Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Σε κλίμα κατάνυξης οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ!

Σε κλίμα κατάνυξης οι εορτασμοί των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ
Χριστιανοί από όλο τον κόσμο βρίσκονται στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τη γέννηση του Ιησού, που θα κορυφωθούν με τη θεία λειτουργία στην Εκκλησία της Γεννήσεως. Ωστόσο και οι φετινοί εορτασμοί διεξάγονται υπό τη σκιά των διωγμών που υφίστανται οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής από τους τζιχαντιστές.

Ο Λατίνος Πατριάρχης στην Ιερουσαλήμ, ο Φουάντ Τβαλ, κατά τη λιτανεία στην Πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ παρουσία χιλιάδων πιστών εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2015 θα φέρει γέφυρες ειρήνης αντί τείχη διαχωρισμού.

«Ελπίζω ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρχει τείχος διαχωρισμού και αντ' αυτού θα έχουμε γέφυρες ειρήνης» δήλωσε αναφερόμενος στο ισραηλινό τείχος εντός και γύρω από τη Δυτική Όχθη, το οποίο χωρίζει την Βηθλεέμ από την Ιερουσαλήμ.Ο ίδιος κάλεσε τους Χριστιανούς να μην ξεχνούν τις 19.600 εκτοπισμένες οικογένειες στη Λωρίδα της Γάζας που ακόμη υποφέρουν από τις συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και της Χαμάς, ενώ έκανε σαφή αναφορά στη δράση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.
Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων με το ακραίο ισλάμ.

Στο βόρειο Ιράκ περίπου 150.000 Χριστιανοί έχουν εκτοπιστεί από την προέλαση, τον Ιούνιο, του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο BBC οι χριστιανικές κοινότητες βρίσκονται υπό πίεση να ασπασθούν το Ισλάμ, να πληρώσουν ειδικό φόρο ή να φύγουν από τα σπίτια τους.Τόσο τα μηνύματα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όσο και του Πάπα Φραγκίσκου επικεντρώνονται στη βία που υφίστανται οι Χριστιανοί στην περιοχή, οι οποίοι απαρτίζουν τις πιο παλιές χριστιανικές κοινότητες στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.