ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Παραπλάνηση με το Μνημόνιο.


Καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού, που φαίνεται να μπερδεύει τα νομικά γραφεία του εξωτερικού με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επέφερε προχθές στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, αποκαλύπτοντας το «παιχνίδι» που «έστησε» η κυβέρνηση με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η χώρα μας.

Όπως κατήγγειλε ο Α. Σαμαράς, ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας μια απίστευτη ελαφρότητα διαβεβαίωνε αναληθώς τους πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει λάβει την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, καθώς δεν υπήρξε πουθενά τέτοιου είδους γνωμοδότηση.

Τον Γ. Παπανδρέου διέψευσε πανηγυρικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αλ. Τζεφεράκος, ο οποίος σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικής πολιτικής της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρα με ημερομηνία 29/6/2010, ανέφερε επί λέξει: «Στα οικεία βιβλία και το Αρχείο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΝΣΚ δεν υφίσταται σχετικό ερώτημα, ούτε γνωμοδότηση σχετική με τον παραπάνω μηχανισμό. Η οποιαδήποτε αναφορά σε τέτοια γνωμοδότηση οφείλεται σε παραδρομή ή παρανόηση».

Προς επίρρωση μάλιστα των καταγγελιών του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως η περίφημη γνωμοδότηση έγινε από δύο μεμονωμένους συμβούλους του ΝΣΚ (Φ. Γεωργακόπουλος και Ε. Χαριτάκη) που υπέδειξε με επιστολή του (6/5/2010) προς τον Αλ. Τζεφεράκο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο Φ. Γεωργακόπουλος μάλιστα ήταν ένας εκ των δύο που είχαν διαφωνήσει με την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας από την Ι.Μ. Βατοπεδίου που είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γ. Παπαθανασίου.

Μπροστά στην αποκάλυψη αυτή, ο Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα θέλησε να περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά για παιχνίδι εντυπώσεων.

Κατά τα άλλα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη νεολαία που έγινε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και διεξήχθη ενώπιον τραγικά άδειων εδράνων, καθώς μόλις 35-40 βουλευτές έκαναν τον «κόπο» να παραβρεθούν, ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εμμονή με τη ΝΔ. «Έχει κολλήσει η βελόνα, μοιάζει με χαλασμένο γραμμόφωνο παλιάς εποχής με την εμμονή του ότι για όλα φταίει η ΝΔ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απαντώντας στις καταγγελίες του Γ. Παπανδρέου περί πελατειακού κράτους που «άνθισε» επί ΝΔ, με αποκορύφωμα την υπόθεση στην ΑΓΡΟΓΗ, είπε: «Το μεγαλύτερο ρουσφέτι που έχει κάνει ποτέ της η ΝΔ ήταν η νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων δικών σας ρουσφετιών, ο τρόπος με τον οποίο μονιμοποίησε η ΝΔ 35.000 συμβασιούχους, που παράνομα είχατε προσλάβει από τα παράθυρα και που τους εκβιάζατε, για να τους έχετε αιχμαλώτους, από εκλογές σε εκλογές».

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η νεολαία και τα προβλήματά της αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνησή του. «Δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια, δεν υποσχόμαστε stage μέσα από κομματικά γραφεία, δεν δίνουμε την πολύ αριστερή, αλλά τελικά πολύ δεξιά επιλογή του ανοίγματος των θυρών δημοσίου, δεν θα καταφύγουμε στα ίδια λάθη», ανέφερε.

Οξύτατη ήταν η αντιπαράθεσή του πρωθυπουργού τόσο με την γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα όσο και με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τους οποίους κατηγόρησε για διασπορά πανικού.

Η Α. Παπαρήγα στην ομιλία της εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων, κάνοντας λόγο για βαρύ έγκλημα και πέλεκυ που πέφτει σε όσους είναι κάτω των 40 ετών.

«Η νεολαία δεν έχει καθοδήγηση, ας τους ανάψουμε ένα φως για να βρουν το δρόμο τους», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και πρότεινε να καλύπτει το κράτος τα ένσημα των αποφοίτων πανεπιστημίων, οι οποίοι προσλαμβάνονται στις επιχειρήσεις για τα δύο πρώτα χρόνια.

Για αναξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών μίλησε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε: «Τελειώνει ο πολιτικός σας χρόνος». Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρακάμπτει το σύνταγμα και ήρθε σε κόντρα με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο, κατηγορώντας τον ότι υπήρξε ομιλητής σε εκδήλωση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που χρωστάει στο ΙΚΑ 3 εκατ. ευρώ. Για ατόπημα ανάξιο της ιδιότητάς του, έκανε λόγο ο Α. Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για εκδήλωση για την δωρεά οργάνων.



Πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.