ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνική πρωτιά στους φετινούς καλοκαιρινούς προορισμούς

Το περιοδικό Travel+Leisure και οι αναγνώστες του ανέδειξαν τα καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2014. Μεταξύ των πιο γνωστών νησιών του Ειρηνικού, ξεχωρίζουν πολλά ελληνικά. Τη πρωτιά, όμως, κέρδισε η Σαντορίνη.

Το κυκλαδίτικο νησί βρέθηκε από την 4η θέση (θέση που είχε πέρυσι) στη κορυφή της λίστας, με 89.98 βαθμούς,αποδεικνύοντας πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ελλάδα.
Αντίστοιχα σε ευρωπαϊκό επίπεδο τρία ελληνικά νησιά ψηφίστηκαν ως τα καλύτερα της Ευρώπης. Την μαγική τριάδα αποτελούν η Μύκονος, η Κρήτη και φυσικά η Σαντορίνη.
Σύμφωνα με τον μύθο, η Σαντορίνη αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας – άποψη που δικαιολογείται από τη διαχρονική δραστηριότητα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου και τη γεωλογική μορφολογία του νησιού. Ιχνη ζωής έχουμε από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, στα μέσα της τρίτης χιλιετίας π.Χ. Από τη Μέση Εποχή του Χαλκού (1900-1600 π.Χ.) οι ενδείξεις πληθαίνουν και μαρτυρούν μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα μαζί με τα Μέθανα, τη Νίσυρο και τη Μήλο συγκαταλέγεται στα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.