ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η οργή ας φανεί στις κάλπες!


Αν υπάρχει ή δεν υπάρχει οργή στο λαό για τα σκάνδαλα, για την πολιτική διαφθορά και για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και αν οι πολίτες αισθάνονται ή δεν αισθάνονται εξουθενωμένοι και προδομένοι από τα κυβερνητικά μέτρα, σύντομα θα κριθεί στην πιο αυθεντική Λυδία λίθο της Λαϊκής Αγανάκτησης.

Στις κάλπες!

Οι οποίες στήνονται σε πέντε μήνες από σήμερα - δηλαδή τον Νοέμβριο. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, προκειμένου να αναδειχθούν οι νέοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί και Αρχοντες. Και, ενδεχομένως, αν η κατάσταση επιδεινωθεί δραματικά, προκειμένου να αναδειχθεί και νέα Βουλή (και Κυβέρνηση).

Από όσα μέχρι σήμερα συζητούνται και διαφαίνονται στα κομματικά διαβούλια, από τα ονόματα που ακούγονται ως προωθούμενα στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες, αλλά και από το ίδιο το ηγεμονικό πνεύμα που διαποτίζει τον "Καλλικράτη", είναι σαφές ότι πρωτίστως η κυβέρνηση και δευτερευόντως η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την άλωση των νέων Αυτοδιοικητικών Οργανισμών.

Και, σίγουρα, θα ρίξουν στη μάχη τα γκεσέμια τους - όλα κομματικά και πιστά στους Αρχηγούς ή, έστω, στην ηγετική ομάδα.

Αν όντως οι πολίτες είναι θυμωμένοι με το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του, αν όντως η ελληνική κοινωνία απεχθάνεται την κομματικοποίηση των πάντων (δήμων, κοινοτήτων, συνδικάτων, υγείας, παιδείας, συλλόγων, πολιτισμού κ.λπ.) και αν όντως ο Λαός είναι οργισμένος από τα μέτρα που δεν πήρε η Ν.Δ. και από τα μέτρα που έλαβε το ΠΑΣΟΚ - έχει την ευκαιρία να αντιδράσει.

Ας αποκλείσει, με την ψήφο του, τους κομματικούς ινστρούχτορες από τους δήμους και τις περιφέρειες. Και ας προωθήσει στην Αυτοδιοίκηση μόνο εκείνους που παρέχουν εγγυήσεις ότι θα εργαστούν για τις τοπικές κοινωνίες και όχι για τα κόμματά τους.

Το μαύρισμα των κομματαρχών θα περιέχει ένα διπλό μήνυμα:

* Οτι ο λαός δεν στέργει στην άκριτη και ζημιογόνα κομματικοποίηση της δημόσιας και κοινωνικής ζωής, η οποία έφθειρε επί 30 χρόνια τους θεσμούς και κατέστρεψε τη χώρα.. Και,

* Οτι ο λαός τιμωρεί εκείνους τους ηγέτες, οι οποίοι όχι μόνο δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, όχι μόνο άσκησαν (και ασκούν) μια εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική, αλλά και οργάνωσαν τη μεγαλύτερη καταδρομή εναντίον της κοινωνίας που γνώρισε ποτέ η νεότερη Ελλάδα.

Φυσικά, δικαίωμα των πολιτών είναι να παραδώσουν με την ψήφο τους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κομματικούς λαφυραγωγούς. Ας το πράξουν. Αλλά ας πάψουν να παριστάνουν τους θυμωμένους, τους εξοργισμένους και τους προδομένους. Διότι, θα είναι συνένοχοι!
Χ.Θεοχαράτος-Αδέσμευτος τύπος

Έλληνας πολίτης




Share

1 σχόλιο:

  1. Από την διαπίστωση ότι οι πολιτικές εξελίξεις γίνονται με ταχύτατο ρυθμό, θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν η πολιτικές πρωτοβουλίες του Πατριωτικού κινήματος ακολουθούν τον ίδιο ρυθμό. Με δεδομένο την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη εύρεσης ενός νέου, η αντίπαλη πλευρά κινείται στα γνωστά μονοπάτια.
    Οι Πατριώτες τι κάνουν ;;
    Τι θα ψηφίσουμε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές; Και αν δεν είναι μόνο δημοτικές;
    Είναι καιρός για ψήφο στο κόμμα της παραλίας ή του φραπέ;;
    Που είναι η πολιτική πρόταση που θα δώσει προοπτική;
    Τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις έπαιξαν τον ρόλο τους, όμως μέχρι εδώ. Οι επιστολές των «εξεγερμένων» στα διάφορα blogs το ίδιο, όπως και οι δηλώσεις συμπαράστασης και συμπάθειας.

    Αν οι Πατριώτες δεν κινηθούν γρήγορα και αρνηθούν τις ιστορικές στιγμές θα είναι συνυπεύθυνοι, και αν δεν είναι αφελείς τότε θα είναι συμμέτοχοι. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Όταν το σπίτι πάρει φωτιά, δεν σε ενδιαφέρει με ποιο χέρι κρατάς την μάνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.