ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Γαλλία-exit poll: Πρώτη η Λεπέν - Zητάει εκλογές


Στο 25% το Εθνικό Μέτωπο!!!
 
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές με ποσοστό 25%, σύμφωνα με τις προβολές των δημοσκόπων με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες στη Γαλλία. Ακολουθεί το δεξιό UMP με 20,3% ενώ οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ είναι τρίτοι με μόλις 14,7%.

Τα ποσοστά αυτά σημαίνουν ότι το ευρωσκεπτικιστικό Εθνικό Μέτωπο θα εκλέξει από 23 ως 25 ευρωβουλευτές, το UMP από 18 ως 21 και οι Σοσιαλιστές 13. Το κεντρώο Δημοκρατικό Κίνημα του Φρανσουά Μπαϊρού προβλέπεται ότι θα εκλέξει 6 ως 8 ευρωβουλευτές, οι Πράσινοι έξι, και το Μέτωπο της Αριστεράς (στο οποίο συμμετέχει το ΚΚ) από 3 ως 5 ευρωβουλευτές.

Στη Γερμανία θριάμβευσαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ λαμβάνει 36,1% (36 έδρες) _ περίπου 10 μονάδες πάνω από τους Σοσιαλδημοκράτες που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και λαμβάνουν 27,3% (27 έδρες). Οι Πράσινοι λαμβάνουν 10,8% (10 έδρες), το φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα 3% (3 έδρες), το αριστερό Die Linke 7,5% (8 έδρες) και το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία 6,6% (6 έδρες).

«Είχαμε ένα στόχο και τον πετύχαμε: είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη στις εκλογές αυτές, σαφώς κερδίσαμε. Η Γερμανία ψήφισε εμφανώς υπέρ της Ευρώπης, και αυτό επιβεβαιώνει την καλή πολιτική μας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Ντέιβιντ ΜακΑλιστερ, επικεφαλής της  λίστας των Χριστιανοδημοκρατών στις ευρωεκλογές.

Η Μαρίν Λεπέν ζητάει εκλογές στη Γαλλία

Θέμα νομιμοποίησης της γαλλικής κυβέρνησης θέτει η Μαρίν Λεπέν της οποίας το Εθνικό Μέτωπο έρχεται πρώτο στις ευρωεκλογές με 25%.

«Είναι απαράδεκτο η Εθνοσυνέλευση να μην είναι αντιπροσωπευτική του γαλλικού λαού», δήλωσε. «Δεν μπορούμε να προδίδουμε τον ίδιο μας τον λαό ατιμωρητί, διαφορετικά το σύστημά μας δεν έχει τίποτε το δημοκρατικό».

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έρχεται τρίτο στις ευρωεκλογές με ποσοστό κάτω του 14%. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.