ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Διαφωνούν; Ας το δείξουν!


Να δεχτούμε, ότι Ασφαλιστικό και Εργασιακό ενοχλούν αρκετά Κεντρικά και Περιφερειακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Να το δεχτούμε! Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά, άλλωστε, δεν έχουν μούτρα (και επιχειρήματα) να ξεμυτίσουν σε καφενέ ή πλατεία…

Να δεχτούμε, ότι Ασφαλιστικό και Εργασιακό ενοχλούν αρκετούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος; Να το δεχτούμε κι αυτό! Στο κάτω - κάτω, οι βουλευτές είναι οι κύριοι αποδέκτες της δυσαρέσκειας και της οργής του Λαού σε όλη την Επικράτεια…

Να δεχτούμε ακόμη, ότι Ασφαλιστικό και Εργασιακό ενοχλούν και αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - υπουργούς και υφυπουργούς; Να το δεχτούμε κι αυτό! Το ομολογούν, εξάλλου, και οι ίδιοι - με πρώτον και καλύτερο τον πρωθυπουργό: «Οι ρυθμίσεις αυτές, βεβαίως, πονάνε. Και πρώτοι πονάμε εμείς…»!

Το ερώτημα, άρα, είναι όχι αν ενοχλούνται από Ασφαλιστικό και Εργασιακό κομματικοί, κοινοβουλευτικοί ή κυβερνητικοί παράγοντες της Συμπολίτευσης, αλλά πόσο ακριβώς ενοχλούνται και αν η ενόχλησή τους αίρεται από δύο ή τρεις διορθωτικές κινήσεις, δευτερεύουσας σημασίας, οι οποίες δεν αλλοιώνουν το πνεύμα και την ουσία των ρυθμίσεων.

Διότι -όπως είναι φυσικό- μόνο αν η ενόχλησή τους οφείλεται στην ουσία και στο πνεύμα των Ασφαλιστικών και Εργασιακών ρυθμίσεων, θα ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην ψηφίσουν το Ασφαλιστικό και να δημιουργήσουν μείζον πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αν, δηλαδή, υπάρχουν διαφωνίες, αυτές αναφέρονται στα επουσιώδη και στον τρόπο σερβιρίσματος του νομοσχεδίου.

Και όχι στις ανατροπές που επιφέρει!

Το ότι οι διαφωνίες, άλλωστε, εστιάζονται σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα και όχι στην σπονδυλική στήλη των ανατροπών, συνάγεται και από το γεγονός ότι: Ενώ επί 6 μήνες λέγονται και γράφονται τερατώδη και απίστευτα πράγματα για το Ασφαλιστικό και Εργασιακό, κανένα κομματικό στέλεχος, κανένας βουλευτής και κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να βγει και να δηλώσει:

- Αν, πράγματι, έχετε αποφασίσει αυτές τις ανατροπές, δεν έχω, πια, θέση στο κόμμα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διότι πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν αναφέρεται ότι θα θυσιάσουμε τις κατακτήσεις του ελληνικού Λαού, προκειμένου να διασφαλίσουμε τους δανειστές μας…

Αλλωστε, έχει ήδη υπάρξει το «μεγάλο τεστ»: Η ψήφιση του Μνημονίου, το οποίο αποτελεί τη μήτρα όλων των δεινών: Από τους 160 βουλευτές του Κινήματος, μόνο τρεις βρέθηκαν να μην πάρουν θέση -ούτε υπέρ ούτε κατά- αρκούμενοι σε ένα «παρών»!

Ποιος, τάχα, δεν το γνωρίζει; Πάνε τριάντα χρόνια τώρα, που τα δημοκρατικά, φιλολαϊκά και ηθικά ανακλαστικά του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας βρίσκονται σε μια προϊούσα χαλάρωση, αν όχι και παράλυση. Και κανείς, πια, δεν περιμένει από τους υπηρέτες της «οικονομίας της αγοράς» αυξημένες ευαισθησίες. Ο Κερδώος Ερμής ποτέ δεν ήταν εύθικτος!
Χ.Θεοχαράτος-Α.Τ.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.