Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία δεν πήγαιναν στη δουλειά για 15 χρόνια!!!!!!!

Πληρώνονταν κανονικά!!


Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 15 ολόκληρα χρόνια είχαν να πατήσουν το πόδι τους στη δουλειά δύο δημόσιοι υπάλληλοι στην ισπανική πόλη Jerez de la Frontera.

Το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού στο δημοτικό συμβούλιο ανακάλυψε τυχαία πως οι δύο άνδρες, ένας οδηγός και ένας κηπουρός, δεν είχαν εργαστεί ούτε μία ημέρα το 2015 αλλά και το 2016, όταν έλεγξαν τα αρχεία τους.
Σε περαιτέρω έλεγχο όμως διαπίστωσαν πως η περίοδος αποχής τους από την δουλειά, ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο θα μπορούσαν να φανταστούν.
«Δύο εκπρόσωποι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών (CGT) δεν πήγαν στη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με γραπτή δήλωσή τους, οι άνδρες αυτοί δεν πάτησαν το πόδι τους στη δουλειά εδώ και 15 χρόνια» ανέφερε σε δήλωσή του το δημαρχείο της πόλης, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του.
Το συνδικάτο CGT, στο οποίο ανήκουν οι δύο άνδρες, υπερασπίστηκε τους συνδικαλιστές του, υποστηρίζοντας πως είχαν απλά πάρει όλες τις άδειές τους, αλλά και άλλων εργαζομένων, που σύμφωνα με τον νόμο μπορούν να τις μοιραστούν.
Υποστήριξε δε πως η απουσία τους ήταν μέρος μιας «σιωπηρής συμφωνίας» με τα διάφορα συμβούλια της πόλης στη διάρκεια των 15 ετών.
Αφού ανακρίθηκαν από το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού, ένας από τους άνδρες επέστρεψε στην εργασία του, ενώ ο άλλος κατέθεσε γραπτή δήλωση που εξηγούσε πως είχε συγκεντρώσει τις ώρες των συναδέρφων του.
Το δημαρχείο της πόλης, ωστόσο, δήλωσε πως δεν μπορεί να του επιτρέψει να πάρει κι άλλες μέρες άδειας από την εργασία του για το υπόλοιπο του έτους, κάτι που ήταν και πρόθεσή του.
Οι δύο αυτοί άνδρες δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις εργαζομένων στο δήμο που εργάστηκαν πολύ λιγότερες ώρες από ότι θα έπρεπε.
Το δημαρχείο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε κι άλλους εργαζόμενους από την ένωση SIP (τοπική αστυνομία) που εργάστηκαν λιγότερο από 100 ώρες το 2015. Ένα μέλος μάλιστα εργάστηκε μόλις 47 ημέρες το 2015 ενώ κάποιος άλλος μόλις 66.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.