ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Windows 10: Πλήθος καινοτομιών, ανθρωποκεντρικής χρήσης, ολογραφήματα!


Η Microsoft ανακοίνωσε νέα γενιά των Windows με την ονομασία «Windows 10», με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ειδικά ανεπτυγμένα για να καλωσορίσουν μια νέα εποχή, στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν δύο νέες συσκευές που επεκτείνουν την εμπειρία των Windows, από μεγάλες οθόνες έως και καθόλου οθόνες.
Τα Windows 10 θα παρέχονται ως υπηρεσία, με σκοπό να προσφέρουν μια πιο ασφαλή, καινοτόμα και ταυτόχρονα εκσυγχρονισμένη εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Οι χρήστες των Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1 θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10 (υπό προϋποθέσεις hardware / software ανάλογα τη συσκευή), εφόσον προχωρήσουν σε αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο του νέου Λειτουργικού Συστήματος.



Windows 10: Η χρήση υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική

Τα Windows 10 σηματοδοτούν μια εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον οι άνθρωποι και όχι η τεχνολογία. Σε αυτή την εποχή, σημασία έχει η φορητότητα των εμπειριών, και όχι των συσκευών. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία με φυσικό τρόπο όπως συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιώντας τη φωνή, χειρονομίες και βλέμματα. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή αξιόπιστων εμπειριών, τις οποίες ελέγχουν οι ίδιοι οι χρήστες.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, η Microsoft παρουσίασε μια σειρά από νέες εμπειρίες που προσφέρονται στα νέα Windows 10, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής:



- Η «Cortana», διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet. H προσωπική ψηφιακή βοηθός με το όνομα Cortana, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι στα Windows Phone, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet με Windows 10, στοχεύοντας στο να βοηθάει τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους άμεσα και αποτελεσματικά. Μια προσωπική βοηθός, η οποία μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, με σκοπό να παρέχει τα σχετικότερα recommendations, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση είναι φυσική και εύκολη μέσω φωνής ή πληκτρολόγησης, με προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.

- Ο νέος browser «Spartan» βάζει το Διαδίκτυο να δουλεύει για εσάς. Τα Windows 10 θα περιλαμβάνουν τον νέο πλοηγού Διαδικτύου (browser) της Microsoft, με την κωδική ονομασία «Spartan», ο οποίος σχεδιάστηκε προκείμενου να προσφέρει καλύτερη διαλειτουργικότητα. Με νέα χαρακτηριστικά τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το νέο browser, θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία και καλύτερη περιήγηση στο Internet. Μερικά από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά του browser, είναι η ικανότητα των χρηστών να σημειώνουν είτε με το πληκτρολόγιο είτε με το ειδικό στυλό κατευθείαν πάνω στην ιστοσελίδα και να «μοιράζονται» ευκολότερα ότι επιθυμούν με τους φίλους τους. 

Ο χρήστης θα έχει επίσης τη δυνατότητα, να διαβάζει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν με ένα νέο απλοποιημένο τρόπο, απερίσπαστα, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης είτε online, είτε offline. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της Cortana θα επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να κάνει πράγματα με μεγαλύτερη ταχύτητα.



- To Xbox Live και η νέα Xbox εφαρμογή φέρνουν νέες gaming εμπειρίες στα Windows 10. To Xbox στα Windows 10 επιτρέπει στους gamer και στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση στο διευρυμένο δίκτυο Xbox Live, τόσο στους Windows 10 υπολογιστές όσο και στη παιχνιδοκονσόλα Xbox One. Οι παίκτες μπορούν να καταγράψουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν τις καλύτερες gaming στιγμές τους μέσω του Game DVR (Digital Video Recorder), ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν καινούργια παιχνίδια με τους φίλους τους σε διάφορες συσκευές ταυτόχρονα. Τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί για τη νέα «DirectX 12 interface» εφαρμογή των Windows 10, θα παρουσιάσουν βελτιώσεις σε επίπεδο ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και γραφικών. Οι gamer θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια στους υπολογιστές τους, τα οποία θα γίνονται streamed (προβολή ροής) απευθείας από την κονσόλα του Xbox One στα tablet ή στους υπολογιστές μέσα στο σπίτι τους.

- Microsoft Office για Windows 10. Οι εφαρμογές Office στα Windows 10 προσφέρουν εμπειρία αφής σε όλες τις συσκευές. Οι νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχουν στα Windows, ειδικά για συσκευές αφής, προσφέροντας τη μοναδική, γνώριμη εμπειρία Office στους καταναλωτές. Με τις ήδη γνωστές λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word με μεγάλη ευκολία. Οι νέες λειτουργίες του PowerPoint επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν πάνω στα slides σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι νέες εντολές αφής στο Excel παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργούνται και να ενημερώνονται τα υπολογιστικά φύλλα χωρίς τη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού.



Επιπλέον, χαρακτηριστικά και καινοτομίες των νέων Windows 10 που παρουσιάστηκαν:

• Continuum mode. Σε συσκευές 2-σε-1, τα Windows 10 θα μπορούν εύκολα να αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί μια συσκευή ως laptop και πότε ως tablet, μεταβαίνοντας με ευκολία στο νέο mode.

• Νέες ενιαίες εφαρμογές. Τα Windows 10 θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εφαρμογών σε όλες τις συσκευές, για Φωτογραφίες, Videos, Μουσική, Maps, Επαφές, Messaging, Mail και Calendar. Αυτές οι ενσωματωμένες εφαρμογές, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η αίσθηση και η εικόνα να είναι ίδια από εφαρμογή σε εφαρμογή και από συσκευή σε συσκευή. Το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη.Windows 10: Ενθάρρυνση καινοτομίας - πηγή έμπνευσης για νέες πλατφόρμες τεχνολογίας


Τα Windows 10 προσαρμόζονται σε διάφορες συσκευές που επιλέγουν οι πελάτες, από Xbox μέχρι υπολογιστές, τηλέφωνα, tablet και μικροσκοπικά gadget, προσφέροντας μια ενιαία, γνώριμη και συμβατή εμπειρία. Τα Windows 10 θα τρέχουν σε ένα απίστευτα ευρύ φάσμα συσκευών, από έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που αποτελεί κομμάτι του Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων), μέχρι τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων μεγάλων οργανισμών παγκοσμίως. Κάποιες συσκευές αποτελούνται από οθόνες 4 ιντσών, κάποιες έχουν οθόνη 80 ιντσών, ενώ κάποιες άλλες δεν έχουν καθόλου οθόνη.

Microsoft HoloLens: το μέλλον της ολογραφικής τεχνολογίας



H Microsoft μοιράστηκε με το κοινό ένα επαναστατικό παράδειγμα για πώς τα Windows 10 επιτρέπουν τη μετάβαση από την παραδοσιακή μηχανο-κεντρική εικόνα της πληροφορικής, σε μια αλληλεπίδραση που είναι πολύ πιο προσωπική και ανθρωποκεντρική. Τα Windows 10 ως η πρώτη ολογραφική πλατφόρμα πληροφορικής, περιλαμβάνουν μια σειρά από API (λογισμικά προγραμματισμού) που προσφέρουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ολογραφικές εμπειρίες, οι οποίες συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Με τα Windows 10, τα ολογράμματα είναι ενιαίες εφαρμογές Windows, κάνοντας εφικτό να τοποθετηθούν τρισδιάστατα ολογράμματα στο φυσικό κόσμο, επιτρέποντας έτσι, νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και ανακάλυψης, οι οποίοι είναι πιο προσωπικοί και ανθρώπινοι.





Στοχεύοντας στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ολογραμμάτων στα Windows 10, η Microsoft αποκάλυψε τον πιο προηγμένο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας στον κόσμο. Ο Microsoft HoloLens αποτελεί τον πρώτο αυτόνομο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζονται καλώδια, τηλεφώνα ή σύνδεση στον υπολογιστή. O Microsoft HoloLens περιλαμβάνει διαφανείς ολογραφικούς φακούς υψηλής ευκρίνειας και σύστημα εντοπισμού ήχου, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει και να ακούει τα ολογράμματα στο περιβάλλον που βρίσκεται. O πρωτοποριακός υπολογιστής ολογραφικής τεχνολογίας περιλαμβάνει εξελιγμένους αισθητήρες, ένα chip εξοπλισμένο με σύστημα νέας γενιάς, καθώς και έναν νέου είδους επεξεργαστή, τον Holographic Processing Unit (HPU), ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και το περιβάλλον του χρήστη. Όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στον καινοτόμο υπολογιστή να λειτουργεί χωρίς καλώδια, ενώ παράλληλα, μπορεί και επεξεργάζεται τεράστια δεδομένα που λαμβάνει από τον αισθητήρα σε πραγματικό χρόνο.Τοποθετώντας τρισδιάστατα ολογράμματα, ο Microsoft HoloLens παρέχει μια νέα διάσταση στην πραγματικότητα, αφού μπορεί και καταλαβαίνει αυτό που βλέπετε και λέτε με την κίνηση των χεριών και τη φωνή σας. Βάζοντας τον χρήστη στο επίκεντρο αυτής της εμπειρίας, o Microsoft HoloLens προσφέρει την ευκαιρία δημιουργίας, πρόσβασης σε πληροφορίες, διασκέδασης και επικοινωνίας με νέους και συναρπαστικούς τρόπους.

Microsoft Surface Hub: βελτιστοποίηση της εμπειρίας Windows 10 για ομάδες

Τα Windows 10 ενεργοποιούν μια νέα συσκευή, η οποία αποτελείται από μια μεγάλη οθόνη, στοχεύοντας να βοηθήσει ομάδες στο χώρο εργασίας να μοιράζονται, να σκέφτονται και να δημιουργούν σαν σύνολο. Οι hardware καινοτομίες σε multi-touch, η ψηφιακή γραφή, οι ενσωματωμένες κάμερες, οι αισθητήρες και τα μικρόφωνα, επιτρέπουν στο Surface Hub να αξιοποιήσει τα Windows 10, το Skype for Business και το Office 365, έτσι ώστε να παρέχεται μια νέα εμπειρία, σχεδιασμένη να κάνει τον κάθε άνθρωπο, είτε εκτός είτε εντός τους εργασιακού περιβάλλοντος, να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο ίδιο χώρο. 

Ειδικότερα, το Surface Hub περιλαμβάνει έναν εξελιγμένο ψηφιακό λευκό πίνακα, παρέχοντας τη λειτουργία εικονικής συμμετοχής σε τηλε-διασκέψεις, τη δυνατότητα για πολλούς χρήστες να μοιράζονται και να επεξεργάζονται περιεχόμενο στην οθόνη από το laptop, το tablet ή το τηλέφωνο, καθώς και μια αξιόπιστη πλατφόρμα η οποία εξυπηρετεί εφαρμογές για μεγάλη οθόνη. Το Surface Hub, το οποίο είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, 55 και 84 ιντσών, καταργεί τους περιορισμούς που απαντώνται σε παραδοσιακά δωμάτια συσκέψεων, ενθαρρύνοντας έτσι τις ομάδες να συνεργάζονται με επιτυχία.

Το επόμενο Technical Preview για τα Windows 10 για υπολογιστές θα είναι διαθέσιμο για τους Windows Insiders την επόμενη εβδομάδα και για πρώτη φορά σε τηλέφωνα, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.