ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αυτός ήταν ο Senna!-Τιμούν τον Senna οι Alonso, Raikkonen.

Ήταν ο άνθρωπος του άλλαξε την ιστορία της F1. Ο πιο αναγνωρίσιμος οδηγός παγκοσμίως, αυτός που έφερε το άθλημα στα... σπίτια όλου του κόσμου. Ένας σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που το όνομά του και μόνο, ακόμα και 20 χρόνια μετά το θάνατό του, αρκεί για να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης.

Ο Ayrton Senna ήταν ένας εκπληκτικός οδηγός. Δεν σταματούσε ποτέ να μάχεται, να αγωνίζεται μέχρι τον τελευταίο γύρο. Οι κόντρες του με τον Alain Prost ήταν ομηρικές, ωστόσο ένας αγώνας, αυτός στο Μονακό το 1984, έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων.
Ο Βραζιλιάνος, οδηγώντας μια Toleman-Hart, εκκίνησε από την 13η θέση. Η βροχή που έπεφτε δεν εμπόδισε τον Senna να πατήσει τέρμα το γκάζι, να περάσει τους πάντες και να βρεθεί πίσω από τον Prost. Πλησίαζε όλο και περισσότερο, κάλυπτε τη διαφορά και ήταν θέμα χρόνου να τον περάσει.
Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και της έντονης βροχόπτωσης, οι αγωνοδίκες διέκοψαν τον αγώνα και ο Senna δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πρώτη θέση. Εκείνο το GP του Μονακό και η καταδίωξη του αδικοχαμένου βραζιλιάνου γράφτηκε στην ιστορία. Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην F1 και η απόδειξη των απίστευτων οδηγικών ικανοτήτων του Senna. 
                                                                               
Σήμερα 1η Μαΐου, συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του Ayrton Senna και η Ferrari θα τιμήσει τον θρυλικό οδηγό, με μια ειδική εκδήλωση στην πίστα της Imola.
Οι δύο οδηγοί της Scuderia, Fernando Alonso και Kimi Raikkonen, θα παρευρεθούν στο event που διοργανώνει η ομάδα στην ιταλική πίστα, ως φόρο τιμής στη μνήμη του βραζιλιάνου.
Το άγαλμα του Senna στην Imola
«O Senna είναι ένα θρύλος. Κέρδισε το σεβασμό όλων και μαχόταν μέχρι τέλους. Ο πατέρας μου ήταν οπαδός του και μου έμαθε τα πάντα γι αυτόν. Ακόμα και το πρώτο μου καρτ το είχε βάψει στα ίδια χρώματα με το μονοθέσιο του», τόνισε ο Alonso.
Alonso και Raikkonen θα αποτίσουν φόρο τιμής
Ενώ ο Raikkonen από την πλευρά του, είπε: « Ήμουν στο σχολείο και εκείνη η μέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Ήταν η πιο θλιβερή στιγμή στον κόσμο της F1. Ήταν εκπληκτικός οδηγός και σημείο αναφοράς για όλους μας».
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.