ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η άγνωστη «κουκλίστικη» ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!

perierga.gr - Η "κουκλίστικη" πρωτεύουσα της Ευρώπης!Το Τόρσχαβν (Tórshavn) είναι η πρωτεύουσα των Νήσων Φερόες, που βρίσκονται βόρεια της Σκοτίας, νότια της Ισλανδίας και δυτικά της Νορβηγίας, και βρίσκεται στο νησί Στρεϊμόι του συμπλέγματος. Είναι η μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, αφού έχει μόλις 19.000 κατοίκους, που μιλούν την τοπική διάλεκτο και είναι προτεστάντες.

Η πόλη είναι χτισμένη επάνω στη στενή χερσόνησο Tinganes, ενώ κατοικείται από την εποχή του Μεσαίωνα, αποτελώντας σημαντικό εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος Φερόες, όπως ακριβώς είναι και σήμερα.
perierga.gr - Η "κουκλίστικη" πρωτεύουσα της Ευρώπης!
Οι κατοικίες ακολουθούν τις παραδοσιακές δομές στην κατασκευή, με πέτρα και ξύλο, ενώ οι στέγες θυμίζουν τα περίφημα «Turf Houses» των Ισλανδών (σ.σ. σπίτια κατασκευασμένα με τύρφη και χλοοτάπητα στην οροφή).
perierga.gr - Η "κουκλίστικη" πρωτεύουσα της Ευρώπης!
Στο σύνολό τους ο επισκέπτης αντικρίζει ένα τεράστιο πολύχρωμο «κουκλόσπιτο», με κόκκινα, πορτοκαλί και μπλε σπίτια, τα οποία δημιουργούν ένα απόλυτο κοντράστ με το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.
perierga.gr - Η "κουκλίστικη" πρωτεύουσα της Ευρώπης!
Το ειδυλλιακό τοπίο της «κουκλίστικης» πρωτεύουσας, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από παραμύθι, συμπληρώνουν οι ήρεμοι κάτοικοι, που, ως άλλοι ήρωες μεσαιωνικών θρύλων, προσφέρουν εντυπωσιακή φιλοξενία στους εκατοντάδες επισκέπτες της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.