ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Oι πρώτες εικόνες από την πτώση του μετεωρίτη-Πώς εξηγείται το φαινόμενο!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες του μετεωρίτη που κατέπεσε στο έδαφος της Νικαράγουας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (06/09/2014).

Ο μετεωρίτης, ο οποίος προκάλεσε μία μυστηριώδη δόνηση, κατέπεσε σε δασική έκταση στην πρωτεύουσα της χώρας, στη Μανάγκουα, και οι επιστήμονες εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποτελεί κομμάτι του αστεροειδούς που πέρασε την Κυριακή πολύ κοντά από την επιφάνεια της Γης.
Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο σημείο πρόσκρουσης του μετεωρίτη μίλησαν για έναν ισχυρό κρότο και οσμή καμένου στη γύρω περιοχή. Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε κρατήρας 12 μέτρων πλάτους και τουλάχιστον 5,5 μέτρων βάθους, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «La Prensa»
Η «Washington Post» μετέδωσε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Rosario Murillo, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για έναν «σχετικά μικρό» μετεωρίτη, που κατά πάσα πιθανότητα «προήλθε από τον αστεροειδή που πέρασε ξυστά από τη Γη». Ο Murillo ενημέρωσε ακόμη ότι ήδη οι Αρχές έχουν ζητήσει να μεταβούν στο σημείο της πρόσκρουσης ειδικοί, προκειμένου να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.
Από τη μεριά του, ο Humberto Garcia, επιστήμονας του Αστρονομικού Κέντρου του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Νικαράγουας, εξέφρασε και αυτός την πεποίθηση ότι ο μετεωρίτης «θα μπορούσε να συσχετιστεί με το πέρασμα του αστεροειδούς κοντά στη Γη… Θα μπορούσε να προέρχεται από τον αστεροειδή, πρόκειται για ένα πολύ συχνό και σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, πρέπει να τον εξετάσουμε εκτενώς, προκειμένου να βγάλουμε σίγουρα συμπεράσματα».
Ο Wilfried Strauch, σύμβουλος του Ινστιτούτου Εδαφικών Σπουδών της Νικαράγουας, ανέφερε ότι ήταν «πολύ περίεργο το γεγονός ότι κανείς δεν ανέφερε ράβδωση του φωτός. Πρέπει να ρωτήσουμε αν κάποιος έχει κάποια φωτογραφία ή κάτι σχετικό.
Ο μετεωρίτης, σύμφωνα με τους γεωφυσικούς του ινστιτούτου της Νικαράγουας, προκάλεσε ένα ελαφρύ σεισμικό κύμα, καθώς έπεσε στη Γη με γωνία περίπου 50 μοιρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου πέντε πτώσεις μετεωριτών καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.