ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συζητείται κείμενο που θα υπογράψουν 80 με 90 βουλευτές!


Θα καταγράφονται οι ανησυχίες τους για τις εξελίξεις

Γιώργο, χανόμαστε...

Κραυγές αγωνίας, κραυγές διαμαρτυρίας, κραυγές απόγνωσης, παντού κραυγές και ψίθυροι πριν γίνουν κομμάτια και θρύψαλα στο ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα αντιδράσουν βουλευτές, κοινωνία, στελέχη, με τα νέα μέτρα διάλυσης του κοινωνικού και εργασιακού ιστού. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα προεκλογικά ψέματα, τα μεγάλα προεκλογικά παραμύθια, αλλά και τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα που παίρνονται σε βάρος όλων.
 Και το χειρότερο, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι και πού θα φτάσουμε. Ούτε ο πιο ακραιφνής υποστηρικτής του Γιώργου δεν φανταζόταν ότι θα παρθούν τέτοια μέτρα και να τα δικαιολογεί. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πίστευε ότι θα φτάναμε ως εδώ – και καλά είναι να μείνουμε ως εδώ.

Πάντως, όποια κομματική ή κυβερνητική σύσκεψη και να γίνει, τα πυρά τα δέχεται ο υπουργός Οικονομικών, που πολλοί τον θεωρούν –και όχι άδικα– υπεύθυνο για την κακή εξέλιξη και για ερασιτεχνικούς χειρισμούς στο θέμα των spread. Ειδικά η Βάσω, ούτε που θέλει να ακούει για Παπακωνσταντίνου, για Τ3 ή Τ10 και για τους χειρισμούς του. Μάλιστα την περασμένη Δευτέρα, σε κυβερνητική σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών διατύπωσε την άποψη να έρθει το Μνημόνιο για ψήφιση στη Βουλή. Λες και χτύπησε ρεύμα τη Βάσω, η οποία μπροστά στον πρωθυπουργό είπε στον Παπακωνσταντίνου να μην το τολμήσει, να το φάει καλύτερα ή να το βάλει όπου νομίζει το Μνημόνιο, τελεία και παύλα, δεν περνάει.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής, που εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Λιγότερο επικριτικοί ήταν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, κι έτσι το Μνημόνιο δεν θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση όπως ήθελε τώρα ο Παπακωνσταντίνου, ενώ κάποτε δεν το ήθελε. Πλέον θα προσέχει πολύ πού και γιατί θα βάζει υπογραφές, διότι δεν είναι πια απλός βουλευτής και πάντα υπάρχουν κίνδυνος σε ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα μυρίζουν μπαρούτι, και μάλιστα οι γνωρίζοντες λένε ότι ο προβληματισμός των βουλευτών είναι τόσο έντονος, που το να γράψουν ένα κείμενο στο οποίο να εκφράζουν τις ανησυχίες και τις διαφωνίες τους δεν είναι τόσο μακριά. Το κείμενο μπορεί να έχει πάνω από 80 με 90 υπογραφές, ίσως να μην το υπογράψουν οι υπουργοί, αν και πολλοί θα το ήθελαν, και κάποιοι μέλλοντες υπουργοί. Βέβαια οι ΠΑΣΟΚοι, επειδή λένε και ξελένε, ίσως να μην κάνουν τίποτα, από τον φόβο των διαγραφών και των προγραφών που υπάρχουν. Όμως η ΚΟ δεν έχει τη συνοχή και τη λογική να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά πιο πολύ ενδιαφέρονται κάποιοι για το πώς θα διαφοροποιηθούν για το δύσκολο αύριο που έρχεται, και για πολλούς θα είναι αβέβαιο, ή μάλλον με βεβαιότητα δεν θα είναι βουλευτές.

Οι μέρες είναι κρίσιμες και, πέραν του Εργασιακού, που μπορεί να ξεπερνιέται με το κόλπο του Προεδρικού Διατάγματος, στο Ασφαλιστικό τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ίσως οι εντολές να είναι αναπόφευκτες, αν κάποιοι δεν ψηφίσουν για λόγους αρχής το Ασφαλιστικό ή δεν πειστούν με τις αερολογίες, έως μπαρουφολογίες, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ή χρεοκοπούμε ή παίρνουμε μέτρα. Οι βουλευτές, η κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πειστεί, κι έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

paron




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.