ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Bloomberg : Το μέλλον του ευρώ θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες





"Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, αλλά είμαστε σε μία πολύ, πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός σε συνέδριο που έγινε στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.


Το μέλλον του ευρώ θα παιχθεί τις ερχόμενες εβδομάδες στην Ισπανία και την Ιταλία, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κ. Λουίς ντε Γκίντος.

"Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, αλλά είμαστε σε μία πολύ, πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός σε συνέδριο που έγινε στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι χώρες όπου θα δοθεί "η μάχη για το ευρώ", πρόσθεσε ο ίδιος.

Το ΔΝΤ διέψευσε ότι ετοιμάζει οικονομική βοήθεια για την Ισπανία, καθώς χθεσινά στοιχεία έδειξαν καθαρές εκροές κεφαλαίων ύψους 66,2 δις. ευρώ από τη χώρα τον Μάρτιο. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων έφθασε σήμερα στο 6,54% έναντι 6,78% που ήταν το επίπεδο - ρεκόρ και σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Ντε Γκίντος δήλωσε ότι αναμένει "μηνύματα" τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού ταμείου εγγύησης των καταθέσεων και ενιαίας ευρωπαϊκής εποπτείας των τραπεζών. "Όλοι συμφωνούμε" στην ανάγκη να προχωρήσουμε σε μία <<τραπεζική ένωση>>, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών, τα οποία έδειξαν μία εκροή ύψους 97 δις. ευρώ από τον Ισπανία στο πρώτο τρίμηνο, ο κ. Ντε Γκίντος είπε ότι αυτή δεν αντανακλά μία "φυγή κεφαλαίων" και υπογράμμισε ότι οι ισπανικές τράπεζες δυσκολεύονται να αναχρηματοδοτηθούν από τις αγορές χρήματος. Η εκροή κεφαλαίων από ιδιώτες ήταν περίπου 1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, πρόσθεσε. "Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία δεν είναι φυγή κεφαλαίων, αλλά οι δυσκολίες χρηματοδότησης των ισπανικών τραπεζών στις αγορές χρήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.