ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τα 10 πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα!

Ο σύχρονος στρατιώτης είναι ένας: Η τεχνολογία. Με αναρίθμητες συρράξεις σε όλη την υφήλιο, τις δυνάμεις των ΗΠΑ να έχουν "κολλήσει" στο Ιράκ και το διαφαινόμενο κέρδος ως κίνητρο δεν είναι λίγες οι εταιρείες που εξαντλούν τα όρια του σχεδιασμού και της επιστήμης για να κατασκευάσουν οπλικά συστήματα πέρα από κάθε φαντασία: 


10. KRISS Super V XSMG

Kriss σημαίνει "σπαθί που κόβει τους εχθρούς" στη γλώσσα της Ινδονησίας. Το 45άρι KRISS XSMG είναι ένα υποπολυβόλο που αποδεικνύει τα χαρίσματα του στην αυτόματη βολή. Ενώ τα περισσότερα τυφέκια κατευθύνουν το “κλώτσημα” προς τον ώμο του σκοπευτή με συνέπεια να σηκώνεται η κάνη, το Kriss κατευθύνει το κλώτσημα προς τα κάτω. Έτσι, προς το παρόν, είναι το μοναδικό τυφέκιο που δαμάζει το διαμέτρημα των 0.45 ιντσών. Αυτό δίνει εντυπωσιακά πλεονεκτήματα στο πεδίό της μάχης αφού δε απαιτεί από τον σκοπευτή να ξαναβρεί το σημάδι μετά την αυτόματη βολή. 
Το Kriss είναι στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και χρησιμοποιείται από τους μισθοφόρους της αμφιλεγόμενης εταιρείας Blackwater. 


9. CheyTac Intervention M-200 
Όποιος έχει δει την ταινία "Shooter" ίσως θυμάται το Mark Wahlberg στο ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή. Το τυφέκιο του ήταν το Cheytac Intervention M-200 που έχει βεληνεκές πλέον των 2200 μέτρων. Το μυστικό πίσω από την ακρίβεια του στις μεγάλες αποστάσεις είναι το σύστημα LRRS (ουσιαστικά ένα PDA με λογισμικό βαλλιστικής) που υπολογίζει όλες τις παραμέτρους όπως ταχύτητα ανέμου, αντίσταση, ακόμα και την περιστροφή της γης. Παράλληλα διαθέτει τη διόπτα νυκτερινής σκόπευσης Nightforce NXS 5 5-22X, τους αισθητήρες Kestrel 4000 και το αποστασιόμετρο λέιζερ Vector IV. Τα υπολογιστικά συστήματα του CheyTac Intervention M-200 ουσιαστικά απλουστεύουν τη δουλειά του ελεύθερου σκοπευτή κάνοντας κάθε βολή εύστοχη. Το CheyTac Intervention M-200 χρησιμοποιείται ως στάντας τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας. 

8. Active Denial System
Το Active Denial System είναι ένα σύστημα αποκατάστασης της τάξης και διάλυσης όχλων. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα 95 GHz, ζεσταίνει τα μόρια νερού στην επιφάνεια του δέρματος και δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος σε όποιον βρίσκεται σε ακτίνα 450 μέτρων. Χωρίς να σκοτώνει ή να προκαλεί εγκαύματα (διαπερνά μόνο μισό περίπου χιλιοστό της επιδερμίδας) προκαλεί πόνο ικανό να διαλύσει κάθε όχλο.Αν και υπάρχουν σχέδια γαι τη χρησιμοποίηση του στο Ιρακ μέχρι το τέλος του 2008, εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια του και τη χρήση του ως εργαλείο βασανιστηρίων. 

7. CBU-97

H CBU-97 είναι η πιο έξυπνη βόμβα 1000 κιλών της αμερικανικής αεροπορίας και μπορεί να καθαρίσει μια περιοχή ακτίνας 500 μέτρων από τεθωρακισμένα, οχήματα και οχυρώσεις. Η λειτουργία μοιάζει με το αντίστροφο της εκτόξευσης ενός διαστημικού οχήματος. Το εξωτερικό βλήμα πέφτει απελευθερώνντας 10 υπομονάδες BLU. Αυτές με τη σειρά τους κατευθύνονται ανεξάρτητα με τη βοήθεια ενός αλεξιπτώτου και πυραυλικής προώθησης. Στη συνέχεια απελευθερωνούν τέσσερις δίσκους που κλειδώνουν τους στόχους με λέιζερ και τους καταστρέφουν.Η CBU-97 χρησιμοποιείται από την πρώτη μέρα του πολέμου του Ιράκ. 

6. CornerShot
Όπως υποδηλώνει και το όνομα του, το τυφέκιο CornerShot επιτρέπει βολές υπο γωνία στρίβωντας την κάνη αριστερά - δεξιά μέχρι και 60 μοίρες. Έτσι ο σκοπευτής μπορεί να βρίσκεται σε κάλυψη και να εκτελεί πυρά χωρίς να εκτίθεται. Η στόχευση υποβοηθείται από ένα φλας και μια ψηφιακή κάμερα που μεταδίδει την εικόνα του χώρου σε μια οθόνη που βρίσκεται μπροστά στον σκοπευτή.Το CornerShot χρησιμοποιείται από αντιτρομοκρατικές μονάδες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ πρόσφατα 
αξιολογήθηκε και από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. 





5. Metal Storm
Η ευφυία των συστημάτων Metal Storm βασίζεται στο συνδυασμό κάνης-γεμιστήρα και την απουσία του παραδοσιακού μηχανισμού της σκανδάλης. Αντ΄αυτού τα πυρομαχικά πυροδοτούνται με έναν ηλεκτρονικό παλμό και εκτοξεύονται με ρυθμό 16000 το δευτερόλεπτο από πολλαπλές κάνες. Η απουσία σκανδάλης επίσης επιτρέπει τον τηλεχειρισμό αυτών των συστημάτων και το κάνει ιδανικό για ενέδρες και οχύρωση ολόκληρων τομέων. Τα Metal Storm είναι ακόμη στα στάδια δοκιμών, ενώ παράλληλα η κατασκευάστρια εταιρεία συνεργάζεται με την iRobot για τη δημιουργία του πρώτου ρομποτικού στρατιώτη. 

4. Boeing YAL-1 ABL
Το αερομεταφερόμενο λέιζερ Boeing YAL-1 έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτηση τακτικών βαλιστικών πυράυλων. Με τη χρήση ένος χημικού λέιζερ οξυγόνου-ιωδίου που εγκαθίσταται στο ρύγχος και την άτρακτο ενός Boeing 747, το ABL κλειδώνει το στόχο και τον θερμαίνει μέχρι να να εκραγεί. Τέσσερις αισθητήρες ανιχνεύουν την θερμική υπογραφή και το ίχνος αερίων του πυραύλου. Στη συνέχεια τα λέιζερ του ρύγχους και της ατράκτου ανιχνεύουν την τροχιά και την ταχύτητα του πυραύλου τροφοδοτώντας τα στοιχεία σε ένα υπολογιστικό σύστημα. Μετά την επεξεργασία των δεδομένων το λέιζερ το ρύγχους πυροδοτείται και μέσα σε 8 ως 12 δευτερόλεπτα καταστρέφει τον πύραυλο. Η ακτίνα δράσης του είναι της τάξης των εκατοντάδων χιλιομέτρων και θεωρητικά δεν μπορεί να καταρριφθεί από κανένα οπλικό σύστημα.Το προγραμματισμένο ντεμπούτο του YAL-1 ήταν για το 2008, αλλά ο εξωπραγματικός του προυπολογισμός (6,3 δις δολάρια) έχει παγώσει το πρόγραμμα. 

3. Dragon Skin Body Armor
Το Dragon Skin Body Armor έχει αντικαταστήσει τα παραδοσιακά αλεξίσφαιρα γιλέκα με την κεραμική ασπίδα. Το Dragon Skin Body Armor βασίζεται σε αλληλοεπικαλυπτόμενα δισκία κεραμικού καρβιδίου τα οποία διαμοιράζουν την ενέργεια του βλήματος σε μεγαλύτερη επιφάνεια όπως οι φολίδες στα ερπετά. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές μπορεί να αντέξει ακόμα και την έκρηξη χειροβομβίδας από απόσταση επαφής. Αν και χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες SWAT στις ΗΠΑ δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο Ιρακ γιατί οι ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δεν πληροί τα κριτήρια του στρατού. 

2. SWORDS 
Το SWORDS είναι ο πρώτος στρατιώτης που δε χρειάζεται να φάει, να κοιμηθεί και μπορεί να χειριστεί από πολυβόλο μέχρι και αντιαρματικό όπλο την ίδια στιγμή. Με μια σειρά ηλεκτρονικών μέσων επιτρέπει τον τηλεχειρισμό από απόσταση 150 μέτρων και μπορεί να επιχειρήσει σε βάθος 100 μέτρων σε χιόνι, άμμο ή βράχια. Τα πρώτα SWORDS μπήκαν σε ενεργό υπηρεσία στο Ιράκ το 2007. 

1. US Navy Electromagnetic Railgun

Μπορεί μην ακούγεται εντυπωσιακό αλλά είναι το πρώτο όπλο ικανό να εκτοξεύσει ένα βλήμα με την ταχύτητα των 8 Mach δηλαδή οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου. Η προώθηση γίνεται μέσω μιας ηλεκτρομαγνητικής ώσης των 8 εκατομυρίων joule και το βλήμα μπορεί να διασχίσει ένα ολόκληρο πεδίο μάχης αν βληθεί από την ακτή. Μέχρι το 2017 το Αμερικάνικο Ναυτικό φιλοδοξεί ότι η ταχύτητα του βλήματος θα αγγίζει τα 1000 χιλιόμετρα την ώρα και θα είναι πρακτικα μη ανιχνεύσιμο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.