ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Να είστε δίπλα στους πολίτες"


Να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, να αφουγκράζονται τα προβλήματά του και να παρεμβαίνουν άμεσα και αποτελεσματικά για την επίλυσή τους, συνέστησε χθες, με αυστηρό ύφος, ο Αντώνης Σαμαράς προς τους γραμματείς της Ν.Δ.
 Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος στη Ρηγίλλης, επεσήμανε πως η Ν.Δ. πρέπει να είναι παρούσα σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, με μοναδικό κριτήριο να είναι χρήσιμοι στον τόπο και το λαό. Όπως χαρακτηριστικά τους είπε, «σας έχω ζητήσει ήδη να είστε δίπλα στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, σας το λέω και σήμερα ακόμη πιο έντονα Θέλω γραμματείς με καθημερινή παρέμβαση στην κρίση, που δοκιμάζει τον κοινωνικό ιστό και πλήττει την συνοχή της κοινωνίας μας».

Μετά το Συνέδριο, ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς, θα ξεκινήσουν εξορμήσεις από όλα τα στελέχη του κόμματος στον λαό και στην Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας το επόμενο τρίμηνο «καλοκαίρι εξωστρέφειας». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των προσδοκιών, υπενθύμισε πως ο ίδιος την είχε προειδοποιήσει για την επερχόμενη ύφεση και σημείωσε ότι «αν δεν αποφύγουμε τώρα την περαιτέρω καταβύθιση του δείκτη ανάπτυξης, θα γίνει η ύφεση μόνιμη και θα μπούμε σε φαύλο κύκλο. Σας ζητώ», τόνισε απευθυνόμενος στους γραμματείς, «να παρακολουθείτε, μαζί με τους τομεάρχες, σε κάθε βήμα και σε κάθε απόφαση αυτά που κάνει η κυβέρνηση. Η Ν.Δ. πρέπει να υποδεικνύει τον σωστό δρόμο για να σταθεί ο τόπος όρθιος και να αντέξει».

Ο κ. Σαμαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε κάθε Γραμματέα, εν όψει και του Συνεδρίου, ζητώντας να ασχοληθούν επισταμένα με το αντικείμενό τους, πάντα με βάση την ιδεολογία της Ν.Δ., τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν το κόμμα με διαδικτυακή δράση, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνεδρίασης του διαγραμματειακού οργάνου στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη.

Στην αναποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τις παραγωγικές τάξεις. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για ανακολουθία λόγων και πράξεων, καθώς και για τη λήψη άδικων μέτρων, τα οποία μάλιστα δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες αναπτυξιακές δράσεις – ανάσες στην οικονομία μας. Ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε μετά τη συνάντηση την ανάγκη «μιας εθνικής συμμαχίας ενάντια στον λαϊκισμό, τη μιζέρια και τον μηδενισμό», ενώ ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «το μείγμα των κυβερνητικών μέτρων δεν οδηγεί πουθενά γιατί είναι κοινωνικά άδικο και οικονομικά ατελέσφορο».

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων κατέθεσαν στον κ. Σαμαρά τις προτάσεις τους για την οικονομία, αλλά και την ανατροπή του άσχημου κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Αγορά.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ-ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Έλληνας πολίτης





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.