ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πώς το απολυμαντικό χεριών μπορεί να βλάψει την υγεία μας!!!

Πώς το απολυμαντικό χεριών μπορεί να βλάψει την υγεία σας
Εκτός του ότι μπορεί να σκοτώσει πολλά από τα καλά βακτήρια των χεριών, το απολυμαντικό μπορεί να αυξήσει την ποσότητα ενός επικίνδυνου χημικού που εισέρχεται στο σώμα σας.

Τα απολυμαντικά χεριών χρησιμοποιούνται ευρέως ως ένας γρήγορος τρόπος για τον καθαρισμό των χεριών, αφού μπορούν να τα απολυμάνουν, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χωρίς να απαιτείται η χρήση νερού. Κι ενώ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής από ορισμένους ιούς και μικρόβια (π.χ. γρίπης), η ευκολία μπορεί να έχει σημαντικό κόστος για την υγεία μας.
Πρώτον, τα απολυμαντικά με βάση την αλκοόλη (οινόπνευμα) λειτουργούν σκοτώνοντας τα βακτήρια στο δέρμα, με δραστικό συστατικό την τρικλοζάνη. Κι εδώ βρίσκεται η παγίδα, καθώς τα βακτήρια σκοτώνονται αδιακρίτως.Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο οργανισμός χρειάζεται ορισμένους τύπους «καλών βακτηρίων» για να διατηρήσει τη γενική υγεία σε καλή κατάσταση, η αλκοόλη τα εξοντώνει μαζί με τα βλαβερά. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, προτείνει ότι η χρήση απολυμαντικού χεριών αυξάνει την απορρόφηση της δισφαινόλης Α (BPA), μιας βλαβερής χημικής ουσίας που εισέρχεται στο ενδοκρινολογικό σύστημα.
Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα BPA στον οργανισμό με όλα τα είδη προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της υπογονιμότητας, του καρκίνου και του διαβήτη. Το χαρτί που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση αποδείξεων περιέχει υψηλά επίπεδα BPA. Η μελέτη, μάλιστα, η οποία διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, υποδηλώνει ότι όταν το χαρτί των αποδείξεων έρθει σε επαφή με το δέρμα μετά τη χρήση απολυμαντικού χεριών αυξάνεται η απορρόφηση της BPA από τον οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.