ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΛΑΜΟ<<ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝ

Κληρονομιά-μαμούθ άφησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» Κωνσταντίνος Μαλάμος, ο οποίος πριν από περίπου δύο μήνες έφυγε από τη ζωή.


Ο 70χρονος απόγονος της πάμπλουτης και ιστορικής οικογένειας Πεσμαζόγλου είχε αφοσιωθεί στις επιχειρήσεις του και δη στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, επί της Πανεπιστημίου, κοντά στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην «Espresso» άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, «εργαζόταν ατελείωτες ώρες. Και πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση στο ξενοδοχείο, γεμάτος χαρά έλεγε ότι πλέον το "Τιτάνια" δημιουργεί τη δική του σελίδα στην ιστορία της φιλοξενίας».

Μετά τον θάνατό του, όλοι πίστευαν ότι κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του θα ήταν οι δύο ανιψιές του, οι κόρες της αδελφής του, της Ειρήνης, η οποία είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Καρέλλα. Όταν, όμως, πριν από περίπου 10 ημέρες άνοιξε η διαθήκη του Κωνσταντίνου Μαλάμου, τότε μια τεράστια έκπληξη περίμενε όλους.

Ο επιχειρηματίας όντως άφησε ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του (ανάμεσά τους η βίλα-παλάτι στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο) στις ανιψιές του και σε συγγενείς, αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο «Τιτάνια» να περάσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Γιαννόπουλο και του γνωστοποίησε την επιθυμία του εκλιπόντος.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω. «Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί μας ο δικηγόρος του επιχειρηματία και μας ενημέρωσε για τη διαθήκη. Ωστόσο, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου τον Σεπτέμβριο» τόνισε και πρόσθεσε: «Για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας».

Ο 70χρονος στη διαθήκη του φέρεται να αφήνει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του «Τιτάνια» στον εν λόγω σύλλογο, με τον όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου και τα έσοδα να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.