ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ!!!

The world's most expensive paintings

Το...limit up του χρηματιστηρίου της Τέχνης

Το έργο του γάλλου καλλιτέχνη Πωλ Γκογκέν με τον τίτλο Νafea Faa Ipoipo?, ή "Πότε θα με παντρευτείς;" πωλήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2015 στην τιμή-ρεκόρ των 300 εκ. δολαρίων. Πρόκειται για τον πιο ακριβό πίνακα ζωγραφικής που αγοράστηκε ποτέ. Ιδού η λίστα με τα 10 πιο ακριβά έργα ζωγραφικής που έχουν πουληθεί έως σήμερα. 
Nafea Faa Ipoipo? By Paul Gauguin (US $300 million)

1. NAFEA FAA IPOIPO? ΤΟΥ ΠΩΛ ΓΚΟΓΚΕΝ (US $300 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ)

Με τίτλο Nafea Faa Ipoipo? ή Πότε θα με παντρευτείς; το συγκεκριμένο έργο εικονίζει δύο γυναίκες της Ταϊτής, το οποίο ζωγράφισε ο γάλλος μεταϊμπρεσιονιστής καλλιτέχνης το 1892, όταν επισκέφθηκε το νησί του Ειρηνικού. Ο ιδιοκτήτης του και συλλέκτης έργων τέχνης, Ρούντολφ Στέτσλιν, λέγεται ότι πούλησε τον συγκεκριμένο πίνακα σε έναν αγοραστή στο Κατάρ, στις 8 Φεβρουαρίου του 2015. 
The Card Players by Paul Cezanne (US $274 million)

2. ΟΙ ΧΑΡΤΟΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΩΛ ΣΕΖΑΝ (US $274 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Οι Χαρτοπαίκτες ήταν μία σειρά πέντε ελαιογραφιών τις οποίες φιλοτέχνησε ο Πωλ Σεζάν μεταξύ 1894-1895. Οι πίνακες απεικονίζουν γάλλους αγρότες, όλοι άνδρες, να παίζουν απορροφημένοι χαρτιά καπνίζοντας πίπα. Οι πίνακες θεωρούνται σημαντικό έργο τέχνης του γαλλικού μεταϊμπρεσιονισμού, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως "ανθρώπινη νεκρή φύση". Μία από τις πέντε εκδοχές αγοράστηκε από τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ το 2011. 
No 5, 1948 by Jackson Pollock - £108m

3. NO 5, 1948 ΤΟΥ ΤΖΑΚΣΟΝ ΠΟΛΟΚ (US $164 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Ο αμερικανός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε τον συγκεκριμένο πίνακα το 1948 στάζοντας μπογιά σε έναν υφασμάτινο πίνακα, αντί για καμβά. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται από τα σπουδαιότερα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. Το 2006, ο αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Γκέφεν το πούλησε σε ιδιώτη αγοραστή, ο οποίος λέγεται ότι είναι ο μεξικανός χρηματιστής Ντέιβιντ Μαρτίνες. 
Woman III by Willem de Kooning - £106m

4. ΓΥΝΑΙΚΑ III ΤΟΥ ΒΙΛΕΜ ΝΤΕ ΚΟΥΝΙΝΓΚ (US $161 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Η συγκεκριμένη ελαιογραφία είναι μία από τις έξι που φιλοτέχνησε ο ολλανδο-αμερικανός αφηρημένος εξπρεσιονιστής μεταξύ 1951-1953. Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Στίβεν Κοέν την αγόρασε από τον Ντέιβιντ Γκέφεν το 2006. 
The painting was one of 58 pieces of 20th century art offered for sale from the collection of Victor and Sally Ganz

5. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ (LE RÊVE) ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ (US $158.4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Το Ονειρο ή Le rêve λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο ισπανό καλλιτέχνη ένα απόγευμα του Ιανουαρίου του 1932. Ο πίνακας εικονίζει την 22χρονη ερωμένη του Πικάσο Μαρί-Τερέζ Βαλτερ. Αγοράστηκε από τον Στιβ Κοέν. το 2013.  
Portrait of Adele Bloch-Bauer I by Gustav Klimt (US $158 million)

6. ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ ΜΠΛΟΧ-ΜΠΑΟΥΕΡ I ΤΟΥ ΓΚΟΥΣΤΑΒ ΚΛΙΜΤ (US $158 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Ο αυστριακός ζωγράφος Γκούσταβ Κλιμτ ολοκλήρωσε αυτό το εντυπωσιακό έργο το 1907. Πρόκειται για το πορτραίτο της Αντέλ Μπλοχ-Μπάουερ Ι, συζύγου ενός εβραίου βιομηχάνου ζάχαρης, που το παρήγγειλε στο ζωγράφο ο τελευταίος. Το αγόρασε το 2006 ο αμερικανός επιχειρηματίας Ρόναλντ Λάουντερ. 
Portrait of Dr Gachet by Vincent van Gogh - £99m

7. ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΔΡ. ΓΚΑΣΕ ΤΟΥ ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ (US $150 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ)

Ο ολλανδός καλλιτέχνης Βίνσεντ Βαν Γκογκ φιλοτέχνησε αυτό το αριστούργημα το 1890, στο οποίο απεικονίζεται ο γιατρός που τον κούραρε. Ο δρ. Γκασέ κάθεται δίπλα σε ένα τραπέζι με δύο βιβλία και κρατώντας ένα βότανο σε πρώτο πλάνο. Υπάρχουν δύο εκδοχές του έργου, σε διαφορετικά χρώματα και στυλ, μία εκ των οποίων πωλήθηκε από τη νύφη του Βαν Γκογκ το 1897 για 300 φράγκα. Το 1990 το αγόρασε σε πλειστηριασμό στη Νέα Υόρκη ο ιάπωνας βιομήχανος Ryoei Saito.
Three Studies of Lucian Freud by Francis Bacon - £95m

8. ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΣΙΑΝ ΦΡΟΥΝΤ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΠΕΙΚΟΝ (US $144.6 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ)

Το 1969 ο γεννημένος στην Ιρλανδία βρετανός ζωγράφος Φράνσις Μπέικον φιλοτέχνησε το ζωγράφο Λούσιαν Φρόυντ. Ο πίνακας δείχνει τον Φρόυντ να κάθεται σε μία καρέκλα από μπαμπού μέσα σε ένα κλουβί, με το πάνω μέρος ενός κρεββατιού στο φόντο. Το στυλ είναι αφηρημένο, παραμορφωμένο και μοναχικό. Οι Τρεις Σπουδές του Λούσιαν Φρόυντ πουλήθηκαν σε άγνωστο αγοραστή σε πλειστηριασμό του Οίκου Cristie’s το 2013 στη Νέα Υόρκη. 
Bal du moulin de la Galette by Pierre-Auguste Renoir - £94m

9. ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ MOULIN DE LA GALETTE ΤΟΥ ΡΕΝΟΥΑΡ (US $143 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ)

Ο γάλλος ζωγράφος φιλοτέχνησε ένα τυπικό κυριακάτικο απόγευμα στο Moulin de la Galette, ένα  κέντρο στο Παρίσι του 1876. Ανθρωποι της εργατικής τάξης έβαζαν "τα καλά τους" και διασκέδαζαν το απόγευμα της Κυριακής, τρώγοντας, πίνοντας και κάνοντας αστεία. Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ιμπρεσιονιστικούς πίνακες του Ρενουάρ στα μέσα του 1870, ο οποίος αποτυπώνει την "πραγματική ζωή". Πωλήθηκε από τον Οίκο Sotheby's το 1990 στη Νεα Υόρκη. 
Garcon a la Pipe by Pablo Picasso - £85m

10. ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΠΙΠΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ (US $129 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ)

Ο Πικάσο ζωγράφισε τον συγκεκριμένο πίνακα το 1905, όταν ήταν μόλις 24 ετών. Το έργο απεικονίζει ένα αγόρι από το Παρίσι με πίπα στο αριστερό του χέρι, το οποίο φορά ένα στεφάνι από λουλούδια. Το αριστούργημα αυτό πωλήθηκε σε ανώνυμο αγοραστή σε πλειστηριασμό του Sotheby's το 2004 στη Νέα Υόρκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.