Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Έλληνας επιχειρηματίας δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους


Όλη την περιουσία, που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ προσφέρει ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ο Ι.Αναγνωστόπουλος, για την...
 εκπλήρωση του «Τάματος του Έθνους», δηλαδή των Αγωνιστών του 1821, πως εάν απελευθερωθεί η Ελλάδα, να κτιστεί στην Αθήνα ένας ναός στο όνομα του Σωτήρος Χριστού, μεγαλόπρεπος όπως η Αγία Σοφία. Για την ανέγερσή του συγκεντρώνονται μεν από εποχής Καποδίστρια χρήματα, αλλά το εγχείρημα δείχνει να «σκοντάφτει», έτσι ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του σωματείου «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους» αποφάσισε να δωρίσει όλη την περιουσία του για την επίτευξη του σκοπού.

Άλλωστε το timing δε θα μπορούσε να έιναι καλύτερο για εκείνον, αφού η Ελλαδική Εκκλησία «άναψε» το πράσινο φως. Ο επιχειρηματίας προτείνει ο καθεδρικός ναός να ανεγερθεί εντός του Αττικού Άλσους. Σύμφων αμε πληροφορίες όμως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θέλει να κτιστεί στο Γουδί ή πίσω από το Νοσοκομείο Σωτηρία.

Να σημειωθεί πως το 1969 είχε συσταθεί ειδικό ταμείο για την εκπλήρωση του τάματος. Από αυτά, τα 45,5 εκατομμύρια προέρχονταν από τον τακτικό προυπολογισμό και τα 180 εκατομμύρια από δωρεές και εισφορές. Στο ταμείο βρέθηκε μόνο το 10% όμως, καθώς τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν «υπέρ… πίστεως και πατρίδος».

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΑΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.