ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

WAR GAME : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ


Αφιερωμένο στα παλικάρια των Ενόπλων Δυνάμεων που θα συντρίψουν μια για πάντα τον κακό γείτονα

Με την άδεια του κ. Όμηρου Φωτιάδη δημοσιεύουμε ένα υποθετικό σενάριο βασισμένο όμως πάνω στις προφητείες για το πως μπορεί να εξελιχθεί η ελληνοτουρκική σύρραξη και ο μετέπειτα 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το κείμενο είναι τμήμα ολοκληρωμένου άρθρου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ" (Τεύχος 72 / Ιούνιος 2007) και αναδημοσιεύτηκε στο τεύχος του "ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ" Φεβ. 2008.


WAR GAME : ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ


Οι ΗΠΑ απαγορεύουν αυστηρά στην Τουρκία να εισβάλει στο Β. Ιράκ, απειλώντας τη με λήψη σοβαρών μέτρων. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας - την επόμενη της εκλογής του, στις 16 Μαΐου 2007 ή όποτε στο άμεσο μέλλον - καλείται να χειριστεί την κρίση. Ιδιαίτερα δυνατός, θέλει να δώσει το «πολιτικό του στίγμα»!

Υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ, καθώς δεν θέλει να συγκρουστεί μαζί τους από την πρώτη κιόλας μέρα! Ζητά, όμως σοβαρά ανταλλάγματα τα οποία, ανακουφισμένες οι ΗΠΑ, του τα προσφέρουν, καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο χάους στο Ιράκ από τουρκική εισβολή! Ο νέος Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει πολύ μικρής διάρκειας επιθέσεις στο Β. Ιράκ, εναντίον θέσεων του ΡΡΚ. Πραγματοποιούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί - βιτρίνα, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση των Τούρκων.

Μετά από δυο μήνες, η Τουρκία μεταφέρει πολλές μονάδες του Στρατού της από την Ν/Α Τουρκία στη Θράκη και τα παράλια της Μ. Ασίας. Κατόπιν έντονης μυστικής διπλωματίας, καταφέρνει και λαμβάνει την υποστήριξη και την ανοχή των ΗΠΑ, για την δημιουργία ενός ελεγχόμενου «θερμού επεισοδίου» με την Ελλάδα, στο ύψος του 25ου παράλληλου, στο μέσο σχεδόν του Αιγαίου.


Τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν μαζικά τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η εμπλοκή τους με τα ελληνικά καταλήγει σε «ατύχημα», τύπου Καρπάθου. Το «ατύχημα» εξελίσσεται σε εναέρια τοπική σύγκρουση. Στην περιοχή αναπτύσσονται ναυτικές δυνάμεις. Ακολουθεί μικρής έκτασης ναυμαχία, καθώς οι Τούρκοι ζητάνε η Ελλάδα να παραδώσει τους Τούρκους πιλότους, τους οποίους περισυνέλλεξαν τα πλοία μας. Σε όλη την έκταση των ελληνοτουρκικών συνόρων και την Κύπρο, οι δυνάμεις των αντιπάλων βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα.

Ελλάδα και Τουρκία φθάνουν στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου. Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν και με αυτόματες διαδικασίες σταματούν την κρίση. Η Τουρκία διεκδικεί το μισό Αιγαίο και αρνείται να αποσύρει. Οι δύο χώρες καταφεύγουν στη διεθνή διαιτησία με δικαστική συνδρομή.

Η Ελλάδα σύρεται κυριολεκτικά στη Χάγη, με όλα τα δεδομένα εις βάρος της! Νομικά αδύναμη, διπλωματικά υπονομευμένη από τις ΗΠΑ και με τον παντοδύναμο τουρκικό στρατό, έτοιμο να χτυπήσει, εκβιάζοντας ταυτόχρονα ότι εντός 48 ωρών θα καταλάβει όλη την Κύπρο!!!

Λίβανος και Αίγυπτος αναστέλλουν τις συμφωνίες με την Κύπρο για εκμετάλλευση της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κύπρου για τα πετρέλαια. Αναστέλλονται και οι προγραμματισμένες έρευνες στην ίδια περιοχή για τον Ιούλιο του Ιούλιο του 2007! Η Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο ελιγμών! Μόνη της διέξοδος, η εξάσκηση του δικαιώματός της για επέκταση των χωρικών της υδάτων και του εναέριου χώρου της στα 12 ν.μ.! Το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί causis belli για την Τουρκία!!!

Οι Τούρκοι προωθούν το στόλο τους στο Αιγαίο (25ο παράλληλο) και πραγματοποιούν ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό της Λήμνου, Σάμου και Χίου, ενώ θεωρείται βέβαιη η κατάληψη του Καστελόριζου οποιαδήποτε στιγμή! Είτε Ελλάδα και Τουρκία προσχωρούν σε πολεμική σύγκρουση, είτε σε παρατεταμένη κρίση, η δημιουργία του αγωγού Μπουργκάζ - Αλεξανδρούπολης και οι διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία πρακτικά ακυρώνονται, καθώς το καθεστώς του Αιγαίου τίθεται υπό αμφισβήτηση!

Οι ΗΠΑ καταφέρνουν να ακυρώσουν τις διεξόδους της Ρωσίας και να την επαναφέρουν στην «ασφυξία» των Στενών! Παράλληλα, ικανοποιούν τους Τούρκους αφού πλέον είναι συγκυρίαρχοι στο Αιγαίο και κατ' επέκταση στα πετρέλαιά του. Οι Κούρδοι είναι ευχαριστημένοι και αυτοί, καθώς απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής! Το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων από τη νοτιοανατολική Τουρκία έχει μεταφερθεί στον Έβρο και τα παράλια της Μικρά Ασίας! Το πεδίο πλέον είναι ελεύθερο στη Ν/Α Τουρκία, για την ανάπτυξη σοβαρής δράσης από το ΡΡΚ, και την έναρξη υλοποίησης της προοπτικής του Μεγάλου Κουρδιστάν.

WAR GAME : ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η Ρωσία βλέπει ότι η τελευταία της ελπίδα για διέξοδο, σβήνει! Το μέλλον της παρουσιάζεται πλέον, ιδιαίτερα ζοφερό ...; Οι Ρώσοι ωθούν τους Αρμένιους σε κρίση με την Τουρκία! Η Ρωσία, με την υποστήριξη της Κίνας, υποστηρίζει την προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και εγγυάται την πλήρη στήριξη των ελληνικών θέσεων!

Οι χώρες της ΕΕ διχασμένες, άλλες υποστηρίζουν την Ελλάδα και άλλες την Τουρκία! Στο Αιγαίο, τον Έβρο και την Κύπρο γίνονται συνεχώς μικροεπεισόδια. Το ίδιο και στα σύνορα Αρμενίας - Τουρκίας! Οι Αρμένιοι εγείρουν πλέον σοβαρές εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας και παράλληλα παρουσιάζουν ολόκληρο τον Πόντο ως μη τουρκική επικράτεια! Τα ήδη υπάρχοντα 114 Ποντιακά Σωματεία με επίκεντρο την Τραπεζούντα εγείρουν σοβαρά θέμα απόσχισης και αυτονομίας!

Επεμβαίνει ο τουρκικός στρατός και οι συγκρούσεις γενικεύονται. Στην ορεινή επαρχία Ορντού του Πόντου, κάνει πλέον ανοιχτά την εμφάνισή του Σώμα Ποντίων ανταρτών, που ήδη υφίσταται εδώ και χρόνια. Η κρίση διογκώνεται απειλητικά και παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Η διεθνής κοινότητα εμπλέκεται και περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση! Ελλάδα - Τουρκία συγκρούονται για 3-4 μέρες στα αποκλεισμένα νησιά Λήμνο - Χίο - Σάμο, ενώ το Καστελόριζο καταλαμβάνεται από Τούρκους. Η Ρωσία απειλεί ανοιχτά την Τουρκία να αποσυρθεί από το Αιγαίο, ενώ η Κίνα σπεύδει να στηρίξει τις ρωσικές απειλές.

Η κρίση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο! Ρωσία και Τουρκία εμπλέκονται σε πολεμική σύρραξη! Ρωσικές δυνάμεις εισβάλουν από την Αρμενία, ενώ άλλες δυνάμεις αποβιβάζονται στα παράλια του Πόντου! Η κουρδική κυβέρνηση με την υποστήριξη των ΗΠΑ και του Ισραήλ εισβάλει στην Ν/Α Τουρκία, για να προστατέψει τα εκατομμύρια των Κούρδων κατοίκων της από τις Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας. Αυτοί προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες κατά των Κούρδων, φοβούμενοι εξέγερσή τους, εκμεταλλευόμενες τη ρωσική εισβολή.

Αρμενικές δυνάμεις ακολουθούν τις ρωσικές και ενώνονται στο νότο με τις κουρδικές. Η Τουρκία ισοπεδώνεται από την ρωσική αεροπορία πλήρως, ενώ το ναυτικό της έχει ήδη εισβάλει στα Στενά. Ρωσικές Μεραρχίες Αλεξιπτωτιστών καταλαμβάνουν την ευρύτερη περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης! Η Α' Στρατιά της Θράκης υφίσταται πανωλεθρία. Χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες περνούν τον ποταμό Έβρο για να παραδοθούν στις ελληνικές δυνάμεις και να γλιτώσουν από το ρωσικό ατσάλι!

Ο ελληνικός στρατός εισβάλει στην Τουρκία και καταλαμβάνει την Ανδριανούπολη. Δημιουργεί στρατόπεδα προσφύγων για τους χιλιάδες Τούρκους φυγάδες. Μονάδες Αναγνωρίσεως των ελληνικών δυνάμεων έρχονται σε επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις, λίγο έξω από την Τσατάλτζα. Ο Ελληνικός Στρατός ατενίζει πλέον την Κωνσταντινούπολη!!! Η Πόλη των 16 εκατομμυρίων θυμίζει κόλαση.

Οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται πλέον μέσα στις συνοικίες. Η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι αδύνατη! Ο ρωσικός στρατός αποφασίζει τον ολοκληρωτικό βομβαρδισμό της. Από αέρα, γη και θάλασσα, η Κωνσταντινούπολη ισοπεδώνεται. Οι Τούρκοι παραδίδονται άνευ όρων και η παράδοση πλησίον του Κεράτιου Κόλπου, στο Γενί Τζαμί.

ΜΕ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Το αίμα χύνεται ποτάμι, για να πληρωθεί η προφητεία του Πατροκοσμά : «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τρίχρονο δαμάλι θα πλέζει». Ο Ρώσος Αρχιστράτηγος επισκέπτεται τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα ακλόνητος στο Φανάρ, μαζί με τους λιγοστούς Έλληνες της Πόλης. Αναμένουν τον Έλληνα Αξιωματικό, ο οποίος έρχεται από την Τσατάλτζα! Ρωσικά άρματα μάχης έχουν κυκλώσει την Αγιά Σοφιά και αναμένουν! Καταφθάνουν, ο Ρώσος Αρχιστράτηγος με την Πολεμική Σημαία του ρωσικού στρατού, (Σ.Σ.* : στην οποία έχει τοποθετηθεί εδώ και μερικά χρόνια το αιώνιο σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατωρίας ο Δικέφαλος αετός όπως μπορείτε να το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στην διεύθυνση
της δημοφιλούς δικτυακής εγκυκλοπαίδειας) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και ο Έλληνας Αξιωματικός. Πρώτος μπαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης ψάλλοντας το «Τη Υπερμάχω». Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες συρρέουν στο Ναό της Του Θεού Σοφίας! Στον έναν εναπομείναντα μιναρέ ο Έλληνας Αξιωματικός υψώνει την Ελληνική Σημαία! Η Πόλις Εάλω! Εκπληρώθηκε και ο αιώνιος θρύλος «πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα 'ναι»!

Στα Ν/Α της Τουρκίας, τα όρια του αρμενικού και κουρδικού κράτους καθορίζονται με μεγάλη ομοιότητα, σύμφωνα με τους χάρτες που κυκλοφόρησαν το 2006! Ο ρωσικός στόλος εξέρχεται στο Αιγαίο και αποκτά επαφή με τον ελληνικό. Στο εσωτερικό της Τουρκίας επικρατεί χάος. Οι 43 εθνικές μειονότητες, οι θρησκευτικές μειονότητες, οι Κούρδοι, εκμεταλλευόμενοι τη χαοτική κατάσταση, εκδικούνται το δυναστικό τουρκικό κράτος! Η Τουρκία δείχνει να καταστρέφεται ανεξέλεγκτα και να διαλύεται, μέσα στο πολεμικό πάταγο και τα ερείπια!

Οι ΗΠΑ - Αγγλία και οι δορυφόροι τους προσπαθούν να θέσουν τέλος στις αλυσιδωτές αντιδράσεις, που προκλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια γεωπολιτική μεταβολή που προκλήθηκε από την κατοχή της Πόλης και των Στενών από την Ρωσία! Τώρα οι ΗΠΑ είναι ο «χαμένος παίκτης»!

Επί 6 μήνες η Ρωσία πιέζεται αφόρητα να αποσυρθεί. ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία φθάνουν στα πρόθυρα πολέμου, που σίγουρα θα μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο! Η Ρωσία, αν και νικητής, υποχωρεί! Η διεθνής κοινότητα πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ...; Τουρκία δεν υφίσταται πλέον, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία πρέπει να κατέχουν τα Στενά ...;

Μόνη διέξοδος, η Κωνσταντινούπολη και τα Στενά να είναι υπό καθεστώς συλλογικής διεθνούς επιτήρησης, με εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας, η οποία έμεινε αμέτοχη στις πολεμικές συγκρούσεις! Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια όλης της περιοχής! Τα ελληνικά στρατεύματα εγκαθίστανται στην περιοχή και εξασφαλίζουν τη νέα διεθνή συνθήκη.

Μέσα σε ανεπανάληπτο μεγαλείο, η Αγιά Σοφιά ζει ξανά το ένδοξο παρελθόν της! Η Θεία Λειτουργία συνεχίζεται από εκεί που είχε σταματήσει στις 29 Μαΐου του 1453!!! Σταδιακά, ολόκληρη η Ανατολική Θράκη, η Κωνσταντινούπολη, η Προύσα και τα μικρασιατικά παράλια, μέχρι την Καππαδοκία και τον Πόντο, περνάνε στην ελληνική κυριαρχία! Η Ελλάδα εξασφαλίζει τις διόδους μεταφοράς των ενεργειακών αποθεμάτων και η κυριαρχία της εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ Δύσης και Ανατολής!

Άλλωστε, αιώνες τώρα το «σώμα» της Ελλάδας ζούσε στη Δύση και το μυαλό της ήταν στην Ανατολή! Στα σύνορα Ελλάδας - Κουρδιστάν, στήνεται το μνημείο ελληνοτουρκικής φιλίας, το οποίο τιμητικά εγκαινιάζει ο νέος Πρόεδρος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν! Ο Οτσαλάν είχε την τύχη των Γ. Αραφάτ και Ν. Μαντέλα, οι οποίοι καταδιώχθηκαν από τις ΗΠΑ και στο τέλος αναδείχθηκαν Κυβερνήτες των Λαών τους. Οι λιγοστοί Τούρκοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από την Άγκυρα, καθώς τα 2/3 του κράτους τους έχουν εξαφανιστεί ...;


-------------------------------------------------------------------------------------

Του Όμηρου Φωτιάδη

Ο κ. Όμηρος Φωτιάδης είναι διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης του The International Strategie Studies Assocation.

Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

1 σχόλιο:

  1. Δρ Καραχάλιος Παναγιώτης29 Μαρτίου 2012 στις 11:31 π.μ.

    Είθε ο Πανάγαθος και Ελεήμον Θεός ημών με την βοήθεια της Υπεραγίας Παναγίας θεοτόκου να βοηθήσουν στην εκπλήρωση αυτού του πολυπόθητου ονείρου του γένους μας, ώστε να επαληθευθούν οι Προφητείες των Αγίων Πατέρων μας και Άξιων Γερόντων μας, ώστε να συνεχιστεί και να περατωθεί η Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του ενδόξου γένους των Ελλήνων στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και με την αμέριστη βοήθεια και εγγύηση του ομοθρήσκου Ορθοδόξου Ρωσικού λαού να πρυτανεύση πλέον η πρόοδος και η ευημερία των λαών της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.