ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Το «Θηρίο του Τορίνο» βρυχάται ξανά!

Το «Θηρίο του Τορίνο» βρυχάται ξανά!
Πέρασαν πάνω από 100 χρόνια, από τότε που παρουσιάστηκε το Fiat S76, ένα σπάνιο αυτοκίνητο που τροφοδοτούνταν από τον θηριώδη κινητήρα των 28.500 κ.εκ. 



Πρόκειται για το μεγαλύτερο κινητήρα που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Ένα πραγματικό έργο τέχνης για την εποχή, με απόδοση άνω των 290 ίππων. 

Το 1911 στην Οστάνδη του Βελγίου, το Fiat S76 είχε πετύχει ένα απίστευτο ρεκόρ, καταγράφοντας ταχύτητα 217 χλμ./ώρα. Το ιταλικό μοντέλο είχε κατασκευαστεί σε δύο μονάδες, με το ένα να πωλείται σε Ρώσο συλλέκτη και το δεύτερο να αποσυναρμολογείται από τη Fiat κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) για να μην πέσει στα χέρια κάποιου άλλου και αποκαλυφθούν τα μυστικά της τεχνολογίας του.

Με το πέρας του πολέμου, το αποσυναρμολογημένο S76, κατασκευάστηκε και πάλι αλλά στη συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν. Το 2003, ο βρετανός, Duncan Pittaway το έφερε στην Αγγλία και το αναπαλαίωσε, δίνοντας πίσω την παλιά του αίγλη.

Από τότε μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο έχει επανασχεδιαστεί πάνω στα αρχικά σχέδια και φέρει τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με το αυθεντικό. Φυσικά και τον κινητήρα των 28,5 λίτρων, ο οποίος τέθηκε και πάλι σε λειτουργία μετά από 103 χρόνια, πετώντας κυριολεκτικά φωτιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.