστές μας -αν χρωστάμε- και θα εκπονηθεί μια σωστή και πειστική «στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο»!


X.ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ-Α.Τ.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.