ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου βρέθηκε στη Μποτσουάνα!!!

Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου ανακαλύφθηκε στο αδαμαντωρυχείο Κάροου της Μποτσουάνα στη νότια Αφρική. Πρόκειται για μια πέτρα 1.111 καρατίων, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο πίσω από το διαμάντι Cullinan 3.106 καρατίων που ανακαλύφθηκε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής το 1905. «Το μαγευτικό διαμάντι, το οποίο προήλθε από το νότιο τμήμα του ορυχείου Κάροου, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι υψηλής ποιότητας που έχει ανακτηθεί ποτέ και το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί από μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας Lucara Diamond Corp.
perierga.gr - Το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου βρέθηκε στη Μποτσουάνα

Το διαμάντι ζυγίζει 227 γραμμάρια και έχει διαστάσεις 65 επί 56 επί 40 χιλιοστά. Είναι ένα διαμάντι Τύπου ΙΙα πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχει ακαθαρσίες αζώτου σε μετρήσιμες ποσότητες και είναι σχεδόν διάφανο. Η αξία της μετοχής της Lucara σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά 34 τοις εκατό το πρωί μετά την ανακοίνωση, στο χρηματιστήριο συναλλαγών της Στοκχόλμης. Την ίδια εβδομάδα μάλιστα στο συγκεκριμένο ορυχείο ανακαλύφθηκαν άλλα δύο διαμάντια, 813 και 374 καρατίων αντίστοιχα.
Η Μποτσουάνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα διαμαντιών στον κόσμο και το συγκεκριμένο διαμάντι είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην αφρικανική χώρα. Οι ειδικοί εκτιμητές τονίζουν ότι το διαμάντι θα έχει υψηλή αξία. Η αποτίμηση θα εξαρτηθεί από διάφορα εγκλείσματα, το πώς θα συμπεριφερθεί στην κοπή, καθώς και το τελικό χρώμα του. Το διαμάντι Cullinan είχε βάρος 603 γραμμαρίων. Το 1908 είχε κοπεί σε 100 κομμάτια με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι 530 καρατίων, το μισό από το διαμάντι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μποτσουάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.