ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2014!

B37PGY-CAAAITn4

O πρωθυπουργός της Ουκρανίας Arseni Iatseniouk ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 3.12.14 το ατύχημα που επήλθε στον πυρηνικό σταθμό της Zaporijia στα ΝΑ της χώρας μεταδίδει το Reuters.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη και τον 5ο στον κόσμο. Δομήθηκε το 1985 διαθέτει 6 αντιδραστήρες και παράγει ετησίως 37 δις kWh . (24heures.ch)IDE_Eur_Ukraine-01
«Γνωρίζω ότι το ατύχημα επήλθε στην Zaporizhzhya» είπε ο Iatseniouk και ζήτησε από τον Υπ. Ενέργειας Vladimir Demchishin να δώσει μια συνέντευξη τύπου για να διοχετεύσει συγκεκριμένες πληροφορίες και να ανακοινώσει τα μέτρα που οφείλει να πάρει για να επανέλθει η ηλεκτρική τροφοδοσία της χώρας στην προτέρα κατάσταση.Σύμφωνα με το RTL.be ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έλαβε γνώση του συμβάντος αλλά δεν έχει εκδώσει ένα σχτικό πόρισμα ή απόφαση .Ο ουκρανός πρωθυπουργός διαβεβαιώνει από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. (valeursactuelles) Αλλά και ο Υπ. Ενέργειας τόνισε ότι δεν υπάρχει απειλή. Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα με καθυστέρηση ημερών ότι την τελευταία εβδομάδα προκλήθηκε το ατύχημα αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για εκπομπή ραδιοενέργειας ή για την ασφάλεια της περιοχής.
«Το ατύχημα επήλθε στον 3ο πυρηνικό αντιδραστήρα του σταθμού Zaporijia στο εσωτερικό σύστημα ηλεκτρικής ισχύος. Δεν σχετίζεται με τον αντιδραστήρα αλλά ήταν βραχυκύκλωμα. “ ισχυρίστηκε ο υπουργός Ενέργειας Volodymyr Demtchichine.Το ατύχημα προκλήθηκε την Παρασκευή και προκάλεσε διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές.»Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση του σταθμού
Σοκάρει το μεγαλύτερο ατύχημα αυτοκινήτου που έγινε... ποτέ!
Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο ατύχημα που έχει συμβεί ποτέ σε αυτοκίνητο….
Ευτυχώς έγινε σε ελεγχόμενο περιβάλλον και ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Guerlain Chicherit θέλησε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία με αυτοκίνητο.
Σήμερα το ρεκόρ άλματος με αυτοκίνητο είναι στα 101 μέτρα ενώ ο ριψοκίνδυνος οδηγός δοκίμασε ένα άλμα στα 109.7 μέτρα.
Ενώ τα δοκιμαστικά πήγαν όπως είχαν προγραμματιστεί, το άλμα δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.
Έτσι από μια προσπάθεια για το μεγαλύτερο άλμα, καταλήξαμε στο μεγαλύτερο ατύχημα με αυτοκίνητο.
Το αυτοκίνητο δεν προσγειώθηκε καλά στη ράμπα με αποτέλεσμα να αρχίσει τις στροφές μέχρι να σταματήσει από την ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει.
Το άλμα ήταν ελεγχόμενο και γι’αυτό υπήρχαν κάμερες σε κάθε γωνία αλλά και ομάδα διάσωσης και ελικόπτερο για κάθε ενδεχόμενο.
Μετά το άλμα το αυτοκίνητο σταμάτησε και ο οδηγός γλίτωσε το θάνατο λόγω των μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί.
Τραγική φιγούρα η γυναίκα του που είδε το άλμα και ξέσπασε σε λυγμούς καθώς και το παιδάκι του που είναι μόλις λίγων μηνών.
Ευτυχώς ο Guerlain Chicherit γλίτωσε με μικρές γρατσουνιές και τώρα είναι έτοιμος να το επαναλάβει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.