ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ο Πούτιν στέλνει στη Συρία αντιαεροπορικά συστήματα S-400!!!

Καλεί τους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία - «Οι πολίτες μας ίσως κινδυνεύουν», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδροςΝα μην επισκέπτονται την Τουρκία κάλεσε σήμερα τους Ρώσους πολίτες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας από τουρκικά F-16.

Όπως είπε σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης, «έπειτα από όσα έγιναν χθες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα άλλων περιστατικών. Αν συμβεί, θα πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιον τρόπο».
«Οι πολίτες μας στην Τουρκία ίσως κινδυνεύουν, κάτι για το οποίο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας οφείλει να προειδοποιήσει», υπογράμμισε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία.
«Το πρόβλημα δεν είναι η τραγωδία που ζήσαμε χθες. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Παρατηρούμε πως η νυν τουρκική ηγεσία εδώ και αρκετά χρόνια ακολουθεί σκόπιμα μια πολιτική υποστήριξης του εξισλαμισμού της χώρας της», είπε.
Μάλιστα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνέστησε στους συμπατριώτες του να μην μεταβαίνουν πλέον στην Τουρκία, έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς τους.
«Τι κάνει κανείς έπειτα από γεγονότα τόσο τραγικά, την καταστροφή του αεροσκάφους μας και τον θάνατο ενός πιλότου; Είναι ένα απαραίτητο μέτρο και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε καλά που προειδοποίησε του πολίτες μας για τον κίνδυνοπαραμονής στην Τουρκία», ανέφερε ο Πούτιν σε δηλώσεις που αναμεταδόθηκαν από την τηλεόραση.
Παράλληλα, δήλωσε ότι αντιαεροπορικά συστήματα S-400 θα σταλούν σε ρωσική αεροπορική βάση στη Συρία, ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η ηγεσία της Τουρκίας υποστηρίζει σκόπιμα τον εξισλαμισμό της χώρας, όλα αυτά λίγη μόνο ώρα αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης.
Ερντογάν: «Όχι» σε κλιμάκωση της έντασης
Σε νέες του δηλώσεις ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν χθες το ρωσικό μαχητικό δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά και υπογράμμισε ότι στην περιοχή στην οποία πετούσε το μαχητικό δεν υπάρχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο και κατέπεσε στη Συρία.
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε αυτό το περιστατικό, απλά προστατεύουμε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματα των αδερφών μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως δεν θέλει κλιμάκωση της έντασης μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.