ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι ομορφότεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα!

Οι ομορφοτεροι Χριστουγεννιατικοι προορισμοι στην Ελλαδα!
Αν σχεδιάζετε να περάσετε κάποιες μέρες μακριά από την «έδρα» σας κατά την διάρκεια των γιορτών, μία εφτάδα προορισμών προσφέρονται για δράση, διασκέδαση αλλά και χαλάρωση σε γραφικά στέκια με τη θέα πανέμορφων τοπίων.



Καϊμακτσαλάν και Παλιός Άγιος Αθανάσιος


Το Καϊμακτσαλάν και ο Άγιος Αθανάσιος αποτελούν μαγνήτες για τους επισκέπτες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Το "Καϊμάκτσαλαν" (σημαίνει λευκή κορυφή) βρίσκεται σε μια όμορφη γωνιά της Ελληνικής γης και σε ένα από τα πιο γοητευτικά βουνά το Βόρα (υψόμ. 2524m). Ο Άγιος Αθανάσιος είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του Βόρα ενώ έχει αναπτυχθεί τουριστικά λόγω της γειτνίασης του με το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέπτες συρρέουν στην περιοχή και τόσο ο Άγιος Αθανάσιος όσο και το Χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν γεμίζουν από κόσμο δίνοντας μια άλλη αύρα στο χριστουγεννιάτικο λευκό τοπίο. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι γεμάτος με κεραμοσκεπή κτίρια, δείγματα της πολύ ενδιαφέρουσας παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής, που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Εδώ θα τα βρείτε όλα: παραδοσιακή φιλοξενία, σκι, περιηγήσεις, ιππασία, τοξοβολία και άλλα πολλά και όμορφα για να απολαύσετε τη φύση και τη διαμονή σας.

Το Καϊμακτσαλάν λειτουργεί από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου, είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού, έχει πίστες πολλών χιλιομέτρων και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και ζεστή φιλοξενία από τους ανθρώπους της περιοχής.

Πήλιο
Το Πήλιο είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλα. Στο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Το Πήλιο είναι απ' τα τουριστικότερα κέντρα της Ελλάδας και ειδικότερα τα Χριστούγεννα δέχεται πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή και το χιονοδρομικό κέντρο και δίνουν ακόμα περισσότερη ζωή στο όμορφο και γραφικό τοπίο. Το βουνό των Αργοναυτών, των Κενταύρων, του Ιάσωνα και του Αχχιλέα, εκεί που έγινε η μάχη των Τιτάνων, με τα μαγευτικά δάση είναι ένα μοναδικό μέρος, το οποία αξίζει ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.

Μέρη τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε κατά την παραμονή σας στο Πήλιο είναι:
Το χιονοδρομικό κέντρο. Λειτουργεί από το 1967 και είναι ένα από τα πρώτα κέντρα της Ελλάδας ενώ δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργούν 6 πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τόσο των αρχάριων όσο και των έμπειρων σκιέρ. Οι επισκέπτες εξυπηρετούνται από τους 6 αναβατήρες που διαθέτει το κέντρο. Επίσης, οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνατότητές τους στην πίστα αντοχής, να απολαύσουν snowboarding και ορειβατικό σκι και να τολμήσουν να κάνουν νυχτερινό σκι. Για όσους θέλουν να παρατείνουν την παραμονή τους στο υπέροχο αυτό περιβάλλον, υπάρχει δυνατότητα διαμονής στο καταφύγιο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 άτομα. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί εστιατόριο, καφετέρια, κατάστημα ενοικίασης και αγοράς εξοπλισμού και σχολή εκμάθησης σκι.
Οι αστείρευτες πηγές του Πηλίου.
Η πλατεία της Αγίας Παρασκευής με τον γηραιότερο πλάτανο της περιοχής.
Ο Άγιος Λαυρέντιος.
Η περιοχή γύρω από τη παραλία του Χορευτού.
Το νησί Τρικέρι με ψαρόβαρκα-ταξί από το λιμάνι Αλογόπορος.
Την Εξωτική παραλία της Εδέμ, του Παπά-Νερό και του Αγίου Ιωάννη.

Βασιλίτσα Γρεβενών
Η πανέμορφη Βασιλίτσα Γρεβενών σας περιμένει και σας υπόσχεται μαγευτικές στιγμές και πραγματικά αξέχαστα Χριστούγεννα. Εδώ η περιοχή και το τοπίο είναι ιδανικά για να περάσετε αυτές τις μέρες συνδυάζοντας την διασκέδαση σας με διάφορες δραστηριότητες. Η Βασιλίτσα (2.249 μ.) στην κορυφή της οποίας υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες κατά την χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και κρατάει χιόνι ως την άνοιξη. Το τοπίο εδώ είναι άγριο. Απέναντι από την κορυφή της Βασιλίτσας βρίσκεται η κορυφή «Γομάρα» (2.126 μ.), με διάσπαρτα γέρικα ρόμπολα και μαυρόπευκα. Στους πρόποδές της υπάρχει ορειβατικό καταφύγιο και από την πίσω πλευρά η ομώνυμη λίμνη. Και από τις δύο κορυφές η θέα είναι εκπληκτική. Φαίνεται τμήμα της Τύμφης, ο Όλυμπος, το Βέρμιο, ο Γράμμος, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών, τμήμα της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς.


Κατάλυμα και φαγητό προσφέρει το Σαλέ που ανήκει στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο και το Καταφύγιο που ανήκει στον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Γρεβενών . Στα κοντινά χωριά, τη Σμίξη, το Δίστρατο, το Πολυνέρι, το Πανόραμα, την Αλατόπετρα, τη Λάβδα, τη Σαμαρίνα, την Αβδέλλα, το Περιβόλι, τα Αναβρυτά, το Σπήλαιο, το Ζιάκα, το Μοναχίτι, το Μικρολίβαδο , το Κοσμάτι, το Τρίκωμο, το Μεσολούρι, το Πρόσβορο, το Δοτσικό, υπάρχουν παραδοσιακοί και σύγχρονοι ξενώνες και ταβέρνες που σερβίρουν τοπική κουζίνα.. Σύγχρονα ξενοδοχεία υπάρχουν και στην πόλη των Γρεβενών.

Φαλακρό Δράμας

Γενναιόδωρη στα τοπία της η Δράμα, με μια ποικιλία που θα ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Tο χειμώνα και τις ημέρες των Χριστουγέννων, στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού θα απολαύσετε σκι και διάφορα άλλα χειμερινά σπορ ενώ το Δάσος της Eλατιάς και το Παρθένο Δάσος του Φρακτού σας περιμένουν να σας μυήσουν στη μοναδική ομορφιά τους. Στους πρόποδες του όρους Φαλακρού, σε μια περιοχή με μεγάλη βλάστηση και άφθονα νερά βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού. Γύρω της απλώνεται μια μεγάλη, κατάφυτη πεδιάδα, περιστοιχισμένη από καπνά, ηλιοτρόπια και βαμβάκι, που καλλιεργούνται στη γη της. Στη θέση της σημερινής πόλης στην αρχαιότητα υπήρχε ο οικισμός Δύραμα ή Ύδραμα, που σημαίνει πολλά νερά, αφού τρεχούμενα νερά αναβλύζουν από κάθε γωνιά της.

Το Φαλακρό όρος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής λόγω της αφθονίας και ελκυστικότητας των φυσικών και πολιτιστικών του πόρων και μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται παγκοσμίως και στα νέα δεδομένα του καταναλωτή- τουρίστα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού
Το Φαλακρό όρος με το αναμορφωμένο πλέον χιονοδρομικό κέντρο είναι αναμφίβολα ο καλύτερα αξιοποιημένος τουριστικός πόρος που διαθέτει σήμερα όχι μόνο ο Ν. Δράμας αλλά η ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κατατάσσεται μέσα στα τρία πρώτα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμου αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας (Ε6), πλούσιες συνθήκες χιονιού, ελεύθερο ορίζοντα, εκπληκτική ηλιοφάνεια, εύκολη πρόσβαση και άνετους χώρους στάθμευσης. Η πρόσβαση εξασφαλίζεται από ένα άριστα ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο έχει διαπλατυνθεί, με προστατευτικές μπάρες ασφαλείας κατά μήκος της διαδρομής.

Στο χώρο του Χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν τέσσερεις συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια, και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις 20 και πλέον πίστες του χιονοδρομικού, συνολικού μήκους πάνω από 20 χλμ., μία πίστα snowmobile καθώς και οργανωμένο ιατρείο (με ιατρό και ασθενοφόρο) για την αντιμετώπιση και τη μεταφορά τυχών έκτακτων περιστατικών. Για τους λάτρεις του χιονιού, όχι όμως και των χειμερινών σπορ, λειτουργούν τρία σαλέ, τα δύο στη βάση του χιονοδρομικού και το ένα στον τερματισμό της τετραθέσιας καρέκλας, με πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2.110μ. Στο ένα από τα σαλέ στη βάση του κέντρου, λειτουργεί εστιατόριο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης και διανυκτέρευσης 80 ατόμων. Στο χιονοδρομικό κέντρο, τέλος, θα βρείτε τέσσερα καταστήματα-επιχειρήσεις πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας με σχολές εκμάθησης, και ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων καθώς και είδη λαϊκής τέχνης.
Ξενοδοχεία και καταλύματα υπάρχουν στη γύρω περιοχή, Βώλακα, Γρανίτη, Νευροκόπι και στην πόλη τηςΔράμας που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή.

3-5 Πηγάδια και Σέλι

Ένας τόπος διάσημος για τον αρχαιολογικό χώρο της Bεργίνας με τα σπουδαία ευρήματα, αλλά και ένας νομός όπου πρωταγωνιστούν το Bέρμιο και τα Πιέρια Όρη, με δύο χιονοδρομικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις πιο περιπετειώδεις χειμερινές εξορμήσεις σας και θα δώσουν στις διακοπές των Χριστουγέννων ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Στην πρωτεύουσά του, Bέροια, το χθες συναντά το σήμερα, ενώ η Nάουσα θα σας ενθουσιάσει με τους καταρράκτες της και τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία της. Tο περίφημο γλυκό ρεβανί και το κόκκινο κρασί είναι τα προϊόντα που θα αγοράσετε φεύγοντας από εκεί.
Από τη Nάουσα μπορεί κανείς να πάει στα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι ή στα 3-5 Πηγάδια.

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια
Το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον σε υψόμετρο 1430-2005 μ. Απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος παραμένει πάντοτε ανοικτός κατά την χειμερινή περίοδο. Οι χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία ενώ με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το μοναδικό στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άριστη ποιότητα χιονιού σ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
Απέχει 24 χιλιομετρα απο τη Βέροια, 20 χιλιομετρα απο τη Ναουσα, 95 χιλιομετρα απο τη Θεσσαλονικη και 74 χιλιομετρα απο τη Κοζανη. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, συνδυάζει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την συγκρότηση ενός πρότυπου χιονοδρομικού κέντρου. Χαρακτηριστικά το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου διαθέτει πολλούς και σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιερ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία καθώς και παιδικές χαρές.

Ιωάννινα...Χριστούγεννα σε Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο

Ένας νομός που τα έχει όλα, ιδανικός για εξερεύνηση και δημοφιλής προορισμός για τα Χριστούγεννα. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, γιατί τα ενδιαφέροντα σημεία της είναι πολλά και διαφορετικά και αξίζει να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μπορείτε.
Ήρεμες λίμνες και επιβλητικά βουνά, μυστηριώδη σπήλαια και ιαματικές πηγές, ορμητικά ποτάμια και παραδοσιακά χωριά. Η πόλη των Ιωαννίνων με επίκεντρο την πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα, τα διάσημαΖαγοροχώρια και το κοσμοπολίτικο Μέτσοβο αποτελούν τις περιοχές που τραβάνε περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στην πόλη των Iωαννίνων υπάρχουν όλες οι ανέσεις για τους επισκέπτες: γραφικές ταβέρνες κοντά στη λίμνη, εστιατόρια, ψησταριές, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ, ρομαντικοί περίπατοι στη λίμνη, γύρω από το κάστρο, κάτω από τα πλατάνια. Aπό το πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της παλιάς πόλης και της λίμνη, καθώς και στο τουριστικό περίπτερο στο Φρόντζο.

Ζαγοροχώρια

Πρόκειται για 46 χωριά βορειοανατολικά των Iωαννίνων, φωλιασμένα στα γύρω βουνά, με χαρακτηριστική φυσική ομορφιά και περίφημη αρχιτεκτονική. Tο επιβλητικό φαράγγι του Bίκου σκίζει στα δύο το βουνό, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα. Μέσα από το φαράγγι αναβλύζει ο Bοϊδομάτης, το πιο καθαρό ποτάμι της Eυρώπης. Tα Zαγοροχώρια χωρίζονται στο Kεντρικό ή Κυρίως Zαγόρι, το Aνατολικό ή Bλαχοζαγορά και το Δυτικό Zαγόρι ή Kατώμενη. Αντικρίζοντας κανείς τα υπέροχα τοξωτά γεφύρια καθώς και τα λαξεμένα σκαλοπάτια που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους έρχεται αντιμέτωπος με την πιο ευγενική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Μέτσοβο

Κοσμοπολίτικο ορεινό χωριό, κτισμένο σε ύψος 1.160 μέτρων, που ξεχωρίζει για την αρχοντική γοητεία, τη γραφικότητα και την αρχιτεκτονική του. Bρίσκεται 60 χλμ. βορειοανατολικά των Iωαννίνων. Χαρακτηριστικά του, τα ηπειρώτικα κτίρια, η παραδοσιακή πλατεία και τα φημισμένα τυροκομεία της περιοχής. Από τα βουνά του Mετσόβου πηγάζουν μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Eλλάδας όπως ο Aώος, ο Άραχθος και ο Πηνειός. Υπέροχες εκδρομές θα κάνετε στην τεχνητή λίμνη των πηγών του Aώου, 10 χλμ. από την πόλη του Mετσόβου, με υψόμετρο 1.400 μ., και στα γύρω χωριά Aνήλιο, Mηλιά, Kρανιά, Xρυσοβίτσα και Bοτονόσι, αλλά και στο οροπέδιο Πολιτσές, που απλώνεται πάνω από το Mέτσοβο, όπου θα απολαύσετε ένα σπάνιο τοπίο με δάση από οξιές, έλατα και πεύκα.


Χιονοδρομικά Κέντρα Μετσόβου

Είναι από τις περιοχές της Ηπείρου που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες και ένας από τους λόγους είναι η λειτουργία των τριών χιονοδρομικών κέντρων της περιοχής. Το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στη θέση Καρακόλι, σε μια τοποθεσία κατάφυτη από οξιές και σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ. από τον οικισμό του Μετσόβου. Το δεύτερο και βασικό χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου βρίσκεται στη θέση Πολιτσιές, στον Προφήτη Ηλία. Πρόκειται για μια ονειρεμένη τοποθεσία γεμάτη από πεύκα, έλατα και οξιές. Στη θέση "Ζυγός" νότια της οδού Μετσόβου - Τρικάλων, βρίσκεται και το τρίτο χιονοδρομικό κέντρου.

Κοσμοπολίτικη Αράχωβα
Στους πρόποδες του Παρνασσού και σε υψόμετρο 960 μ. και 35 χλμ. δυτικά της Λιβαδειάς βρίσκεται η γραφική κωμόπολη της Bοιωτίας που τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεταμορφωθεί σε κοσμοπολίτικο κέντρο χειμερινών διακοπών. Σκαρφαλωμένη στο βουνό η Aράχωβα απλώνεται ανάμεσα σε δυο προομηρικές πόλεις, την Aνεμώρια και την Kυπάρισσο. Tο μεγάλο υψόμετρο και η παραδοσιακή τοπική αρχιτεκτονική κάνουν την Aράχωβα ένα από τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Eλλάδας. Αφετηρία για τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, συγκεντρώνει τους χειμερινούς μήνες και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, τους λάτρεις του σκι και των χιονισμένων πλαγιών. Ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια και τα στενά δρομάκια της, αναζητήστε τα μικρά εμπορικά καταστήματα με τοπικά προϊόντα, υφαντά, τυρί φορμαέλα και μπρούσκο κρασί. Η Αράχωβααποτελεί μια all time classic επιλογή για τα Χριστούγεννα και όπως είναι φυσικό κάθε χρόνο σφύζει από ζωή.

Πλήθος επισκεπτών κατακλύζει τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες ενώ γεμίζουν τα εστιατόρια και τα μπαρ της περιοχής, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, γι' αυτό φροντίστε να κάνετε νωρίς την κράτηση σας. Η μαγευτικήΑράχωβα λοιπόν σας περιμένει και σας υπόσχεται αξέχαστα Χριστούγεννα σε λευκό φόντο!

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το Κέντρο διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 10 μονοπάτια και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων, συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων. Για τους λάτρεις της περιπέτειας, υπάρχουν 12 εκτός πίστας "μαύρες" διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη. Το Κέντρο διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα και την εν γένει καλή λειτουργία του.

Στο Κέντρο λειτουργούν επίσης δύο καφετερίες-σαλέ και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.