ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Sony SmartEyeglass Attach! - Μεταμορφώνοντας τα κοινά γυαλιά ηλίου, σε γυαλιά του μέλλοντος;

Sony SmartEyeglass Attach! - Μεταμορφώνοντας τα κοινά γυαλιά ηλίου, σε γυαλιά του μέλλοντος;
Τα τελευταία χρόνια γίνεται αρκετός λόγος για τα λεγόμενα «έξυπνα γυαλιά», με κυρίαρχο εκπρόσωπο τα Google Glasses της γνωστής εταιρείας – κολοσσού στην αναζήτηση πληροφοριών του Διαδικτύου.
Τα γυαλιά αυτά, μέσω ενός ειδικού συνδυασμού τσιπ, λογισμικού και κάμερας, προβάλλουν εντός του οπτικού πεδίου του χρήστη διάφορες πληροφορίες και λειτουργίες, για παράδειγμα e-mail, σύνδεση με κοινωνικά δίκτυα, καταγραφή των τεκταινομένων στο περιβάλλοντα χώρο (μέσω της κάμερας). Παρόλο που ακόμα τα εν λόγω γυαλιά δεν έχουν διατεθεί στη λιανική αγορά, αλλά μόνο έχουν αποσταλεί σε συγκεκριμένους χρήστες καθαρά με σκοπό το τεστάρισμα, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και αντιδράσεις (πχ. η απαγόρευση εισόδου του χρήστη σε κινηματογραφικές αίθουσες, προς αποφυγή παράνομης βιντεοσκόπησης της ταινίας). Εντούτοις, ο «ντόρος» που έχει δημιουργηθεί, ήταν φύση αδύνατο να μην προσελκύσει και άλλες, μικρές και μεγάλες, εταιρείες να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, είτε πρόκειται για μοντέλα γυαλιών που διατίθενται προς αγορά, είτε υπό την μορφή ανάπτυξης.

Η Sony, με παράδοση στις τεχνολογικές καινοτομίες, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη νέα μόδα. Στα πλαίσια μιας πρότασης υπό ανάπτυξη, παρουσίασε στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2015, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 6 και 9 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, τα δικά της «έξυπνα γυαλιά». Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή «Sony SmartEyeGlass Attach!» είναι ένα έξυπνο gadget που δύναται να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε ζευγάρι γυαλιών ηλίου, αν και στην αρχική αυτή μορφή του, είναι κάπως περιορισμένη η γκάμα γυαλιών που μπορεί να εφαρμοστεί.







Εντούτοις, το SmartEyeGlass Attach!, φοριέται σαν οριζόντια «στέκα», ουσιαστικά αγκαλιάζοντας τα πλαϊνά μέρη των γυαλιών, χωρίς να επιβαρύνει τον χρήστη, καθώς ζυγίζει μόλις 40 γραμμάρια – επειδή όμως είναι σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, ενδέχεται στην πορεία εξέλιξης το βάρος να μειωθεί. Το gadget προβάλλει τις πληροφορίες του στον δεξί φακό των γυαλιών μέσω μιας μικρής οθόνης OLED, οι οποίες λαμβάνονται από ένα πλήθος αισθητήρων που φέρει (ηλεκτρονική πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρας αφής), μια κάμερα, ενώ παράλληλα, διαθέτει Wi-Fi (b/g/n) αλλά και συνδέεται (δια Bluetooth 3.0) με ένα κινητό τηλέφωνο.







Η «οθόνη» που εμφανίζεται στο δεξί φακό των γυαλιών, είναι μεγέθους 0.23 ιντσών με ανάλυση 640x400, μέγεθος που ίσως να φαίνεται μικρό, αλλά στην ουσία επαρκεί μια χαρά, καθώς βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στον ανθρώπινο οφθαλμό, κι έτσι, «εμφανίζεται» αρκετά μεγάλη, καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο περίπου του δεξιού φακού. Στο εσωτερικό του Sony SmartEyeglass Attach!, εδρεύει ως κεντρικό τσιπ ο επεξεργαστής ARM Cortex-A7, ενώ η μπαταρία είναι της τάξεως των 400 mAh.





Όπως αναφέραμε παραπάνω, το καινοτομικό αυτό gadget της Sony, είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, συνεπώς δεν ανακοινώθηκε τιμή αγοράς ή έστω κάποια ημερομηνία έλευσης, παρά μόνο ότι η εταιρεία αναπτύσσει αυτή τη στιγμή, ένα σύνολο εργαλείων λογισμικού για ανάπτυξη εφαρμογών (app) για τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους, το οποίο δεν θα τους περιορίζει στη μονομερή εκμετάλλευση του gadget, αλλά και στην παράλληλη χρήση του σε συνδυασμό με διάφορες άλλες συσκευές (όπως κινητό τηλέφωνο, ταμπλέτα, υπολογιστής κλπ). Ενδιαφέρον λοιπόν gadget, αν και όπως είναι γνωστό στον τομέα της τεχνολογίας, από την μορφή της αρχικής ανάπτυξης έως την τελική που θα διατεθεί στην αγορά και αντιστοίχως, την πρακτικότητα που θα προσφέρει μια συσκευή, υπάρχει χαοτική απόσταση...

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.