ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τα φιλαράκια μας οι τούρκοι

Ένα πάγιο όσο και παράλογο αίτημα της Άγκυρας, γίνεται, όπως φαίνεται, τελικά αποδεκτό από την Αθήνα, που κατά τα άλλα το απέρριπτε εδώ και δεκαετίες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μουφτής από το 2011 θα εκλέγεται από τους μουσουλμάνους πολίτες και δεν θα διορίζεται, όπως γίνεται παντού στον μουσουλμανικό κόσμο, από το κράτος. Άλλη μια παραχώρηση ή μάλλον, υποχώρηση της Αθήνας, στα μεθεόρτια της επίσκεψης εδώ του Ταγίπ Ερντογάν.
Υποψήφιοι στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη, όπως έχει ήδη διαρρεύσει από κύκλους της μειονότητας, θα είναι αντίστοιχα οι δύο ψευτομουφτήδες, Ιμπράμ Σερίφ και Αχμέτ Μεμέ, φανατικοί υποστηρικτές της ..."τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης". Φυσικά, υπάρχει και μια εξέλιξη, που δεν θα αρέσει πολύ στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και στην Άγκυρα: ο μουφτής θα απολέσει τις δικαστικές αρμοδιότητες που είχε, λόγω συνταγματικών κωλυμάτων.

"Φεστιβάλ" προπαγάνδας

Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται η προπαγάνδα και οι ενέργειες των υπέρμαχων της ελληνοτουρκικής "φιλίας", με στόχο την κάμψη των πατριωτικών αντανακλαστικών των Ελλήνων. Το διήμερο 12-13 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικού Σωματείου Defne-Νέα Δάφνη (πρόκειται για ΜΚΟ που ουδείς γνωρίζει ποιος τη χρηματοδοτεί από το 2002 που ιδρύθηκε), το 9ο Φεστιβάλ ελληνοτουρκικής φιλίας στο Λαογραφικό Μουσείο της θρακικής πόλης. Ο στόχος της πρωτοβουλίας, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επίτευξη προόδου στις διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει "ελληνοτουρκικό" πάνελ, αλλά και κοντσέρτο στο Ξανθίπειο (ανοιχτό) θέατρο, όπου θα τραγουδήσει κάποια Σουζάν Καρντές από την Κωνσταντινούπολη (Ιστανμπούλ την αναφέρουν οι διοργανωτές), ενώ θα ακουστούν τουρκική μουσική και ελληνικά ρεμπέτικα. Φυσικά, η είσοδος είναι ελεύθερη... Σημειωτέον ότι το 8ο Φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στην Καβάλα και στην Καππαδοκία. Τότε είχε διοργανωθεί και διαγωνισμός φωτογραφίας - αφίσας με θέμα "αντάμωση". Διαβάστε: "κάποιες στιγμές οι συνθήκες μας χώρισαν. Έχουν βγει όπλα, γενιές έχουν εξοριστεί και ζουν χώρια πια. Αλλά ο τροχός της ιστορίας δεν χάνει και πάντα τον δρόμο του. Πάει προς τον άνθρωπο τελικά... Αυτή η πρόσκληση είναι για να δούμε τη ζωή, τον κόσμο μέσα από ένα βλέμμα αγάπης".

Με δίαυλο τον κινηματογράφο

Παράλληλα, όπως ενημερωθήκαμε από την Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης, διοργανώνεται το "εργαστήρι ταινιών μικρού μήκους για Έλληνες, Τούρκους και Κύπριους" στην Ικαρία, στο διάστημα 5-16/7/2010, "για νέους Έλληνες, Τούρκους και Κύπριους οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν από κοινού μια ταινία μικρού μήκους".
Προσέξτε: "...Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους Έλληνες, Τούρκους και Κύπριους (ηλικίας 18 -35 ετών) οι οποίοι αγαπούν το σινεμά και βρίσκουν ενδιαφέρουσα την ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού δύο ταινίες μικρού μήκους (3′ - 5′, η μια στα τουρκικά και η άλλη στα ελληνικά) και επίσης βρίσκουν ενδιαφέροντες τους στόχους που θέλει να προωθήσει αυτή η πρωτοβουλία και είναι το σπάσιμο του τείχους των προκαταλήψεων και του φόβου μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων, μέσα από την προσωπική επαφή και τον διάλογο, η χρήση της τέχνης του σινεμά ώστε να προωθηθεί η ανεκτικότητα και η αμοιβαία κατανόηση αντί της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού, η συμβολή στην ανάπτυξη ιδιαίτερων εκφραστικών μέσων από τους συμμετέχοντες και η χρήση τους για ουσιαστική επικοινωνία και ειλικρινή διάλογο με τον "άλλο" και η δημιουργία προσωπικών επαφών με νέους καλλιτέχνες και εραστές του σινεμά από την "άλλη" πλευρά του Αιγαίου...".

Άνωθεν εντολή

Είναι πλέον φανερό, ότι με "άνωθεν" χρηματοδότηση, κάποιοι προσπαθούν να απενεργοποιήσουν τα πατριωτικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ως διαύλους την τέχνη και τη μουσική.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μάλιστα, έχει αρχίσει και εντατικοποιείται...


Πηγή





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.