ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι προφητείες Άγιου Κοσμά Αιτωλού και του νεοτέρου γέροντα Παϊσίου ‘παίρνουν σάρκα και οστά!


Άγιος Κοσμάς, Παΐσιος: Oι προφητείες για τον ρωσοτουρκικό πόλεμο!

Γιατί πραγματοποιείται απόβαση του ρώσικου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο; Τι επιδιώκει η Μόσχα τόσο στην Κύπρο όσο και στη Συρία; Ποια τα συμφέροντα της Άγκυρας και ποιος ο ρόλος του Ισραήλ;

Απαντήσεις στα προαναφερθέντα ερωτήματα δίνονται από την εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» όπου
παρουσιάζεται αναλυτικά πώς η Άγκυρα οδηγήθηκε στην απόφαση να λάβει μέτρα κατά της Συρίας και να προετοιμάζεται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Φήμες κάνουν λόγο για εμπλοκή της χώρας μας στο «παιχνίδι»!

Πριν αρκετά χρόνια ο γέροντας Παΐσιος υποστήριζε πὼς η Τουρκία θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία. Την άποψή του δεν ενστερνίζονταν ως επί το πλείστον άθεοι και μη ακόλουθοι της ορθόδοξης πίστης. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος είχε αναφέρει πώς η Ελλάδα θα πεινάσει όταν ξεσπάσει πόλεμος στη Συρία.

Οι απόψεις των προαναφερθέντων προσώπων ταυτίζονται εν μέρει με την προφητεία του Αγίου Κοσμά περὶ ρωσοτουρκικοὺ πολέμου. Πλέον οι προφητείες αυτών φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά. Τα πολιτικὰ δρώμενα στην ευρύτερη γεωπολιτικὴ περιοχὴ της Ανατολικής Μεσογείου τους δικαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.

Είναι ευρύτερα γνωστό πώς το καθεστώς του Ασάντ, του Σύριου προέδρου βρίσκεται στο στόχαστρο Αμερικανών και Ευρωπαίων. Παρ’ όλο αυτά οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) καθώς και οι ΗΠΑ αδυνατούν να πάρουν το ρίσκο μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχη με εκείνη της Λιβύης που έλαβε χώρα λίγους μήνες πριν.

Το οικονομικό εμπάργκο που ασκούν οι παγκόσμιες δυνάμεις στην περιοχή της Συρίας αποσκοπεί στην ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης. Φήμες λένε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα προετοίμαζε το έδαφος για αλλαγή σκηνικού ωστόσο αδυνατούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία μίας τέτοιας γιγάντιας επιχείρησης.

Τα σχέδια άλλαξαν. Η Τουρκία θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Μεγάλες Δυνάμεις κατάφεραν να την πείσουν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα (π.χ οπλικὸ σύστημα H.A.A.R.P.). Δημοσίευμα αραβικής εφημερίδας (Al-Rai) αναφέρει ότι η Άγκυρα αναμένεται να επιβάλλει ως χώρα-μέλος της Ατλαντικής συμμαχία (ΝΑΤΟ) τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεως στη Συρία, ύστερα από εντολή της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η Συρία διαθέτει σαφώς ανώτερη αεροπορία από αυτή της Λιβύης.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι διαθέτει αντιαεροπορικὴ άμυνα που ενέχει κινδύνους υψηλών απωλειών για όποια κράτη συμμετέχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Μη ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα Ρωσία!

Σε διάστημα δύο εβδομάδων ο ρώσικος στόλος μπορεί να βρίσκεται από τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου στις ακτές της Συρίας. Ποια Δυτική χώρα όμως θα προβεί σε κάποια περαιτέρω ενέργεια χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της «Ρώσικης Αρκούδας»;

Η Τουρκία, από τη δική της πλευρά, προσδοκά σε πολλαπλά οφέλη από την ενεργή συμμετοχή της σε μία τέτοια στρατιωτική επιχείρηση.

Ήδη φημολογείται ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στρατού στα σύνορα με τη Συρία. Πλέον καθίσταται πασιφανές ότι κάτι «μαγειρεύεται». Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Αχμὲτ Νταβούτογλου σε δήλωσή του υπογράμμισε ότι δεν στοχεύει σε μία στρατιωτική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας. Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο.

Σύμφωνα με κάποια σενάρια η Τουρκία, πέραν της εδαφικής διεκδίκησης περιοχών στο τμήμα
της Συρίας, υποστηρίζεται ότι θα λάβει ως ανταλλάγματα εκτός από την αποκλειστική χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής και δύο ελληνικὰ νησιά, τα οποία θα καταλάβει αρχικά υπό τη Νατοϊκή Ομπρέλα προκειμένου να αποφύγει μία ανοικτὴ ρήξη με την Ἑλλάδα! Αξίζει να θυμηθούμε την προφητική ρήση του γέροντα Παϊσιου περὶ τουρκικής κατάληψης δύο ελληνικών νησιών χωρίς να προβληθεί σχεδὸν καμία αντίσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της νέα προοπτικής που ανοίγεται για την Τουρκία με τα παρασκηνιακά ανταλλάγματα ἡ κυβέρνηση Ερντογᾶν αναγκάστηκε να ενδώσει στις πιέσεις της Ουάσιγκτον…

Οι υπόγειες συμφωνίες Ουάσινγκτον-Άγκυρας δεν περνούν απαρατήρητες από την πλευρά της Μόσχας. Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να χαθεί η μοναδική στρατιωτική βάση που διατηρεί στη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται στη Συρία, ούτε βέβαια να υποστεί μία νέα οικονομική ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων ευρὼ λόγω τυχόν ματαίωσης συμφωνιών τόσο σε στρατιωτικὸ όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Τέλος από τη μεριά του το Ισραήλ επιθυμεί διακαώς ένα ρωσοτουρκικό πόλεμο. Φημολογείται εντόνως ότι ενισχύει με όπλα του Κούρδους αντάρτες που μάχονται ενάντια στην Άγκυρα. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό το ενδεχόμενο ενός ρωσοτουρκικού πολέμου φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ! Πλέον επαληθεύονται στο έπακρον οι προφητείες του Αγίου Κοσμά, του μακαριστού γέροντα Παϊσίου ἀλλὰ και του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Ἀντωνίου.


ypogeia-drasi.blogspot

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.