ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Οι 11 Μεγαλύτερες Φυλές Σκύλων

Το μέγεθος δεν μετράει απαραίτητα στους σκύλους και στην επιλογή τους αλλά, όπως και να το κάνουμε, οι μεγάλες φυλές πάντα προκαλούν εντύπωση!

Όπως σε όλες τις φυλές, ανεξάρτητα μεγέθους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μελετήσουν διεξοδικά τα πάντα για το σκύλο που τους ενδιαφέρει πριν καταλήξουν και το άρθρο αυτό δεν έχει σκοπό να βοηθήσει στην επιλογή όπως τα Προφίλ των φυλών που ανεβάζουμε.

Ας δούμε λοιπόν τις 11 μεγαλύτερες φυλές σκύλων ή κάποιες από αυτές αφού σίγουρα υπάρχουν και άλλες χωρίς συγκεκριμένη σειρά.
Θιβετιανός Μαστίφ (Tibetan Mastiff): Το τρίχωμα γύρω από το λαιμό του θυμίζει λιοντάρι και εκτός από μεγάλο θεωρείται και το ακριβότερο σκυλί στον κόσμο. Δημιουργήθηκε για να φυλάει ναούς και το βάρος του φθάνει τα 65 – 80 κιλά αν και το μεγαλύτερο λέγεται ότι πλησίαζε τα 120 κιλά!
Ποιμενικός του Καυκάσου (Caucasian Ovcharka): Ένα σκυλί εργασίας από την Κεντρική Ασία που φθάνει άνετα τα 70  κιλά αν και δεν είναι ασυνήθιστα μεγέθη που τα ξεπερνούν κατά πολύ. Σκυλί για έμπειρους ιδιοκτήτες που να το χρειάζονται για την εργασία που μπορεί να παρέχει.
Μαστίνο Ναπολιτάνο (Neapolitan Mastiff): ένα σκυλί που άνετα μπορεί να φτάσει τα 70 κιλά αλλά εντυπωσιάζει με το γενικότερο όγκο του και την εμφάνιση του! Ο ευγενικός γίγαντας!
Leonberger: Ιδανικό σκυλί οικογένειας και συντροφιάς παρά τα 80 κιλά του και το εντυπωσιακό τρίχωμα που τα κάνει να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερα!
Ποιμενικός Κεντρικής Ασίας (Central Asian Ovcharka): Ακόμα ένα σκυλί εργασίας που νιώθει άνετα όταν κουμαντάρει το κοπάδι του! Εξαιρετικός φύλακας και πιστός με την οικογένεια του αν και χρειάζεται ένας έμπειρος ιδιοκτήτης να κουμαντάρει τα 80 κιλά του!
Tosa Inu: To Ιαπωνικό Μαστίφ των 90 κιλών (υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες κιλών οπότε υπάρχουν και σκυλιά που φθάνουν τα 70 κιλά)! Δημιουργήθηκε να είναι πολεμιστής και δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται έτσι σε κάποιες περιοχές. Αυτό όμως, όπως και σε πολλές άλλες φυλές, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ένα ζεστό σκυλί, ιδανικό για οικογένεια αν μεγαλώσει και κοινωνικοποιηθεί σωστά!
Ιρλανδικός Λυκοθήρας (Irish Wolfhound): παρά το “κυνηγητικό” παρελθόν του, τα σχεδόν 70 κιλά του και τα 85 εκατοστά ύψος στο ακρώμιο το σκυλί αυτό είναι ένα εξαιρετικό σκυλί οικογένειας που μπορεί να χαλαρώνει με τις ώρες στον καναπέ σας, και να τον καταλαμβάνει ολοκληρωτικά! Φυσικά χρειάζεται αρκετή άσκηση, ειδικά αν κατοικεί σε περιορισμένο χώρο, και μπορεί να είναι λίγο διστακτικό με τους ξένους. Στην οικογένεια του δίδεται ολοκληρωτικά!
Γερμανικός Μολοσσός (Great Dane): Παρά τα περισσότερα από 80 εκ. ύψος στους ώμους και τα 60 κιλά βάρος ο υπέροχος αυτός σκύλος με τον εξαιρετικό χαρακτήρα προσαρμόζεται άνετα ακόμα και σε διαμέρισμα! Διαβάστε το προφίλ του από μία γνωστή Ελληνίδα εκτροφέα! 
Αγίου Βερνάρδου (Saint Bernard): Ένα από τα πρώτα σκυλιά που σκεφτόμαστε όταν ακούμε τον όρο “γιγάντιος σκύλος”! Παρά τη δύναμη του είναι εξαιρετικά γλυκά και σταθερά σκυλιά, ιδανικά για οικογένεια!
Αγγλικό Μαστίφ (English Mastiff): Ένας γιγάντιος gentleman με τεράστιο κεφάλι, μάγουλα και “θλιμμένα μάτια”.  Ιδανικά για διαμέρισμα και οικογένειες με πολύ καλό χαρακτήρα αλλά και εξαιρετικές ικανότητες φύλαξης! Ένας “ευγενικός” προστάτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.