ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές!


Τις τελευταίες μέρες έχει ανθίσει η παραφιλολογία για την «εσωτερική αντιπολίτευση» που φαίνεται να διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ.

Συνηθισμένα πράγματα!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέμεινε Πρωθυπουργός για μια δεκαετία, έχοντας απέναντι του τον κ. Σημίτη, ως επίσημη εσωκομματική αντιπολίτευση. Τον «έβαζε» και τον «έβγαζε» από τις Κυβερνήσεις του, κάθε φορά που η πολιτική συγκυρία τον εξυπηρετούσε..

Ο ίδιος ο κ,. Σημίτης, κυβέρνησε ανενόχλητος επί μια οκταετία με το δήθεν «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ απέναντί του.

Τώρα έχουμε το κ. Γ.Παπανδρέου να βρίσκεται τάχα αντιμέτωπος με το …παλιό ΠΑΣΟΚ!

Στο ίδιο έργο θεατές! Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν, αλλά το σενάριο παραμένει ίδιο.

Το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα, έχει μάθει, ως κυβέρνηση, να ασκεί παράλληλα και το ρόλο της …αντιπολίτευσης. Ενίοτε να την υποκαθιστά κιόλας!

Με τον τρόπο αυτό εκτονώνει τη λαϊκή δυσφορία, χώρια που περιχαρακώνει τους ψηφοφόρους του και δεν έχει διαρροές προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η δήθεν εσωτερική κριτική θα γίνει πρόβλημα για την Κυβέρνηση και για το ΠΑΣΟΚ, όταν αγγίξει τον κ. Παπανδρέου!

Όσο αυτός παραμένει στο απυρόβλητο, τα πυρά της κριτικής είναι άσφαιρα και προορίζονται μόνο για λαϊκή κατανάλωση!

Για να εκτονώνεται δηλαδή η δυσαρέσκεια του κόμματος.

Για να αφοπλίζεται η αντιπολίτευση.

Για να στοχοποιούνται συγκεκριμένοι υπουργοί, οι οποίοι, όταν τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν ανεξέλεγκτα, θυσιάζονται για το καλό της παράταξης, Να αναφέρω παραδείγματα; Θυμάσθε πως αποπέμφθηκε ο Σημίτης από υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά από το διετές πρόγραμμα λιτότητας την περίοδο 85-86;

Και πιο πρόσφατα, την αποπομπή του κ. Πάγκαλου από το Υπουργείο Εξωτερικών και του κ. Γιαννίτση από το Υπουργείο Εργασίας;

Οι κύριοι Παπανδρέου και Σημίτης κατέρρευσαν όταν έγιναν αντικείμενο της κριτικής και μέρος του προβλήματος.

Τα ίδια έπαθε και ο Καραμανλής. Μόνο που στον τελευταίο τη μεγαλύτερη ζημιά την προκάλεσε ο ….εσωτερικός εχθρός. Από που να αρχίσω; Από τον κ. Τατούλη που έβγαινε κάθε μέρα και εξύβριζε προσωπικώς τον Καραμανλή; Από τον κ. Μανώλη που η παραίτησή του έγινε σήριαλ διαρκείας; Από τον κ. Γιακουμάτο; Από τον κ. Γιαννόπουλο;

Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ ποτέ άλλοτε, ως κυβέρνηση, δεν διαχειρίστηκε δυσκολότερες καταστάσεις. Υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία και το πρόβλημα είναι έντονο. Αν, όμως, κάποιος αναλογιστεί τι μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, τότε οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι ηπιότατες! Θα έλεγα ασήμαντες! Έχουν εκπλαγεί άπαντες! Φανταστείτε, τι θα γινόταν, αν τα μέτρα αυτά τα είχε πάρει κυβέρνηση της Ν.Δ.!

Από την άποψη αυτή η κριτική που σήμερα επικεντρώνεται στο πρόσωπο του κ. Λοβέρδου δεν φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο συμβαίνει και με την κριτική που ασκείται σε βάρος άλλων υπουργών.

Όσο, η κριτική δεν αγγίζει τον σκληρό πυρήνα του συστήματος Παπανδρέου, είναι διαχειρίσιμη! Ίσως αποβεί και χρήσιμη!

Η αντικατάσταση των «στοχευμένων», όχι μόνο δεν θα βλάψει τον Πρωθυπουργό, αλλά μπορεί και να ενισχύσει το προφίλ του!

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν κάποιες ρωγμές στην πρωθυπουργική εικόνα, αλλά παραμένει ανθεκτική και είναι το ισχυρό χαρτί αυτή της κυβέρνησης. Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα η λαϊκή δυσφορία θα εκτονώνεται στα πρόσωπα συγκεκριμένων υπουργών. Είναι θέμα χρόνου να αγγίξει και τον κ. Παπανδρέου. Τότε θα αρχίσουν τα προβλήματα.

Στόχος της αντιπολίτευσης, αν θέλει να επιταχύνει τη φθορά της Κυβέρνησης, είναι να επικεντρώσει την κριτική της στον κ. Παπανδρέου και να μην περιμένει από την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, να κάνει τη δουλειά της.

Γιατί δεν έχω καμιά αμφιβολία, ο, τι όλοι αυτοί που σήμερα δήθεν αποστασιοποιούνται από την κυβερνητική πολιτική, ομνύοντας στο όνομα του κόμματος, την κρίσιμη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ θα αγωνίζονται. Θα έχουν μάλιστα να επιδεικνύουν και τις δάφνες …αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα!

Κώστας Ροδινός
antinews




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.