ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ομάδα μουσουλμάνων κατέλαβε τζαμί στην Ρόδο!


Από το Liako.gr

Ομάδα μουσουλμάνων έκαναν κατάληψη στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά στην Ρόδο. Το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο και δεν είναι ενεργός χώρος λατρείας. Παρ’ όλα αυτά, οι μουσουλμάνοι ανέφεραν πως ζητούν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί το κλειδί του κτιρίου και να μπορούνε να προσεύχονται εκεί. Αυτά γράφει η «Ροδιακή».

Γεννάται η απορία, ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας, αφού υπάρχει άλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το οποίο λειτουργεί κανονικά.

Οι Ροδίτες πιστεύουν ότι αυτή η προβοκάτσια συνδέεται με την επίσκεψη του ανθέλληνα A. Gross του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο οποίος φαίνεται ότι έχει μεγάλο όφελος να υποστηρίζει στο Συμβούλιο, ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Ρόδο και την Κω. Σίγουρα θα επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες.

Η είδηση στην Ροδιακή είναι ΕΔΩ

Σύνδεσμος
 Σύνδεσμος
Στις 20-22.02.2012 ο Ελβετός βουλευτής Andrea Gross βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει ξανά με τους μουσουλμάνους της Ρόδου και έπειτα της Κω... (βλ. σχετικό άρθρο dimokratiki.gr).

Στις 22.02.2012, μετά την αναχώρηση του, το τοπικό κανάλι KOSMOS TV μίλησε με τον πρόεδρο της μουσουλμανικής κοινότητας, Μεχμέτ Ζαμαντάκη, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (βλ. σχετικό άρθρο-βίντεο εδώ newskosmos.com).

Πέρσι το καλοκαίρι την Ρόδο επισκέφτηκε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν μαζί με την σύζυγό του και προσκύνησε στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά όπου είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» Μεχμέτ Ζαμαντάκη.

Το γεγονός ότι Τούρκοι υψηλόβαθμοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Μουσουλμάνους και τα μνημεία της Ρόδου φανερώνει την προσπάθεια της γείτονος χώρας να εκμεταλλευθεί την μουσουλμανική κοινότητα την οποία θέλει να μετατρέψει σε μειονότητα για να την χρησιμοποιήσει προκειμένου να εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να έχει αναλάβει δράση "φανατισμού" των φιλήσυχων Μουσουλμάνων κατοίκων της Ρόδου, κήρυκας ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος Χότζας, μετά την συνταξιοδότηση του σημερινού φιλειρηνικού που χαίρει πλήρης εκτίμησης και αγάπης από τη Ροδιακή κοινωνία.

Σχ. ΚΟ: Η είδηση είναι σοβαρή. Έχουνε να δούνε πολλά τα μάτια μας… Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο Τι θα γίνει με τα (ανακαινισμένα) τζαμιά της Ελλάδας; 



1 σχόλιο:

  1. o k. bouleuths as mas pei prwta ti ekane sthn elbetia gia ta tzamia k meta na erthei sthn ellada to bromoskulo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.