ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Προσοχή στους ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές!!!


Με αφορμή αυτοκτονίες νεαρών ατόμων που επισκέπτονταν για πολλά χρόνια ψυχολόγους,άς έχουμε υπόψη μας τα εξής:

Την εποχή της κρίσης και των περικοπών , περικόψτε ολους αυτούς που δείχνουν οτι θεραπεύουν τις ψυχές σας και των παιδιών σας σε θεωρητικό πεδίο ( άλλο αν είναι παθολογικά αίτια και κληρονομικά και χρειάζονται ψυχίατρο)

Συνήθως οι ψυχολόγοι κλπ, είναι άτομα θεωρητικά, και....
προσπαθούν να εφαρμόζουν μερικές θεωρίες απτα βιβλία τους χωρίς αποτέλεσμα.Πουλάνε δηλαδή έναν αέρα, ένα λογισμικό που σας πείθουν οτι θεραπεύεστε.

Ασχολήθηκαν με τη ψυχολογία ως επάγγελμα γιατί είχαν οι ίδιοι πολλά προβλήματα τα οποία δεν έλυσαν. ΄Ελαβαν υπόψη τους ακόμα τον οικονομικό παράγοντα τον οποίο συνεκτιμάμε όλοι για τα επαγγέλματά μας, αλλά οι ηθικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι όταν εχουν να κάνουν με ψυχές ατόμων έχουν λύσει πρώτα τα δικά τους προβλήματα.Αντιγράφουν ο ένας τον άλλον, και πολλοί πουλάνε και λίγο Χριστιανική διδασκαλία ( όταν δουν οτι ο πελάτης αγοράζει σε καλή τιμή, αλλά κυρίως επειδή η Χριστιανική διδασκαλία είναι θεραπεία άσχετα αν μερικοί μη πνευματικοί άνθρωποι δεν την καταλαβαίνουν. Οταν όμως τη πουλάει ο ψυχολόγος την αγοράζουν. Βλ. αυτοκτονίες νεαρών)

Πολλοί απαυτούς τους ψυχο... είναι απο βαρειά οικογενειακά περιστατικά. Οι καλοί ψυχαναλυτές του εξωτερικού που γράφουν βιβλία τα οποία μεταφρασμένα υπάρχουν στο εμπόριο, πάντα γράφουν μπροστά το βιογραφικό τους με ειλικρίνεια.

Μέσα στα γραφόμενα τους είναι "μετά το βιασμό που υπέστην απτον πατέρα μου σπούδασα, ψυχολόγος φυσικά", ... ή "μετα απτα ναρκωτικά που στοίχισαν τη ζωή του αδελφού μου, σπουδασα ψυχολογος φυσικά", ...κλπ..

Πήγαν σε αυτά τα πεδία για να λύσουν προβλήματα δικά τους. Δεν είναι σίγουρο ότι τα έλυσαν. Προσπαθούν να τα λύσουν μέσω υμών, και σας χρησιμοποιούν τρόπον τινά ώστε όταν ακούν τα προβλήματά σας, να θεραπέυονται οι ίδιοι.

Θα μου πέιτε πού είναι το κακό μέχρι έδω? Σας απαντώ, οτι όταν σας παίρνουν 70 € την επίσκεψη συνήθως τη βδομάδα για να σας χρησιμοποιήσουν είναι ανήθικο.

Αν μπορείτε να μη πληρώνετε βέβαια είναι μια ανώδυνη δωρεάν ασπιρίνη

Συνεκτιμήστε εδώ, οτι καθηγητές της Παντείου των ψυχολόγων λένε οτι αν δεν φτάσουν στα 50 δεν μπορούν να μπουν στο πρόβλημά σας, λόγω μη ΄ωρίμανσης

Συνήθως αν ψάξετε τη ζωή τους θα δείτε οτι δεν είναι ολοκληρωμένα άτομα, ούτε έχουν μια ευτυχισμένη ζωή αλλά τη πλασάρουν σε εσάς αλλοιώς για να σας εντυπωσιάσουν.!!

Εσείς που επισκέπτεσθε ολους αυτούς αποκτάτε εξάρτηση, και είστε περήφανοι για τους θεραπευτές σας. Λέτε είναι ο τάδε, η τάδε, κλπ.Συμπληρώνετε οτι -μου έκανε καλό και δεν εξαρτήθηκα και μου είπε ο/η ίδιος/α να σταματήσω, κλπ...

Δε σας έκανε κανένα καλό. Εσείς κάνατε καλό στον εαυτό σας επειδή μιλούσατε σε κάποιον και τον θεωρούσατε αυθεντία.Επι πλέον επειδή πήγατε για 3 χρόνια και επάνω, ωριμάσατε μέσα απτις δυσκολίες για αυτο "θεραπευτήκατε"

Αυτό σας έκανε καλό. Συνήθως πάνε κυρίες απο 35 και πάνω που δεν στεριώνουν σε σχέσεις υποτίθεται να βρουν τι φταίει. Αντρες για τα επαγγελματικά τους.Γονείς επίσης πάνε τα παιδιά τους βγάζοντας τις ενοχές τους, ενώ ποτέ δεν εχουν ασχοληθεί με τα παιδιά τους ιδιαίτερα.

Την απάντηση για το ποιός φταίει την ξέρουμε ως σκεπτόμενα άτομα. Δε χρειάζεται να την πει κανένας υποτίθεται ειδικός. Κανένας δεν είναι πιο ειδικός για τις ψυχές σας και για τα παιδιά σας περισσότερο απο εσάς.

Περάστε μαζί τους χρόνο στη θάλασσα, στη φύση, δώστε τους αγάπη και πειθαρχία, δώστε τους τις αξίες της εργασίας και εργατικότητας, που ενίοτε ξεχνάμε ως γονείς,(με αποτέλεσμα τη τεμπελιά των παιδιών και την έλλειψη δεξιοτήτων και παραγωγής ιδεών)

Διαβάστε βιβλία με μικρό κόστος , και με αυτα κάνετε τις ψυχοθεραπείες σας. Θα βρείτε τον εαυτο σας 1000φορές μέσα σαυτά,και θα δείτε οτι το πρόβλημά σας είναι κάτι κοινό!!

Διαβάστε ΚΑΙ στα παιδιά λογοτεχνία. Μέσα στον Ντοστογιέφσκι και σε πολλους λογοτέχνες θα βρείτε τον εαυτό σας ψυχαναλυμένο. Αν μελετήσετε φιλοσοφία, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκτητο, θα βρείτε τους ψυχολόγους ως ανεπαρκείς αντιγραφείς, που σας εντυπωσίασαν επειδή δε τους αποφλοιώσατε επειδή βεβαίως, δεν είχατε τις συγκεκριμένες γνώσεις.

Αν χρειαστείτε να τα πείτε κάπου, βρείτε φίλους και μιλήστε.

Δωρεάν και χωρίς εξάρτηση επίσης ΄για αυτο, υπάρχουν λόγιοι και μορφωμένοι ιερείς με πολλά πτυχία που μπορείτε να πάτε να μιλήσετε, να ηρεμήσουν οι ψυχές σας φτάνει να βγάλετε το ρατσισμό σας άν έχετε πάνω σε αυτό.Συνήθως οι ιερείς δεν έχουν ούτε στους ναρκομανείς, ούτε στις ιερόδουλες, ούτε στους βουδιστές ινδουιστές, μουσουλμάνους ρατσισμό. Τους ακουν όλους και μάλιστα τους βοηθούν.

Δε ξέρω κάποιον να έχει αυτοκτονήσει και να έκανε τις ψυχοθεραπείες του σε ιερείς πνευματικούς και λογίους. Αν ερευνησετε όμως , εχουν αυτοκτονήσει αρκετοί που επισκέπτονται ψυχολόγους και εχουν δώσει περιουσίες σαυτους.

Το αποτέλεσμα δείχνει την τεράστια προσοχή που πρέπει να εχουμε όταν αναθέτουμε το ζύμωμα των ψυχών μας και των παιδιών μας , και πληρώνουμε με περηφάνεια υποτίθεται ειδικούς για αυτό. !!

Μη ξεχνάτε οτι η φύση αυτοθεραπεύει.. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματά μας για την Ανύψωσή μας. Αν δώσουμε μια λευκή κόλα σε ενα μάθημα σα φυσιολογικοί άνθρωποι, δε περιμένουμε άριστα. Ετσι είναι και η ζωή μας. Οτι σπέρνουμε θερίζουμε. !Οταν σπέρνουμε φασόλια δεν περιμένουμε πορτοκάλια !Το πώς και το πότε είναι άλλο θέμα

Δε περιμένουμε κανέναν και καμία ψυχολόγο να μας το πεί αυτο, γιατί υποτιμάει την κρίση μας ,τη νοημοσύνη μας, και την αντίληψή μας για τη ζωή.

Ελένη Παπουτσή
Εκπαιδευτικός-πολιτισμολόγος
M.ED
Ελευ. επαγγελματίας



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Τσολακίδης Βασίλειος Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής14 Ιουλίου 2011 στις 2:32 π.μ.

    Θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις στα παραπάνω.Λέγομαι Τσολακίδης Βασίλειος και είμαι 40 ετών.Στα 24 γνώρισα το Θεό και μου έδωσε τη δύναμη να σπουδάσω ψυχολογία.Μόλις πήρα το πτυχίο, το αφιέρωσα στον Κύριό μας Ιησού με τη θερμή παράκληση να οδηγήσει Αυτός τα βήματά μου.Πρώτος σταθμός ένα ίδρυμα για παιδιά από διαλυμμένες οικογένεις...δεν υπήρχε ποτέ ψυχολόγος.Μέλη του διοικητικού ενθάρρυναν τις τιμωρίες (ρίξτε και καμία,δεν πειράζει)...έγινε μεγάλος αγώνας...5 ολόκληρα χρόνια...Σταματήσαμε τιμωρίες, βρισιές, μέχρι και τα ψυχοφάρμακα στα παιδιά που ήταν πολύ "άτακτα" και ξεκινήσαμε τις ψυχοθεραπείες.Ξανακερδίθηκε η αίσθηση ότι είμαι φυσιολογικός, καλό παιδί-όχι αλήτης, όχι άρρωστος...Ένας ψυχολόγος με σεβασμό και με ταπείνωση, με τη βοήθεια πάντα του Χριστού...Επόμενος σταθμός, άλλο ίδρυμα με παιδιά..."στα 18 φεύγεις, είσαι ενήλικη πλέον,μας διατάζει και ο νόμος να το κάνουμε"...και διώχναν τα κορίτσια να βρουν το δρόμο τους...στελεχώθηκαν τα πορνεία, τα πονηρά μπαράκια με πρώην τρόφιμους του ιδρύματος...χρόνια τώρα!Να μην πω για τα ναρκωτικά και τις εκτρώσεις...Αν είσαι 18 βλέπεις το κράτος αναγκάζει τα ιδρύματα να μην μεριμνούν για τα παιδιά αυτά.Ο αγώνας ξεκίνησε, ξενοικιάστηκε ένα διαμέρισμα που ανήκε στα περουσιακά στοιχεία του ιδρύματος και δεχόταν πλέον αυτές τις κοπέλες μέχρι να πατήσουν στα πόδια τους...2-3 χρόνια, όσο χειάζεται, χωρίς να ξεριζώνονται...ήρθε η δουλειά, οι καλές σχέσεις, κάπποιες παντρευτήκανε και έχουν ήδη και παιδιά...καμιά τους δεν εκδίδεται, ξέρουμε που εργάζονται, επισκέπτονται με χαρά το ίδρυμα που έγινε από "φυλακή" όπως το λέγανε "σπίτι", όπως το λένε τώρα. Πάλι ένας ψυχολόγος με άλλους επιστήμονες αγωνίστηκε...μπροστάρης όμως Αυτός!...Μετά πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"...Ηλικιωμένοι, μόνοι, 8-10 χρόνια χωρίς να βγαίνουν από το δωμάτιό τους...η κύρια σκέψη τους να βρούνε δύναμη να αυτοκτονήσουν! "Εμένα με ξέχασε ο Θεός?...Γιατί δε με παίρνει?"...άρχισε η επικοινωνία με τον ψυχολόγο, ο σεβασμός, η ενθάρρυνση..και επειδή ο ψυχολόγος εξομολογείται εδω και πολλά χρόνια, ήρθε και η σύνδεση με το Θεό...85 χρόνια περίμενε κάποιος μέχρι να γνωρίσει το μεγαλείο της σχέσης με το Θεό! Εξομολόγηση, γαλήνη, ηρεμία, Θεία φώτιση...όλα φωτίστηκαν!πάψανε και οι σκέψεις αυτοκτονίας...Να μη γράψω άλλα και κουράσω!Απλά υπενθυμίζω με αγάπη στην κυρία Ελένη να μην παίρνει πέτρες...δεν το είπα εγώ...ο Χριστός το λέει....
    Ο Θεός να μας ευλογεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.