ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τους πρωταίτιους του Μνημονίου: Άμεσα Εξεταστική Επιτροπή!



Μια μεγάλη είδηση βγήκε από την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένου: Ότι και οι δύο είναια αποφασισμένοι να "καθίσουν στο σκαμνί" αυτούς που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο και εκμεταλλεύθηκαν τις θέσεις τους προς ίδιον όφελος.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Α.Σαμαρά:  
"Πρώτο μας μέλημα είναι η δημιουργία εξεταστικής Επιτροπης η οποία θα διερευνήσει το πως φτάσαμε στο Μημόνιο το 2010, το αν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και ποιοι έχουν επωφεληθεί από την είσοδο της χώρας το Μνημόνιο. Ο Α.Σαμαράς θεωρεί το δεύτερο Μνημόνιο "κατά συνθήκη" δηλαδή αναγκαστικό, αλλά όχι το πρώτο το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που είμαστε σήμερα. Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα κλειδιά των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνταντίνου, ο Θ.Πάγκαλος κλπ".
Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που κατάφερε να βγει με μικρές απώλειες από την συμπληγάδες της πόλωσης, είπε στπν Α.Σαμαρά ότι "Θα έχει την αμέριστη στήριξή του στο συγκεκριμένο θέμα και θα θέσει όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της Επιτροπής".
Ήταν ίσως και το μοναδικό σημείο προσέγγισης των δύο πολιτικών και τώρα αναμένεται να δούμε πως θα αντιδράσει το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα και κυρίως ο Ε.Βενιζέλος. Κανονικά δεν πρέπει να εχει κανένα λόγο να στηρίξει και να καλύψει τα εγκλήματα του προκατόχου του και των υπουργών που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση αυτή, αλλά και δεν μπορεί να το κάνει. Με ένα 12% δεν μπορεί να προσδοκά "ασυλίες", αλλά δεν νομίζουμε ότι τις θέλεις κι όλας.
Από εκεί και πέρα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εξεταστική θα εστιάσεις σε τρεις περιόδους:
-Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάϊο που έγιναν τα γνωστά εγκλήματα απεμπόλησης των δανεικών διαφόρων fund (ο ίδιος ο Α.Σαμαράς έχει μιλήσει για το αμερικανικό fund που προσέφερε 25 δισ. ευρώ και δεν τους απάντησαν καν) ή του ρωσικού δανείου για τους όρους του οποίου ο Β.Πούτιν έχει ενημερώσει τον Α.Σαμαρά, για την περίοδο
-Aπό τον Μάϊο του 2010 μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε συνετλέστηκε και η αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και εκτινάχθηκαν τα spread μόνιμα και
-Στην τρίτη περίοδο από τις αρχές του 2011, μέχρι το καλοκαίρι οπότε και αποκαθηλώθηκε αναγκαστικά από ΥΠΟΙΚ ο Γ.Παπακωνσταντίνου, αφού παραλίγο να πέσει η κυβέρνηση αν δεν γινόταν αυτό.
Στόχος να έχει ολοκληρωθεί η εξεταστική μέχρι τα Χριστούγεννα και να προχωρήσει ο σχηματισμός προανακριτικής και εν συνεχεία ... ειδικό δικαστήριο από την στιγμή που τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί  είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν καταδίκη των πρωταιτίων.

Ο ίδιος ο Π.Καμμένος, δήλωσε βγαίνοντας από την συνάντηση με τον Α.Σαμαρά ότι "Ο κ.Σαμαράς δεσμεύτηκε για την εξεταστική επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο κι εμείς θα τον βοηθήσουμε”.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ναι σιγα...το αλλο με τον τοτο το ξερετε; ποσο αφελεις ειστε πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.