ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Tο αντιευρωπαϊκό Κόμμα, μεγάλος κερδισμένος στις τοπικές εκλογές της Βρετανίας

Προάγγελος όσων έχουν να ακολουθήσουν στις εκλογές της Κυριακής, εκτιμάται ότι είναι η σαρωτική νίκη του αντιευρωπαϊκού κόμματος UKIP του Nigel Farage στη Μεγάλη Βρετανιά.
Η άναμενόμενη άνοδος παρόμοιων κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, προκαλούν ανησυχία, καθώς πολλά από αυτά ασπάζονται ιδέες αντιμεταναστατευτικές, αντιευρωπαϊκές ή ακόμα και ναζιστικές.

Η ειδική αναλυτής από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο στο London School of Economics, καθηγήτρια Sara Hobolt, μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στην express.co.uk εκτίμησε ότι το ποσοστό αυτών των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο θα κυμανθεί από 20% μέχρι 30%.

Σύμφωνα μάλιστα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αναφορικά με την άνοδο των «αουτσάιντερ» κομμάτων αποκαλύπτει ότι από τα 25 από αυτά  έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος εντός Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου  UKIP του Nigel Farage κέρδισε περισσότερες νέες έδρες από κάθε άλλο κόμμα αποδεικνύοντας ότι η δυναμική που είχε επιδείξει στις περσινές κάλπες δεν ήταν "πυροτέχνημα".


Όπως αναφέρει η Telegraph,  οι Εργατικοί κερδίζουν επιπλέον 94 συμβούλους, οι Συντηρητικοί χάνουν 102,και το UKIP αποκτά 86 περισσότερους.

Η εικόνα στις τοπικές εκλογές της χώρας αντανακλά την επίδοση του UKIP στις ευρωεκλογές. Υπενθυμίζεται ότι οι Βρετανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τους ευρωβουλευτές τους, ωστόσο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ μαζί με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Το UKIP, που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε και την μείωση του αριθμού των μεταναστών, ελπίζει να εκμεταλλευθεί την δυναμική του εξασφαλίζοντας τις πρώτες του έδρες στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

Η άνοδος των αντιευρωπαϊκών κομμάτων σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο έχει τροφοδοτηθεί τόσο από την αύξηση της μετανάστευσης σε όλη την Ε.Ε. και από την οικονομική κρίση εντός της ευρωζώνης.

Τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η τρόικα της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έχουν οδηγήσει στην αύξηση τόσο της άκρας αριστεράς, όσο και της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα, αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής Owen Bennett σε άρθρο του.

Η καθηγήτρια Hobolt από την πλευρά της εκτίμησε ότι η ψήφος στα ακραία κόμματα –τόσο της αριστεράς, όσο και της δεξιάς- θα αποτελέσει τόσο μια αντίδραση στις μεμονωμένες εθνικές κυβερνήσεις, όσο και ετυμηγορία για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μέρος αυτού είναι ευρωσκεπτικισμός, αυτό είναι ξεκάθαρο, και οι πολίτες εκφράζουν ανησυχίες για τα ζητήματα μετανάστευσης. Όμως οι πολίτες έχουν μπουχτίσει και με τα καθιερωμένα κόμματα. Η Βρετανία είναι σαφώς η πιο ευρωσκεπτικιστική χώρα. Η Ιρλανδία και η Ισπανία δεν έχουν κόμματα σαν το UKIP». 

ΠΗΓΗ



Πηγή:www.capital.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.