Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ρισκάρει με την Τουρκία. Εσύ θα το ρισκάρεις με τον ΣΥΡΙΖΑ;


«Θα μειώσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα μόλις γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο «Kontra Channel»

Κι όταν τον ρώτησαν «τι θα γίνει με τους Τούρκους απέναντι» τι νομίζετε ότι απάντησε: «Θα το ρισκάρουμε»!!

Γ. Μπαλάφας: Πρώτα απ’ όλα. Δαπάνες. Θα περικόψουμε ισχυρότατα τις ....
εξοπλιστικές δαπάνες.

Μ. Κουρής: Τι θα γίνει με την Τουρκία απέναντι;

Γ. Μπαλάφας: Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε.

Δήλωσε επίσης ότι ο Σημίτης αντιμετώπισε με προσοχή την τότε κρίση με την Τουρκία και ότι δεν νομίζει πως στα Ίμια διακυβεύτηκε το μέλλον της χώρας(!!!)

Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι εικονικό, ούτε καν θεωρητικό. Είναι ένα πραγματικό και βασικό ερώτημα, ίσως το ουσιαστικότερο ερώτημα στο οποίο πρέπει πρώτα να απαντήσουμε -ο καθένας ξεχωριστά- κι έπειτα να πλησιάσουμε στην κάλπη.

Η αναγγελθείσα θέση του ΣΥΡΙΖΑ (στο βίντεο που ακολουθεί) είναι απολύτως σαφής και ταυτόχρονα φρικιαστική. "Θα το ρισκάρουμε", λέει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Μήπως κάποιος πρέπει να παρέμβει και να θυμίσει στον κύριο αυτό, αλλά και στο κόμμα που εκπροσωπεί, πως η λέξη "ρίσκο" συμπεριλαμβάνει μία άλλη λέξη, την "απώλεια";

Και τι θα ρισκάρουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να απωλεσθεί;

Γιατί μένουν στην λέξη "ρισκάρουμε" και δεν συνεχίζουν;

Μήπως επειδή η συνέχεια είναι φρικώδης για την ίδια την Ελλάδα;

Είναι δηλαδή, διατεθειμένο το ΣΥΡΙΖΑ να ρισκάρει μία απώλεια ελληνικού εδάφους ή θαλάσσης, επειδή θα ακινητοποιήσει ή θα ελαχιστοποιήσει εσκεμμένα την ικανότητα δράσης του Ελληνικού Στρατού;

Πραγματικά, έχουν επαφή με την πραγματικότητα αυτοί οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μας ανακοινώνουν -σε καθημερινή βάση- πως θέλουν να μας κυβερνήσουν;

Ξέρουν τι σημαίνει απέναντι στο Ελληνικό Σύνταγμα, η εσκεμμένη υπολειτουργία του αμυντικού μηχανισμού της χώρας;

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει, λοιπόν, στο ελάχιστο τις αμυντικές δαπάνες και θα το ρισκάρει απέναντι στην Τουρκία...

Στην Τουρκία που έχει κηρύξει κατά της Ελλάδας casus belli, στην Τουρκία που εποφθαλμιά την Ελληνική Θράκη, το μισό Αιγαίο, το Καστελλόριζο, ακόμη και την Γαύδο(!!!).

Και πέρα από τον μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραβλέπει και να ρισκάρει απέναντι στην Τουρκία, τη στιγμή που είναι δεδομένο πως ο ορυκτός (υποθαλάσσιος και μη) πλούτος της Ελλάδας, τοποθετεί αυτή τη στιγμή τη χώρα μας (μαζί με την Κύπρο) στο κέντρο του παγκόσμιου ενεργειακού χάρτη.

Και "ελπίζει" ο ΣΥΡΙΖΑ πως η Τουρκία δεν θα θελήσει να αρπάξει (κυριολεκτικά) οτιδήποτε μπορέσει από την Ελλάδα.

Μόνο ηλίθιοι ή "χρήσιμοι ηλίθιοι" μπορούν να πιστέψουν πως η Άγκυρα δεν θα τολμήσει κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που θα έχει να αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση (σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) η οποία δεν θα έχει τη διάθεση να εμπλακεί στρατιωτικά και να υπερασπίσει όσα "ηλιθιωδώς" άφησε ακάλυπτα.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε την ποιότητα της εγκεφαλικής λειτουργίας των "διακεκριμένων στελεχών" του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η συγκεκριμένη τοποθέτηση (σαφέστερη δεν γινόταν) ίσως θα έπρεπε να αποτελέσει αιτία για ακύρωση της συμμετοχής του συγκεκριμένου κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Βέβαια, η δημοκρατικότητα που πρέπει να μας διέπει, απαγορεύει να συμβεί αυτό για οποιοδήποτε κόμμα θέλει να ζητήσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Και αυτός είναι ο ορισμός της Δημοκρατίας, στο "εκλέγεσθαι".

Όμως, επειδή υπάρχει και το "εκλέγειν", μήπως εμείς οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε περισσότερο και πέρα από την επιφάνειά τους, τα κόμματα που θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές;

Μήπως θα πρέπει να θυμηθούμε πως σε κάθε περίπτωση το νόμισμα έχει δύο όψεις και οφείλουμε να τις δούμε και τις δύο, πριν η απόφασή μας δημιουργήσει μεγαλύτερα δεινά από τα σημερινά ή και από τα προβλεπόμενα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα προβάλει σαν ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση της χώρας, παρουσιάζοντάς μας μία σειρά από επιχειρήματα, χρησιμοποιώντας ως κύριο άξονα την οικονομία (αν και αυτά τα επιχειρήματα θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς, αφού έχουν αρχίσει να θυμίζουν το "λεφτά υπάρχουν", αλλά τις περισσότερες φορές στερούνται της στοιχειώδους σοβαρότητας λόγω έλλειψης πραγματικού σχεδιασμού).

Την ίδια στιγμή αποφεύγεται από τα "διακεκριμένα στελέχη" του ΣΥΡΙΖΑ η οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας που πηγάζει από αυτήν...
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ κινούμενος απολύτως "ανεύθυνα" (βασιζόμενος στις ιδεοληψίες των συνιστωσών του) κατά της ίδιας της Ελλάδας, παραγράφει την βασική υποχρέωση μίας χώρας να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο και μέσο την ακεραιότητα της Επικράτειας, εκθέτοντας έτσι την χώρα στον (απολύτως βέβαιο) κίνδυνο απώλειας μέρους της, για να ικανοποιήσει η Άγκυρα τις δικές της "απαιτήσεις" για συμμετοχή στα ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται εντός της Ελλάδας.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι σαφές και δεν επιδέχεται ερμηνειών: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ρισκάρει με την Τουρκία... Εσύ, Έλληνα ψηφοφόρε, θα το ρισκάρεις με το ΣΥΡΙΖΑ;

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Επειδή θα βρεθούν πολλοί πρόθυμοι να σκεφτούν πως το ιστολόγιο χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ και μπαίνει στην γραμμή των μνημονιακών, τονίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή "χτυπιέται" από μόνος του. Τα στελέχη του φροντίζουν και δίνουν την χείριστη δυνατή εικόνα για την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στο βάρος και τις ευθύνες της διακυβέρνησης της Ελλάδας. Και αυτή η "σταθερή" εικόνα που μεταδίδουν τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί σε δύο συμπεράσματα: Ή μας προειδοποιούν για τα εσωτερικά - κομματικά τους προβλήματα που ενδέχεται να γίνουν προβλήματα της χώρας, ή μας διαμηνύουν δια της πλαγίας οδού πως δεν θέλουν να κυβερνήσουν (για τους δικούς τους, πολλούς και διάφορους λόγους).

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

 1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.Ο Κ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΡΙΚΗ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ CIA KAΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝ ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ,ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,Κ.Α ΠΡΟΣΩΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολλοι εχουν πεσει θύματα της ελληνοτουρκικής κατάστασης . πολλες φορες και απο πολυ παλια , με τα κοκκινα τηλεφωνα δημιουργούσαν στημένες ελληνοτουρκικές ταραχές , παντα για τους ευνόητους λογους που συνέφερε αυτους . γνωστο πλεων ειναι και πως τα σχολεια τον χειμωνα δεν ειχανε βιβλια . γνωστο επισης ειναι πως πολλα νοσοκομεια ειχανε εληψη φαρμακων και εχουν . και το ποιο γνωστο απο ολα ειναι οτι πολλα εκατομυρια εχουν πεσει εως τωρα για στρατιωτικούς εξοπλισμούς . υπαρχουν και αλλοι τροποι να επανδρωθεί μια χωρα , δεν ειναι ο μοναδικος να αγοράζουμε μερα παρα μερα οπλα απο γερμανια και αμερικη . αυτη την στιγμη η ψωροκώσταινα δεν εχει για να ταισει τα παιδια της , ποσο μαλον για πολεμικους εξοπλισμούς , που στην ουσια εξοπλισμοί στρατιωτικοί εγιναν αλλα τα λαμογια περισσοτερα φαγανε ,και πολυ ποιο λιγα πηγαν εκει που θα επρεπε . καθε μερα εξοπλισμό θα κανουμε εμεις ? και εκει χρεωμένοι ? αν το γνωρίζετε η τουρκια υπερέχει εδω και χρονια σε εξοπλισμό . οσο και αν τρεχουμε δεν τους φτάνουμε .με αυτα που εχουμε αυτη την στιγμη και με τους λεβεντες μας, και ιδικα για την αεροπορια μας , νομιζω πως κατι μπορουμε να κανουμε αν μας απειλήσουν . δεν νομιζω σαν λαος να ήμασταν ποτε πολεμοχαρείς .ας ξεκινησουμε με τα βασικα για αναδιάρθρωση του κρατους , που το κανανε οι μνημονικοί σαν τα μουτρα τους και θα ερθει και αυτο με την σειρα του . αυτη την στιγμη καλυτερα ειναι να εχουν φαΐ τα φανταρακια μας , και να εχουν ηθικο ακμαίο , παρα να κανουμε αγορες πολεμικου υλικου και αλαζονικές επιδείξεις ισχύος .ουτος η αλλος η τουρκια αυτη την στιγμη εχει απλωμενο τραχανα στα νοτα της, δεν θα την συνεφερε μια αιγαιοπελαγίτικη συραξη . κοινως ταιριάζει εδω και η γνωστη παροιμία , βρακί δεν εχει ο κ... μας , λουλουδια θελει η .......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΥΓ. δεν ειμαι πολιτικοποιημένος, απλα αυτη ειναι η γνωμη μου σαν ελληνας πολιτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χωρις πατριδα δεν υπαρχουν ελληνες!!!χωρις ψυχη δεν υπαρχη σωμα χωρις θεο δεν υπαρχη ελπις χωρις ελπις δεν υπαρχη τιποτα!!!ουτε ελληνες πολιτες!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.