ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλουν την κυβέρνηση στην Βουλή

Επιμένει η κυβέρνηση σε εν λευκώ εξουσιοδότηση υπογραφής συμφωνιών με την ΕΕ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη Βουλή άρθρο που αιφνιδιαστικά ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών «Κύρωση της κοινοτικής οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά»...
 και με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την υπογραφή του να αρχίζει η ισχύς των δανειακών συμβάσεων στο πλαίσιο του διευρυμένου μηχανισμού στήριξης , χωρίς να ενημερώνεται η Βουλή. Πρόκειται για το άρθρο 93 το οποίο τα κόμματα της αντιπολίτευσης το χαρακτήρισαν άθλιο και απαράδεκτο, και ζήτησαν την άμεση απόσυρσή του. Μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης θύμισε ότι στις 7/5/2010 ο Υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευτεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας πως πριν την υπογραφή των συμβάσεων θα έρχονται πρώτα στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση.

Δ. Παπαδημούλης: «Ήταν ένα τεράστιο ψέμα αυτό που είπε τότε ο Παπακωνσταντίνου στις αρχές Μαΐου όταν έλεγε ότι όλες οι δανειακές συμβάσεις θα έρχονται στην Βουλή τον καταγγέλλουμε και καταψηφίζουμε. Δεν βάζετε μυαλό, χθες αποσύρατε υπό την κατακραυγή το άθλιο Προεδρικό Διάταγμα του Λοβέρδου, και το φέρατε με νόμο, ενώ μέχρι χθες μας έλεγε «ας προσέχατε τι ψηφίζατε»! Σήμερα κάνετε το ίδιο για το σύνολο των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις δανεισμού. Αυτό είναι κατάργηση του κοινοβουλευτισμού, το άρθρο 93 σημαίνει ότι οι δανειστές είναι και οι κυβερνήτες μας! Αυτό υπερβαίνει συνταγματική ανοχή και νομιμότητα., μείζον θέμα κοινοβουλευτικής τάξης».

Και ενώ ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης άκουγε άναυδος και εμβρόντητος τις καταγγελίες, η Πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου «έδωσε» τον Υπουργό του κανονικά και με το νόμο… «δεν έχει νόημα να φέρουμε στην Βουλή την δανειακή σύμβαση αφού η ψήφος του Βουλευτή δεν έχει πια νόημα. Εκτός αν αλλάξουμε το Νόμο…»!

Και ο Κώστας Γείτονας: «θα έπρεπε να έχουμε μια τεκμηριωμένη έκθεση των επιπτώσεων της ενσωμάτωσης αυτών των Οδηγιών και θα έπρεπε να είχαμε μια υπεύθυνη άποψη. Αυτές οι συμβάσεις θα έρθουνε μετά προς κύρωση ή για ενημέρωση; Είναι ανοιχτό το ερώτημα αν θα κυρώνονται ή θα ενημερώνεται πρώτα η Βουλή… να το ξεκαθαρίσετε κ. Υπουργέ…!

Π. Λαφαζάνης: «σήμερα βγάζετε και την ενημέρωση και την συζήτηση! Αυτό είναι κατάργηση του συντάγματος και κάθε έννοιας έννομης τάξης! Εξουσιοδοτούμε τον εκάστοτε Υπουργό να κυρώνει και να υπογράφει οτιδήποτε όσο ασύμφορο και επιζήμιο είναι. Αυτές οι συμβάσεις υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν έχετε το δικαίωμα να κάνετε τέτοιου είδους κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.


Πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.