Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Η Άγκυρα προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό»

Την εκτίμηση ότι η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προετοιμάζουν το έδαφος για αδιέξοδο στο Κυπριακό διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου.

«Αυτοί που υποστήριζαν ότι είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να ζητήσουν από την Άγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο "βήτα", για αναβάθμιση του ψευδοκράτους» τόνισε.
Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση «έχει μόνον ένα σχέδιο, την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της Κύπρου». 
«Αν αποτύχουν οι συνομιλίες, ξέρουμε τι θα κάνουμε» πρόσθεσε.
Όσον αφορά στις επαφές του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος Οζντίλ Ναμί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Λονδίνο και στην Ουάσινγκτον, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει αντίθεση και δυσφορία, και, αν χρειαστεί, θα προβεί και σε νέα διαβήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο Οζντίλ Ναμί θα έχει στο Λονδίνο συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών.
Στην Ουάσινγκτον θα έχει επαφές με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρμεντ και του Κονγκρέσου.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.