ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σημαντική ανακάλυψη για τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο Β' στη Βεργίνα!!!

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν οι αρχαιολόγοι με επικεφαλής τον παλαιοανθρωπολόγο Αντώνη Μπαρτσιώκα στους τάφους της Βεργίνας που πιθανότατα δίνουν νέα στοιχεία για το πού είχε ταφεί τελικά ο Μακεδόνας βασιλιάς Φιλίππος Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στον Τάφο Ι ένα οστό με μια τρύπα στο γόνατο, κάτι που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για τον τάφο του Μακεδόνα βασιλιά. Ο Φίλιππος γνωρίζαμε από ιστορικές πηγές ότι τρία χρόνια πριν από τον θάνατό του, το 336 π.χ., είχε τραυματιστεί σε μάχη από δόρυ στο πόδι με αποτέλεσμα να φέρει μια τρύπα στο γόνατο. Εξαιτίας αυτού του τραύματος ο Φίλιππος κούτσαινε από το ένα πόδι.

Η ανακάλυψη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζε ως τώρα ο Μανόλης Ανδρόνικος σύμφωνα με τα οποία ο Φίλιππος είχε ταφεί στον Τάφο ΙΙ.
Στον ίδιο τάφο, δίπλα στον βασιλιά Φίλιππο είναι θαμμένη η Κλεοπάτρα, τελευταία σύζυγος του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την οποία δολοφόνησε μαζί με το νεογέννητο παιδί της, η πρώτη σύζυγος του Φιλίππου, Ολυμπιάδα.
Στον Τάφο ΙΙ φέρεται να είναι θαμμένος ο Αρριδαίος, ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ η πανοπλία που βρίσκεται στο πλευρό του και θεωρείται ότι ανήκει στον μεγάλο στρατηλάτη, αφού ο Αρριδαίος ήταν ανίκανος για μάχη, αλλά απλά κατά την διάρκεια της στέψης του, είχε χρησιμοποιήσει μερικά από τα αντικείμενα που ανήκαν στον αδελφό του.
Από το 1987 ο επιστήμονας E. Borza και το 2.000 η αρχαιολόγος Όλγα Παλαγγιά είχαν υποστηρίξει ότι στον τάφο ΙΙ βρίσκεται θαμμένος ο Αρριδαίος, αφού πρόκειται για ένα σκελετό που δεν φέρει καθόλου σημάδια από τραύματα και σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, ο ετεροθαλής αδελφός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήταν ανίκανος για μάχη, εξαιτίας των διανοητικών ασθενειών από τις οποίες έπασχε.
Τα νέα επιστημονικά στοιχεία ήρθαν στο φως από ομάδα Ελλήνων και Ισπανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Αντώνη Μπαρτσιώκα και τον Juan Luis Arsuaga, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις πιο σύγχρονες μεθόδους για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.
Η νέα επιστημονική έρευνα δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.